A szépségmesternő

A természetes hatóanyagok csodája

/ 2017.07.26., szerda 17:47 /

Feller Adrienne a szépségápolás meghatározó személyisége itthon, sőt saját brandjei már külföldön is hódítanak. Szépség- és aromaterapeuta, aki hisz abban, hogy természetes hatóanyagokkal széppé lehet tenni a bőrt, boldoggá a lelket és egészségessé a testet.

– Számodra mi fejezi ki legjobban a szépséget?

– A szépség a harmónia és az egyensúly külső megnyilvánulása. A szépség a szemben, a mozdulatokban, a mosolyban lakik. A fiatalság önmagában szép, később azonban a gondolataink alakítják a vonásainkat, a testünket. Érett nőként már van visszatekintési lehetőségem, és már van fogalmam arról, mi fontos és mi nem. Nekem fontos, hogy minden napom a nem ártás vezérelve alapján teljen, hogy békességben önmagammal és a környezetemmel tudjam élni az életem és álomra hajtani a fejem.

– Ezt a munkád lehetővé teszi?

– Húszévesen Svédországba mentem férjhez, több éven át Stockholmban éltem. Egy igazi paradigmaváltáson mentem keresztül. Rájöttem, hogy kizárólag olyan dologgal érdemes foglalkozni, amiben hiszek és ami mások életéhez hozzátesz. Amikor huszonöt évesen megnyitottam az első kozmetikai szalonomat odakint, még azt gondoltam, hogy a szépségápolás csak egy úri huncutság. Később éreztem rá arra, hogy a tudásommal és az odafordulásommal mi mindent adhatok az embereknek, és hogy ennek milyen változtató ereje lehet. Mindig érdekelt az emberi lélek, gyorsan rájöttem, hogy a bennünk zajló folyamatoknak külső megnyilvánulásuk is van, ebből pedig azt a következtetést vontam le, hogy ennek fordítva is működnie kell, vagyis kívülről is kell tudnom hatni befelé. Kutatások sora igazolja, hogy a minőségi érintéssel és az illóolajok segítségével pozitív belső hatást tudunk elérni, és ez a testet építi, szépíti. Úgyhogy a kérdésedre a válaszom igen, a munkám lehetőséget ad arra, hogy harmonikus életet éljek.

– Hogyan fedezted fel magadnak a természetes hatóanyagokat?

– A szakmai utam első percétől kezdve világszerte jónak tartott anyagokkal dolgoztam, mégis arra lettem figyelmes, hogy vendégeim bőrproblémáit gyakran csak átmenetileg tudtam enyhíteni, gyökeres változás nem történt. Ez mélyen elgondolkodtatott. Ösztönösen ráéreztem, hogy az ember a szintetikus, élettelen kozmetikumok helyett csakis élő anyagok segítségével kaphat valós segítséget. Ekkor kezdtem kutatni a gyógynövények hatását a bőrre és a lélekre. Amikor a természetes anyagokból és illóolajokból készült krém hozzáér az arcbőrhöz, a vendég belélegzi az illatát, és ez azonnal hat az idegrendszerre, majd egy sor pozitív reakciót hoz létre. A megfelelő, terápiás illóolajok elementáris erővel gyógyítják nemcsak a testet, de a lelket is. Ezt a hatást is használom, amikor a kozmetikumaimat előállítom.

– Mennyire nyitottak az emberek arra a csodára, amit a természetes hatóanyagok jelentenek?

– Örömmel látom, hogy egyre több a tudatos vásárló, és egyre gyakrabban választják itthon is az úgynevezett „zöld” életmódot. Ám amennyivel később léptünk be a jóléti társadalomba, mint a nyugati világ, annyival le is vagyunk maradva tőlük a nyitottság tekintetében, így a ráébredés és a természet felé fordulás is később érkezett el hozzánk, de elérkezett, és ez a lényeg.

– A természetes hatóanyagok fel tudják venni a versenyt a laboratóriumban előállítottakkal?

– Nemhogy felveszik a versenyt, de sokszorosan le is körözik azokat. Aki egyszer kipróbálta a száz százalékban természetes kozmetikumokat, az már nem tér vissza a harsogóan hirdetett művi anyagokhoz.

– Mit tudsz leolvasni a bőrről?

