valasz.hu/csalad/az-egymasra-figyeles-muveszete-128027

http://valasz.hu/csalad/az-egymasra-figyeles-muveszete-128027

6+1 tévhit a családi pihenésről

/ 2018.05.02., szerda 15:50 /

1. Kisbabával nem szabad útnak indulni - Az otthon töltött hónapok után kellemes felüdülés a környezetváltozás. A baba akkor érzi jól érzi magát, ha az anya is jól érzi magát és nyugodt, mert például nem kellett otthon a fél háztartást becsomagolnia. Érdemes rákérdezni: Milyen berendezéssel igyekszik a szálloda kényelmessé és biztonságossá tenni a babás pihenést? Lehet-e kényelmesen pelenkázni, van-e minikonyha, etetőszék, babakád, babakocsi stb.?

2. Gyerek mellett nem lehet pihenni
Ha van szakképzett gyerekfelügyelő, újra fel lehet fedezni a kettesben töltött idő szépségét, illetve ki lehet próbálni a kényeztető szolgáltatásokat. Egy óra kozmetika és egy masszázs csodákat tesz!
Érdemes rákérdezni: Van-e gyerekfelügyelet, és milyen? Csak felügyelnek, vagy programokat is szerveznek? Csoportosan vagy egyénileg vigyáznak? Hány éves kortól? Összesen hány órát vállalnak?

3. Együtt lenni fárasztó
A családi pihenéshez a közösen átélt élmények, az együtt töltött minőségi idő is hozzátartozik. Ha a programszervezés gondját leveszik a szülők válláról, csak választani kell és átélni a közös élményeket!
Érdemes rákérdezni: Kell-e extra díjat fizetni a programokért, vagy az ár tartalmazza a korlátlan részvételt? Az egyes programok milyen korcsoportokra vonatkoznak?

4. Csak nyáron lehet nyaralni
Olyan szállást kell választani, ahol a gyerekprogramok az év egyetlen napján sem szünetelnek. Legyen kész megoldásuk rossz idő esetére, hiszen a gyerekek energiáját valahogy akkor is le kell vezetni.
Érdemes rákérdezni: Változnak a szolgáltatások az elő- és utószezonokban, illetve hét közben és hét végén? Mit ajánlanak rossz idő esetére? Hogy lehet ilyenkor az épületek között babakocsival közlekedni?

5. Sok jó ember kis helyen is elfér
Ha otthon külön alszik a gyermek, nem biztos, hogy pihentető lesz a hotelben a közös szobában alvás, és nehéz lesz majd a „visszaszoktatás”. Ráadásul a szülők romantikus hangulatának sem használ.
Érdemes rákérdezni: Milyen szobatípusok vannak, és mennyi felárat jelent egy kényelmesebb elhelyezés? Van esetleg külön gyerekszoba? Hány tévé van (főleg, ha kamasz is van a családban)?

6. Gyerekétlap = fél adag
A gyermekeknek az életkoruknak megfelelően elkészített ételeket kell kapniuk. A mozgalmas családi étkezéseket jelentősen leegyszerűsíti, ha már az étterem kialakításánál gondolnak a gyerekekre.
Érdemes rákérdezni: Felkészültek a speciális diétákkal és ételallergiákkal kapcsolatos egyedi kérések megoldására? A különleges bánásmód extra költségekkel jár?

+1. Mindegy, hogy hol, csak együtt legyünk
A szálláshely munkatársai értsenek a gyerekek nyelvén! Senki ne jöjjön zavarba, ha kiborul a leves vagy eltörik a mécses. Ahol a vendégek nagy része gyerekkel érkezik, ott garantáltan akad játszótárs is.
Érdemes rákérdezni: Milyen vendégek látogatják a kiválasztott időszakban az adott szálláshelyet? Milyen szolgáltatások várják a különbözőképpen pihenni vágyókat?

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.