Lövöldözés egy zsidó iskola előtt a franciaországi Toulouse-ban

/ 2012.03.19., hétfő 11:11 /

Lövöldözés volt hétfőn reggel egy zsidó iskola előtt a dél-franciaországi Toulouse-ban, az incidensnek áldozatai vannak - közölte a rendőrség. Szemtanúk szerint hárman meghaltak, köztük két gyerek.

A tettes mopeden menekült el a helyszínről - állították szemtanúk. Ez a körülmény összefüggést sejtet azzal az esettel, amelyben egy motoros múlt csütörtökön agyonlőtt három katonát a Toulouse-tól 50 kilométerre lévő Montaubanban.

Egy szülői munkaközösség képviselője azt mondta az AFP-nek nyilatkozva, hogy a zsidó iskola előtt egy férfi tüzet nyitott iskolabuszra várakozók egy csoportjára.

Rosta

Zgut Edit

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Putyin nem megy Auschwitzba

A lengyelek láthatóan nem kértek Putyinból. Ez persze hivatalosan nem lett így kimondva, a lengyel külügyminisztérium próbálja magyarázni a helyzetet.

Most valami tényleg véget ér Budapesten

A Széll Kálmán téri szökőkút bontásáról szóló fotót tett közzé az Urbanista blog. Az 1980 óta ezen a helyen látható szobrot később elvileg újra felállítják majd.

Emberkezdemények, akiket szerves hulladékként kezelnek

Az abortusznak létezik egy sajátos esete: amikor a magzat túléli a művi vetélést. Civil szervezetek mostani kampányukban arra hívják fel a figyelmet, hogy Európában sokszor a terhesség ötödik hónapja után is kíméletlen módon kioltják az emberkezdemény életét.