valasz.hu/csalad/az-egymasra-figyeles-muveszete-128027

http://valasz.hu/csalad/az-egymasra-figyeles-muveszete-128027

Játékos ismeretterjesztés a tévében és egy gyerekeknek szóló alkalmazással

/ 2018.05.02., szerda 15:54 /

A Da Vinci Tv névadója egyszerre volt művész, tudós és feltaláló. A tévécsatorna az ő szellemében kívánja megmutatni a világ szépségeit és csodáit, legyen szó tudományról, művészetről vagy izgalmas találmányokról. A Da Vinci Tv díjnyertes műsorai okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek, és fejlesztőleg hatnak az érdeklődő gyerekekre.

A tévécsatorna mellett ugyanezeket az értékeket képviselve jelent meg a Da Vinci Kids applikáció, a játékos, ismeretterjesztő alkalmazás iskolás gyerekek számára. Segítségével a gyermek saját tempójában tanulhat, és fedezheti fel a szórakoztató ismeretterjesztő anyagokat. A Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáin, a matematika és a felfedezések kisfilmes feldolgozásain keresztül könnyen és játékosan szerezhet új ismereteket, és indulhat el a virtuális térben a világ felfedezésére.

„A mai gyerekeket sokkal több inger éri, mint régen. Készségszinten használják a »kütyüket«, legyenek azok táblagépek, mobiltelefonok vagy digitális táblák, de nem mindegy, hogy mire. A szülők és a pedagógusok felelőssége és feladata is, hogy megtalálják az életkoruknak megfelelő ismeretterjesztő tartalmakat, melyek alkalmazásával élmény lesz a tanulás. Teret és helyet kell adni a gyerekek különféle érdeklődési körének, kíváncsiságának, akár a számok és a logika, akár a kreatív, kísérletezési, alkotási folyamatok területén. Ehhez kiváló generátor az új Da Vinci Kids applikáció, amely észrevétlenül és szórakoztatóan tanít” – mondja Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Da Vinci Tv nagykövete.

„A Da Vinci Tv filozófiája szerint a tévéműsorok és az új alkalmazás segítségével a tanulás kikerül az osztályteremből, s minden korosztály játszva és kreatív módon szerezhet új ismereteket. A csatornán és az alkalmazásban elérhető programok a szülőknek is segítséget jelentenek, valamint számos műsor az egész családnak nyújt kikapcsolódást” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media alapítója és ügyvezetője. Az új ismeretekhez való kedvcsinálás tehát remekül megoldható a Da Vinci Tv és Da Vinci Kids applikáció izgalmas animációival: nagyon gyorsan eljuthatunk például a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Emellett a Da Vinci-pizsamapartikon élőben is találkozhatnak e tartalmakkal a gyerekek, kiváló intézményekben és múzeumokban, éjjel, zárva tartás alatt.

„A Da Vinci Kids célcsoportja a 6–12 éves korosztály, mely a legfogékonyabb időszak, ezért fontos, hogy minőségi és okosan összeválogatott, mégis szórakoztató tartalmakat kínáljunk számukra. Hisszük, hogy a tanulás lehet szórakoztató és fontos élmény is egyszerre, akár a képernyőn keresztül, akár az alkalmazás vagy a pizsamapartik segítségével” – teszi hozzá Ferdinand Habsburg.

A televíziócsatorna elérhető minden nagy szolgáltatónál, a pizsamapartikról a Facebookon található info, az alkalmazás pedig 3 hónapos időszakra díjtalanul letölthető az alábbi kód segítségével. PMTL-DVN-04042018

* * *

Az evolúció mítosza

Gondolkodtál már azon, miért kopasz a keselyű? Vagy miért van a zsiráfnak olyan hosszú nyaka? És miért a hím csikóhal hozza világra a kishalakat? A Da Vinci Kids Tv-csatornán most megtudhatod Az evolúció mítosza c. sorozatból. Tudtad például, hogy a pingvin ugyanolyan jól lát a víz alatt, mint a felszínen? Szerdánként 16 órától a Da Vinci Kids Tv-n!

* * *

Vízi Cirkusz - Antlantic Flight

Kitartás, egyensúly, látvány a Fővárosi Nagycirkusz legújabb vízi cirkuszi műsorában!

* * *

Gingalló – Budapest Bábszínház

Szalóki Ági csatlakozott a Budapest Bábszínház művészeihez, hogy legkedvesebb slágereit egy mesébe szőjük, és azokat sok-sok bábbal, látványos elemekkel, az ő közreműködésével keltsük életre a bábszínpadon. Az előadás látványvilágához felhasznált rajzokat a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítették. A Gingalló előadást hároméves kortól ajánljuk. Időpontok: május 14., 16.

budapestbabszinhaz.hu

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.