Döntöttek: ő lett idén Miss Universe

/ 2015.01.26., hétfő 13:42 / Hírforrás: MTI

Kolumbia szépét, Paulina Vegát koronázták meg vasárnap a Miss Universe szépségverseny győzteseként. A második helyen Miss USA, Nia Sanchez végzett.

Fotó: MTI/EPA/Rhona Wise

„Büszkén és izgatottan” viseli a szépségkirálynő koronáját - jelentette ki a 22 esztendős, üzleti adminisztrációt tanuló Vega, akinek győzelme után Kolumbiában az utcára tódultak ünneplő rajongói.

Vega csillogó ezüst ruhában válaszolt az újságírók kérdéseire a díjátadót követő sajtótájékoztatón. Mint mondta: bár távol van hazájától, mégis otthon érzi magát Miamiban, ahol népes latino közösség él.

A Miss Universe szépségversenyen a világ 80 országának kiválasztottjai versengtek a legszebb címéért. Donald Trump, a verseny jogainak tulajdonosa szerint sokan számítottak Vega győzelmére.

A kolumbiai szépség nagymamája, Elvira Castillo 1953-ban elnyerte Miss Atlántico címét, nagyapja pedig a legendás tenor, Gastón Vega volt. Paulina Vega először indult szépségversenyen, és győzelme után hangsúlyozta, hogy egyben ez volt az utolsó alkalom is, mivel tanulmányaira akar összpontosítani.

„A tanulás függetlenséget biztosít. Saját céget akarok alapítani” - nyilatkozta terveiről.

A Miss Universe-verseny első öt helyezettje között szerepelt a 24 esztendős Nia Sanches az Egyesült Államokból, Diana Harkusa Ukrajnából, a szokatlan, rövid hajviseletével feltűnést keltő Kaci Fennell Jamaicából és Yasmin Verheijen Hollandiából.