Játékos ismeretterjesztés a tévében és egy gyerekeknek szóló alkalmazással

/ 2018.05.02., szerda 15:54 /

A Da Vinci Tv névadója egyszerre volt művész, tudós és feltaláló. A tévécsatorna az ő szellemében kívánja megmutatni a világ szépségeit és csodáit, legyen szó tudományról, művészetről vagy izgalmas találmányokról. A Da Vinci Tv díjnyertes műsorai okosak, kísérletezők, gondolatébresztők, hitelesek, és fejlesztőleg hatnak az érdeklődő gyerekekre.

A tévécsatorna mellett ugyanezeket az értékeket képviselve jelent meg a Da Vinci Kids applikáció, a játékos, ismeretterjesztő alkalmazás iskolás gyerekek számára. Segítségével a gyermek saját tempójában tanulhat, és fedezheti fel a szórakoztató ismeretterjesztő anyagokat. A Holdra szállástól kezdve az ókori világ csodáin, a matematika és a felfedezések kisfilmes feldolgozásain keresztül könnyen és játékosan szerezhet új ismereteket, és indulhat el a virtuális térben a világ felfedezésére.

„A mai gyerekeket sokkal több inger éri, mint régen. Készségszinten használják a »kütyüket«, legyenek azok táblagépek, mobiltelefonok vagy digitális táblák, de nem mindegy, hogy mire. A szülők és a pedagógusok felelőssége és feladata is, hogy megtalálják az életkoruknak megfelelő ismeretterjesztő tartalmakat, melyek alkalmazásával élmény lesz a tanulás. Teret és helyet kell adni a gyerekek különféle érdeklődési körének, kíváncsiságának, akár a számok és a logika, akár a kreatív, kísérletezési, alkotási folyamatok területén. Ehhez kiváló generátor az új Da Vinci Kids applikáció, amely észrevétlenül és szórakoztatóan tanít” – mondja Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója, a Da Vinci Tv nagykövete.

„A Da Vinci Tv filozófiája szerint a tévéműsorok és az új alkalmazás segítségével a tanulás kikerül az osztályteremből, s minden korosztály játszva és kreatív módon szerezhet új ismereteket. A csatornán és az alkalmazásban elérhető programok a szülőknek is segítséget jelentenek, valamint számos műsor az egész családnak nyújt kikapcsolódást” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Media alapítója és ügyvezetője. Az új ismeretekhez való kedvcsinálás tehát remekül megoldható a Da Vinci Tv és Da Vinci Kids applikáció izgalmas animációival: nagyon gyorsan eljuthatunk például a csokoládé történetétől Amerika felfedezéséig. Emellett a Da Vinci-pizsamapartikon élőben is találkozhatnak e tartalmakkal a gyerekek, kiváló intézményekben és múzeumokban, éjjel, zárva tartás alatt.

„A Da Vinci Kids célcsoportja a 6–12 éves korosztály, mely a legfogékonyabb időszak, ezért fontos, hogy minőségi és okosan összeválogatott, mégis szórakoztató tartalmakat kínáljunk számukra. Hisszük, hogy a tanulás lehet szórakoztató és fontos élmény is egyszerre, akár a képernyőn keresztül, akár az alkalmazás vagy a pizsamapartik segítségével” – teszi hozzá Ferdinand Habsburg.

A televíziócsatorna elérhető minden nagy szolgáltatónál, a pizsamapartikról a Facebookon található info, az alkalmazás pedig 3 hónapos időszakra díjtalanul letölthető az alábbi kód segítségével. PMTL-DVN-04042018

* * *

Az evolúció mítosza

Gondolkodtál már azon, miért kopasz a keselyű? Vagy miért van a zsiráfnak olyan hosszú nyaka? És miért a hím csikóhal hozza világra a kishalakat? A Da Vinci Kids Tv-csatornán most megtudhatod Az evolúció mítosza c. sorozatból. Tudtad például, hogy a pingvin ugyanolyan jól lát a víz alatt, mint a felszínen? Szerdánként 16 órától a Da Vinci Kids Tv-n!

* * *

Vízi Cirkusz - Antlantic Flight

Kitartás, egyensúly, látvány a Fővárosi Nagycirkusz legújabb vízi cirkuszi műsorában!

* * *

Gingalló – Budapest Bábszínház

Szalóki Ági csatlakozott a Budapest Bábszínház művészeihez, hogy legkedvesebb slágereit egy mesébe szőjük, és azokat sok-sok bábbal, látványos elemekkel, az ő közreműködésével keltsük életre a bábszínpadon. Az előadás látványvilágához felhasznált rajzokat a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói készítették. A Gingalló előadást hároméves kortól ajánljuk. Időpontok: május 14., 16.

budapestbabszinhaz.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Mire jó, ha betiltjuk a műanyagszatyrot és a szívószálat?

Nyolcvanezer aláíró és az LMP is a műanyagszatyrok betiltását követeli Magyarországon. A plasztikszennyezés látványosan áttörte a közvélemény ingerküszöbét, de a digitális Heti Válasz legfrissebb számából kiderül: a megoldás kulcsa nem az ökotudatos európai fogyasztók kezében van.

Nemrég még a liberálisok kedvence volt a Fidesz kultúrharcosa

A jobbos intézményvezetőket liberális ármánykodás támogatásával vádló Magyar Idők saját rovatvezetőjét is tollhegyre tűzhetné: Orbán János Dénes ugyanazt tette, amiért most Prőhle Gergelyt ütik-vágják. Bónusz: a pribéksorozatot jegyző Szakács Árpád a liberális Demszky-érában dolgozott a Budapest Portálnak. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.