Strandolás újraértelmezve

Mobil OFF, élmény ON – családi nyári programok az Aquaworldben

/ 2018.06.13., szerda 17:21 /

Ó, IÓ, CIÓ, ÁCIÓ, KÁCIÓ, AKÁCIÓ, VAKÁCIÓ! Melyik gyerek nem örül ennek? De nagyon nem mindegy, miért!

Szülőként szívesen gondolunk vissza nyári élményeinkre. Gumimatracozás, éjszakai fürdés, kalandtúra, véget nem érő pingpongmeccsek, számháborúzás, horgászás, táborban elcsattant első csók... A nyár legnagyobb varázsa: kiszakadni a megszokott kerékvágásból, tartalmas időt töltve szüleinkkel, régi és új haverokkal, életre szóló közös emlékeket szerezve, új barátságokat kötve. De amíg nekünk örömöt szerzett, ha kimozdulhattunk otthonról, addig a mai gyerekek már gyakran a maguk által felépített virtuális világban élnek, ahol a mozgás, az emberi kapcsolatok és játék élményét egy monitor előtt görnyedezve, a négy fal között élik meg.

Kutatások igazolják, hogy a számítógépen, táblagépen vagy telefonon folytatott játékokra fordított idő nemcsak a tinédzser korosztály esetében mutat drasztikus növekedést, hanem a kisiskolások, sőt az óvodások is egyre könnyebben esnek rabul ennek a színes, izgalmas, lefegyverző, ugyanakkor felületes virtuális világnak. Szakértők szerint a technikai eszközök túlzott használata akár a kábítószerekhez hasonló függőséget is okozhat. Ráadásul a bezárkózás nemcsak szellemi síkon mutatkozik meg, hanem fizikailag is, hiszen ezek a gyerekek sokkal kevesebb időt szánnak sportra, mozgásra és valódi társas érintkezésekre, mint más kortársaik.

Éppen ezért nagyon nem mindegy, miként tudjuk kimozdítani gyermekünket, hogyan tudunk neki valódi élményt nyújtani. Olyan izgalmakat és kalandokat, amelyekért le tudja tenni a technikai eszközöket, képes kiszakad a virtuális világból. Hazánk egyik legnagyobb élménybirodalma, az idén 10 éves Aquaworld Resort Budapest Hotel és Élményfürdő célul tűzte ki a segítségnyújtást a családoknak abban, hogy az általa kínált szolgáltatás a gyermekek és fiatalok szemében megfelelő alternatívát jelenthessen a virtuális játékok ellenében. A #kikapcs – mobil OFF, élmény ON mozgalom lelkes támogatójaként a vizes attrakciók mellett számos családi programmal készül a nyáron. S hogy milyen kalandokban lehet részünk?

Az adrenalinkedvelők azonnal kezdhetnek egy fejessel vagy egy csúszdával az Aquaworld élményfürdőben. Európa egyik legnagyobb fedett vízi birodalmában és a mellette elterülő strandon a vizes programok teljes arzenálja várja őket, kezdőtől a haladóig. A trópusi hangulatú Angkor-romtemplom körül megmártózhatnak a 17 bel- és kültéri élmény-, valamint úszómedence egyikében, kipróbálhatják a szörföt, a búvárkodást, a vízen járó labdát, a hengert és a 11 különleges csúszdát.

Újdonság! Idén a strand kiegészül egy hatalmas, hűsítő permetkapukból, vízköpőkből, billenő vödrökből és egyéb interaktív vizes elemekből álló vizes játszóparkkal. Hazánk legnagyobb vizes játszótere, az Aqua Spray Park mindenkit vár, a totyogóktól a kiskamaszokig. Még azokat is, akik nem szeretnek vagy nem tudnak úszni.

Az animációs programok több helyszínen is elérhetők: a hatalmas parkban trambulinok, légvárak, óriás sakk, a szárazföldi játszóházban pedig mászólabirintus és a labdamedence is várja az örökmozgó apróságokat. Aki jobban szeret alkotni, ezt is megteheti a hétvégi kreatív gyerekfoglalkozásokon.

És mit tehetnek ezalatt a szülők? Ők sem fognak unatkozni. Kedvükre sziesztázhatnak a szálloda szobáinak egyikében, vagy a szállodához tartozó Oriental Spa gyógyhatású termálvizében lazíthatnak, hogy aztán gyermekeikkel együtt szerezhessenek csodálatos nyári emlékeket.

Felhívás!
Ha szeretné támogatni lapunk újraépülését, kérjük támogassa szerkesztőségünket a Heti Válasz Kiadó Kft. 11794008-20532422-es bankszámlaszámon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.