– Senki arcáról nem olvasok, amíg meg nem kér rá, de ha felkérést kapok, akkor az arc, a test, az izmok elkezdenek mesélni. Az arc és a test magán visel mindent, a boldogságot, a jóságot, a nagyvonalúságot, és teherként viszi a keserűséget, a félelmet, a negatív életszemléletet. Az arcunk kíméletlen tükröt tart elénk, nem céltalanul, hanem okkal. Sajnos, azt tapasztalom, hogy túl sokan szoronganak, kevésnek, kicsinek érzik magukat, pedig a valóságban sokszor tehetséges, jószívű, kreatív és zseniális emberek. Ezért olyan illóolajokat és gyógynövényeket használok, amelyek segítenek a negatív blokkokat feloldani és felszínre emelni a bennük lévő örömöt.

– Volt egy füvesasszony ősöd, az ükanyád. Maradt tőle örökség?

– Igen, sok minden más mellett egy titkos receptúra, amelyet továbbfejlesztettem és Pannonessence néven a kozmetikai termékeim fontos elemeként használok.

– És van olyan, amit te hagysz majd az ükunokádra?

– Rengeteg, egy egész könyvnyi saját keverék. A saját termékeimet pedig igyekszem úgy fejleszteni, hogy azok kiállják az idő próbáját, és akár még az ükunokáim generációjának is segítségére legyenek.

– Megérzés alapján állítod össze őket?

– Egyrészt építek arra, amit tudok és amilyen hatást szeretnék elérni, másrészt figyelek arra is, amit érzek.

– Mi a bőr legnagyobb ellensége?

– A rossz kozmetikum, amin a szintetikus anyagokat értem. A keserű gondolatok. És a helytelen táplálkozás.

– Szépségterapeutaként neked mit jelent az idő múlása?

– Egyre nagyobb rendet, harmóniát és szabadságot. Azt, hogy a dolgok beérnek, válaszokat kapok a kérdésekre, és a lényegre figyelek.

– Ha egyetlen jó tanácsot kellene adnod a nőknek, mi lenne az?

– Hogy becsüljék önmagukat, a saját testüket és lelküket, mert minden önmagukra fordított idő a családban gyümölcsözik, és az utánuk jövő generációkban. Azt gondolom, ez a legtöbb, amit az ember – legyen nő vagy férfi – magáért, a szeretteiért és a világért tehet.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Pancserlehallgatók

Ha a HVG-nek igaza van, a világ legbénább lehallgatói keltenek botrányt Magyarországon.

Őrfi József bátorsága és lelki ereje mindent vitt az idei gálán

Mesébe illő Őrfi József piliscsabai házának története. Nem tündérmesébe, hanem olyan magyar népmesébe, amelyben a hősnek számos próbát kell kiállnia. Az építész-családfő bátorsága és lelki ereje a Média Építészeti Díja idei gáláján mindent vitt. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Famaffia Romániában – Adjátok vissza az erdeinket!

Egy friss botrány és egy dokumentumfilm is felhívja a figyelmet az Európa utolsó érintetlen vadonjainak otthont adó Romániában dúló illegális fakitermelésre. Nemcsak a korrupt politika vagy a profitéhes multi a hibás: székely falusi közösségeket is megvadított a fából szerezhető könnyű pénz. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Rockenbauer 30 – Pali mögött volt értelme gyalogolni

Pali után nem lehet ilyen filmet csinálni – vélik a Másfélmillió lépés Magyarországon alkotói. Rockenbauer Pál halálának 30. évfordulóján azt kutatjuk a friss Heti Válaszban, mi a titka a sorozat népszerűségének, és miért nem született azóta sem hasonló.

Nyolcvanezres pezsgőt locsolt az egyik Mugabe-fiú

Voltak nála véreskezűbb afrikai vezetők is, de kártékonyabbak kevesen. Robert Mugabe nemcsak a gazdag Zimbabwét juttatta koldusbotra, de igyekezett egész Afrikát a Nyugat ellen hangolni. A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy bukása ennek ellenére miért is nem Nyugat diadala.

Morvai Krisztina: „Ez nem hűségeskü a Fidesz mellett”

Nem tudja, a Jobbikra szavaz-e jövőre a Jobbik európai parlamenti képviselője. Morvai Krisztina azt mondja: három éve nincs kapcsolatban Vona Gáborral, de nem a személyes sértettség, hanem az irányváltás bizonytalanította el. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Kovács Ákos: Leszállni az egovonatról

A Nyugat nagyon mást ért kultúrán, mint mi, ebben a tekintetben igazán szerencsésnek mondhatjuk magunkat – mondja Kovács Ákos énekes, dalszerző, akit nemrég bemutatott Arany János-estjéről és a jövő évi jubileumi koncertjéről is kérdeztünk. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.