6+1 tévhit a családi pihenésről

/ 2018.05.02., szerda 15:50 /

1. Kisbabával nem szabad útnak indulni - Az otthon töltött hónapok után kellemes felüdülés a környezetváltozás. A baba akkor érzi jól érzi magát, ha az anya is jól érzi magát és nyugodt, mert például nem kellett otthon a fél háztartást becsomagolnia. Érdemes rákérdezni: Milyen berendezéssel igyekszik a szálloda kényelmessé és biztonságossá tenni a babás pihenést? Lehet-e kényelmesen pelenkázni, van-e minikonyha, etetőszék, babakád, babakocsi stb.?

2. Gyerek mellett nem lehet pihenni
Ha van szakképzett gyerekfelügyelő, újra fel lehet fedezni a kettesben töltött idő szépségét, illetve ki lehet próbálni a kényeztető szolgáltatásokat. Egy óra kozmetika és egy masszázs csodákat tesz!
Érdemes rákérdezni: Van-e gyerekfelügyelet, és milyen? Csak felügyelnek, vagy programokat is szerveznek? Csoportosan vagy egyénileg vigyáznak? Hány éves kortól? Összesen hány órát vállalnak?

3. Együtt lenni fárasztó
A családi pihenéshez a közösen átélt élmények, az együtt töltött minőségi idő is hozzátartozik. Ha a programszervezés gondját leveszik a szülők válláról, csak választani kell és átélni a közös élményeket!
Érdemes rákérdezni: Kell-e extra díjat fizetni a programokért, vagy az ár tartalmazza a korlátlan részvételt? Az egyes programok milyen korcsoportokra vonatkoznak?

4. Csak nyáron lehet nyaralni
Olyan szállást kell választani, ahol a gyerekprogramok az év egyetlen napján sem szünetelnek. Legyen kész megoldásuk rossz idő esetére, hiszen a gyerekek energiáját valahogy akkor is le kell vezetni.
Érdemes rákérdezni: Változnak a szolgáltatások az elő- és utószezonokban, illetve hét közben és hét végén? Mit ajánlanak rossz idő esetére? Hogy lehet ilyenkor az épületek között babakocsival közlekedni?

5. Sok jó ember kis helyen is elfér
Ha otthon külön alszik a gyermek, nem biztos, hogy pihentető lesz a hotelben a közös szobában alvás, és nehéz lesz majd a „visszaszoktatás”. Ráadásul a szülők romantikus hangulatának sem használ.
Érdemes rákérdezni: Milyen szobatípusok vannak, és mennyi felárat jelent egy kényelmesebb elhelyezés? Van esetleg külön gyerekszoba? Hány tévé van (főleg, ha kamasz is van a családban)?

6. Gyerekétlap = fél adag
A gyermekeknek az életkoruknak megfelelően elkészített ételeket kell kapniuk. A mozgalmas családi étkezéseket jelentősen leegyszerűsíti, ha már az étterem kialakításánál gondolnak a gyerekekre.
Érdemes rákérdezni: Felkészültek a speciális diétákkal és ételallergiákkal kapcsolatos egyedi kérések megoldására? A különleges bánásmód extra költségekkel jár?

+1. Mindegy, hogy hol, csak együtt legyünk
A szálláshely munkatársai értsenek a gyerekek nyelvén! Senki ne jöjjön zavarba, ha kiborul a leves vagy eltörik a mécses. Ahol a vendégek nagy része gyerekkel érkezik, ott garantáltan akad játszótárs is.
Érdemes rákérdezni: Milyen vendégek látogatják a kiválasztott időszakban az adott szálláshelyet? Milyen szolgáltatások várják a különbözőképpen pihenni vágyókat?

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.