Tudja, mikor iszunk több bort? Meglepő felfedezés született!
Tegnap írtunk arról, hogy a foci-Eb és az olimpia úgy kell a magyar sörgyártásnak, mint brüsszeli támogatások a magyar gazdaságnak. De mire van szükség ahhoz, hogy a magyar borból is több fogyjon? Szerencsére brit tudósok elvégezték az MTA helyett a nemzeti tőkésosztály felemelkedése szempontjából is fontos aprómunkát. Így megszületett a válasz, amely ráadásul sporteseménytől és időjárástól függetlenül alkalmazható: marha nagy poharakra. A cambridge-i egyetem kutatóinak megállapítása szerint, ha nagy kehelybe töltik ugyanazt a mennyiségű bort, az eleve kevesebbnek látszik, ráadásul nehezebb lesz megbecsülni pár korty után, hogy mennyit is ittunk és mennyi van még a pohárban, így aztán sokkal gyorsabban végzünk az adaggal és rendelhetünk újabbat. A fogyasztásnövekedés megközelíti a tíz százalékot, ami egy bártulajdonos szempontjából igen jelentősnek nevezhető.