6+1 tévhit a családi pihenésről

/ 2018.05.02., szerda 15:50 /

1. Kisbabával nem szabad útnak indulni - Az otthon töltött hónapok után kellemes felüdülés a környezetváltozás. A baba akkor érzi jól érzi magát, ha az anya is jól érzi magát és nyugodt, mert például nem kellett otthon a fél háztartást becsomagolnia. Érdemes rákérdezni: Milyen berendezéssel igyekszik a szálloda kényelmessé és biztonságossá tenni a babás pihenést? Lehet-e kényelmesen pelenkázni, van-e minikonyha, etetőszék, babakád, babakocsi stb.?

2. Gyerek mellett nem lehet pihenni
Ha van szakképzett gyerekfelügyelő, újra fel lehet fedezni a kettesben töltött idő szépségét, illetve ki lehet próbálni a kényeztető szolgáltatásokat. Egy óra kozmetika és egy masszázs csodákat tesz!
Érdemes rákérdezni: Van-e gyerekfelügyelet, és milyen? Csak felügyelnek, vagy programokat is szerveznek? Csoportosan vagy egyénileg vigyáznak? Hány éves kortól? Összesen hány órát vállalnak?

3. Együtt lenni fárasztó
A családi pihenéshez a közösen átélt élmények, az együtt töltött minőségi idő is hozzátartozik. Ha a programszervezés gondját leveszik a szülők válláról, csak választani kell és átélni a közös élményeket!
Érdemes rákérdezni: Kell-e extra díjat fizetni a programokért, vagy az ár tartalmazza a korlátlan részvételt? Az egyes programok milyen korcsoportokra vonatkoznak?

4. Csak nyáron lehet nyaralni
Olyan szállást kell választani, ahol a gyerekprogramok az év egyetlen napján sem szünetelnek. Legyen kész megoldásuk rossz idő esetére, hiszen a gyerekek energiáját valahogy akkor is le kell vezetni.
Érdemes rákérdezni: Változnak a szolgáltatások az elő- és utószezonokban, illetve hét közben és hét végén? Mit ajánlanak rossz idő esetére? Hogy lehet ilyenkor az épületek között babakocsival közlekedni?

5. Sok jó ember kis helyen is elfér
Ha otthon külön alszik a gyermek, nem biztos, hogy pihentető lesz a hotelben a közös szobában alvás, és nehéz lesz majd a „visszaszoktatás”. Ráadásul a szülők romantikus hangulatának sem használ.
Érdemes rákérdezni: Milyen szobatípusok vannak, és mennyi felárat jelent egy kényelmesebb elhelyezés? Van esetleg külön gyerekszoba? Hány tévé van (főleg, ha kamasz is van a családban)?

6. Gyerekétlap = fél adag
A gyermekeknek az életkoruknak megfelelően elkészített ételeket kell kapniuk. A mozgalmas családi étkezéseket jelentősen leegyszerűsíti, ha már az étterem kialakításánál gondolnak a gyerekekre.
Érdemes rákérdezni: Felkészültek a speciális diétákkal és ételallergiákkal kapcsolatos egyedi kérések megoldására? A különleges bánásmód extra költségekkel jár?

+1. Mindegy, hogy hol, csak együtt legyünk
A szálláshely munkatársai értsenek a gyerekek nyelvén! Senki ne jöjjön zavarba, ha kiborul a leves vagy eltörik a mécses. Ahol a vendégek nagy része gyerekkel érkezik, ott garantáltan akad játszótárs is.
Érdemes rákérdezni: Milyen vendégek látogatják a kiválasztott időszakban az adott szálláshelyet? Milyen szolgáltatások várják a különbözőképpen pihenni vágyókat?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.