Hírmondó

Hírválogatás.

Feltárul a múlt

A III. kerületi Kórház utcában felállított hagyományos traverz kiállítás a középkori Óbuda ma már föld alatt rejlő épületeit „hozza felszínre” Templomok a talpunk alatt címmel.

Óbudai fák

A III. kerületben csak az elmúlt hetekben 220 új növénnyel gazdagodott a városrész faállománya, és idén további 800 fa kiültetését tervezi az önkormányzat.

Kis ház, nagy történet

Ezt az erzsébetvárosi palotácskát bátran nevezhetjük az oktatás házának, hiszen több mint egy évszázada a tudás átadását szolgálja. Belső tereit tavaly már felújították, most pedig a homlokzata is megújult.

7Próba a közösségért

Immáron harmadik alkalommal rendezi meg a VII. kerület azt az egész tanévben tartó rendezvénysorozatát, amelynek során a diákok tudásuk fejlesztése mellett igazi közösségi élményben is részesülhetnek.

Az első 80 év

Kerek évfordulót ünnepel idén a XIII. kerület, éppen nyolcvan év telt el megalapítása óta. Május utolsó hétvégéjén indul az ünnepségsorozat háromnapos utcai fesztivállal, kiállításokkal, gazdag programajánlattal. Honnan indult a városrész története, és sikerült-e megfelelnie a modern kor kihívásainak?

Látlelet a múltból

Ha az ember régi újságokat olvasgat, olyan mélyrétegei tárulnak fel a múltnak, amellyel egyetlen történelemkönyvben sem találkozhatunk.

Szobor az igazak harcáról

Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mai közéleti konfliktusainkhoz hasonlók nem léteztek a boldog békeidőkben.

Hírmondó

Hírválogatás.

Az aranykor vonzereje

Vajon hány épület jut eszünkbe, ha meghalljuk azt a nevet, hogy Lang Adolf? Valószínűleg kevesebb, mint amennyit a német anyanyelvű, Csehországban született, 1848–1913 között élt építész megérdemel. Pedig ő tervezte a régi zeneakadémia épületét az Andrássy úton, amelyben ma a Liszt Ferenc Emlékmúzeum működik, és a régi Műcsarnok épületét is az Andrássy úton, amelyet a magyarországi neoreneszánsz egyik kiemelkedő műveként tartanak számon.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.