Mitől lesz a családé egy családi autó?

/ 2018.05.16., szerda 14:54 /

A családi autó mindenekelőtt nagy. Befér a babakocsi többheti pelenkával, a kollégiumi berendezés és az albérlet első mosógépe. Biztonságos: megóvja a házi feladatból hetekig préselt leveleket és vigyáz a ballagási csokrokra. A családi autó praktikus: minden alkatrészével azon van, hogy segítse az életünket.

Az autó mindenkié

Egy családi autó nem csak a sofőrre figyel. Nem csak az ő privilégiuma a biztonság, nem csak őt védi még plusz két légzsák. A családi autó a családé: a hátsó ülésről is pont ugyanolyan kényelmes, mint a sofőr üléséből, mindenki lábának van elég hely.

Biztonságos

Akkor is látja a holttérben közeledő autót, amikor a vezető nem. Szól, ha a sofőr túl fáradt, és jobb megállni egy kávéra. Kényelmesen lehet rögzíteni egy gyerekülést úgy, hogy még anya is elfér mellette a hátsó ülésen.

A jó családi autóban nem csak elöl és oldalt vannak légzsákok: fejmagasságban légzsákfalat hoz létre, így védve még jobban az ütközéskor.

De egy jó családi autó nem csak a sérülést, a balesetet is megpróbálja elkerülni. Asszisztensrendszerek egész sora segíti a sofőrt: segít az előzésben, segít beparkolni, valamint a parkolóból kiállni, segít lefékezni vészhelyzet esetén, és segít sávot tartani is.

Praktikus

Hogyan teszel be bevásárlás után egy szatyrot az autóba úgy, hogy ne boruljon ki belőle minden már a parkolóból kivezető első kanyarban?

Hogyan nyitsz ki vezetés közben egy ásványvizes palackot, ha közben a kormányt sem szeretnéd elengedni mind a két kezeddel, hiszen a hátsó ülésen szunyókál a legféltettebb kincs? Vagy honnan szerzel jégkaparót egy váratlanul hideg hajnalon?

Ilyen és ehhez hasonló kérdések hangzanak el a SKODA tervezőasztala körül, amikor egy-egy új modell készül. A mérnökök nem elégszenek meg a kérdés feltevésével, így születhettek meg olyan megoldások, mint a bevásárlószatyor szállítására alkalmas kampók a csomagtartó oldalain, vagy a vizespalackok egykezes nyitását lehetővé tevő Easy Open italtartó.

Rossz idő esetére ott van az ajtóba rejtett esernyő és a tanksapka fedeléhez bekészített jégkaparó is.

Óriási

A családi autó tágas, mert minél kisebb a gyerek, az autóban annál több hely kell a dolgainak: a kisruháknak, a kiságynak, a babakocsinak, és ha úgy adódna, van elegendő hely a pelenkázáshoz is. Van helye a cumisüvegnek, hogy mindig kéznél legyen, és van helye az összes játéknak.

A családi autó persze a családot szolgálja, de nem ettől lesz igazán az, ami lenni hivatott. Hanem a hátsó ülésen elkent olvadt csokoládétól és az ajtó élének sérülésétől, amit az állatkerti kis jegesmedvéknek köszönhetünk, hiszen miattuk vágódott ki az ajtó a parkolóban olyan gyorsan és türelmetlenül, amikor minden tizedmásodperc számít a találkozásig.

A családi autó a sztoriktól lesz családi, és egy családi autó szabad teret enged annak, hogy rengeteg sztorira legyen idő.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.