Lövöldözés egy zsidó iskola előtt a franciaországi Toulouse-ban

/ 2012.03.19., hétfő 11:11 /

Lövöldözés volt hétfőn reggel egy zsidó iskola előtt a dél-franciaországi Toulouse-ban, az incidensnek áldozatai vannak - közölte a rendőrség. Szemtanúk szerint hárman meghaltak, köztük két gyerek.

A tettes mopeden menekült el a helyszínről - állították szemtanúk. Ez a körülmény összefüggést sejtet azzal az esettel, amelyben egy motoros múlt csütörtökön agyonlőtt három katonát a Toulouse-tól 50 kilométerre lévő Montaubanban.

Egy szülői munkaközösség képviselője azt mondta az AFP-nek nyilatkozva, hogy a zsidó iskola előtt egy férfi tüzet nyitott iskolabuszra várakozók egy csoportjára.

Rosta

Lukácsy György

Rosta legközelebb hétfőn 8 órától.

Egyen szimfóniát!

Járt már olyan étteremben, ahol egy szimfonikus zenekar játszott? És olyan koncerten, ahol csúcsgasztronómiai élmények várták? Ne maradjon le az utóbbiról!

Javítják vagy tönkreteszik a Városligetet az odakerülő múzeumok?

A két legizgalmasabb hazai építészeti folyamat jelenleg a Városligetben, illetve a Várkert Bazárban zajlik, nem véletlen, hogy a hazai építészek is ezekre kíváncsiak. Március 7-i seregszemléjükön a nemzetközi kapcsolódási pontokat is megismerhetik. Részletek a friss Heti Válaszban.