Hírmondó

Hírválogatás.

Bokszlegenda

A mai bajnokok csak álmodhatnak arról a rajongásról, amely Papp Lászlót körülvette – emlékezett Pokorni Zoltán XII. kerületi polgármester a legsikeresebb magyar bokszoló szobrának leleplezésekor.

A tisztább környezetért

Az XI. kerületi Vincellér utcában a nap 24 órájában működő, magyar fejlesztésű e-töltőállomást adott át Újbuda Önkormányzata.

Maximális biztonság

Márciusban kezdte meg működését a főváros legmodernebb térfigyelő rendszere az I. kerületben. A Budavári Önkormányzat és a Multi Alarm Zrt. által kifejlesztett 21 kamerás hálózat automatikusan felismeri és rögzíti a közlekedési kihágásokat is.

A gang alatt

A társasházak belső kertjeinek zöldítésére biztatja a XIII. kerületi önkormányzat az ott élőket. Sőt, kész mindehhez anyagi és szakmai segítséget is nyújtani.

Hangulatos kisközpont

Alapkőletétel Angyalföldön: indul a Média Építészeti Díjat nyert Klapka Szolgáltatóház építése.

Győzött a szívtorta

A pestszentlőrinci Zila Kávéház – Krisztina Cukrászda és Étterembe nemcsak a helyi lakosok látogatnak el szívesen, hanem más kerületekből és városokból is érkeznek vendégek. Ez nem véletlen, hiszen a cukrászda finomságai számos megmérettetésen bizonyultak már a legjobbnak, legutóbb Dubaiban a Gulfood nemzetközi gasztronómiai kiállításon győztek a leginnovatívabb termék kategóriában.

Határok nélkül

Az ország egyik legsportosabb önkormányzata a hegyvidéki, amit nem csupán az intézményfejlesztések sokasága bizonyít. Idén ötödik alkalommal szervezte meg a XII. kerület a Nemzetközi Sportmenedzsment-konferenciát március 21-én.

Befektetés a jövőbe

A 2017-es esztendő kiemelkedő éve lesz a Hegyvidék kulturális életének, hiszen új helyre költözik a Hegyvidéki Kulturális Szalon és a kerület hegytörténeti gyűjteménye. Az önkormányzat továbbra is szívén viseli az oktatási intézmények sorsát, a Tamási Áron iskola bővítésének költségeit a kerület állja.

Napsütés, Kaláka, piknik

Tavaszköszöntő piknikkel nyitott az ötödik alkalommal megrendezett Tér/Zene – Zene/Tér rendezvénysorozat a Hunyadi téri zenepavilonban. A Terézvárosi Önkormányzat ingyenes rendezvénye Kaláka-koncerttel kezdődött és tombolával fejeződött be április elsején.

Hibaigazítás

Az újságosoknál holnaptól kapható friss számunkban interjút közlünk Király Miklóssal, az ELTE Állam- és Jogtudományi Kara tanszékvezető egyetemi tanárával.