A titok mindig kiderül

Kamerán innen és túl

/ 2017.05.24., szerda 16:54 /

Borbás Marcsi azóta az egyik legkedveltebb tévés, amióta először feltűnt a képernyőn. Hogy mi a titka? Most erre is válaszol.

– Azonkívül, hogy egy ideje a munkában is a becenevedet, a Marcsit használod, abban nincs változás, hogy a kamerán innen és túl is ugyanaz vagy. Hogy csinálod?

– Ez nem tudatos, így élek, ilyen vagyok. Nagyon fárasztó lenne két-három személyiséget mutatni különböző helyzetekben. Ha jó vagyok úgy, ahogy vagyok, akkor miért mutatnék mást? Ha nem lennék úgy jó, akkor valami mást kellene csinálnom.

– A Gasztroangyalban gyakran gumicsizmában jársz a földeken. De volt idő, amikor nagyestélyiben show-műsort vezettél. Nem hiányzik?

– Hiányzik, de nem a nagyestélyi, mert akkor elfogadnám a meghívásokat különböző partikra és bálokba. A stúdiómunka hiányzik, az élő műsor, ami egy teljesen más tudatállapot, olyankor az amúgy alacsony vérnyomásom tökéletes. Pillanatok alatt kell reagálni, folyamatosan élesnek kell lenni, ami jót tesz az ember agyának, lelkének, nekem az az igazi terepem. De lehet, hogy gyarló módon csak arra fáj a fogam, ami éppen nincs.

– Van viszont egy népszerű és kedvelt műsorod. Amikor a Gasztroangyalt kitaláltad, azok a szigorú elvek vezettek, ahogy te szeretsz étkezni?

– Mindenképpen nevelő szándékkal született meg. Információt adni a nézőknek, hogy különbséget tudjanak tenni silány minőségű és eredeti élelmiszer között. Hogy gondolkodjanak, mielőtt elkezdenek enni, a családjukat etetni. És itt nem étkezési irányzatokról beszélek, mert nem képviselem egyiket sem, bár pontosan tudom, nekem mi a jó. A vegyes táplálkozás híve vagyok, a helyes arányokat kell megtalálni: rengeteg zöldség, kevés fehérje és kevés szénhidrát. De elfogadom, ha valaki csak húst eszik vagy éppen vegetáriánus.

– Olyan sok gazdálkodónál megfordultál már. Nem kaptál kedvet te is hozzá?

– Van otthon kertem, ahol sok minden megterem. De egy ilyen vállalkozásra nincs időm. Ahhoz egy nagy levegőt kellene venni, itt mindent felszámolni, elköltözni, és elkezdeni gazdálkodni. De nem tudom, szeretném-e csak azt csinálni.

– Nem tudnál tévézés nélkül élni?

– De, tudnék, csak egyelőre nem tehetem meg.

– Hány éve vagy képernyőn?

– Huszonkettő.

– Hogyan lehet ennyi ideig hitelesnek maradni?

– Az a titok, hogy nincs titok. Mert ha van, az előbb-utóbb kiderül, és hitelét veszti az ember. Akartak, de nem tudtak rám kényszeríteni szerepeket, mert felálltam. Soha nem csináltam szenzációhajhász vagy botrányműsort, ami hirtelen nagy népszerűséget hozott volna, ám engem sosem érdekelt, hogy népszerű vagyok-e, vagy sem.

– De azért jólesik?

– Az a része nagyon, hogy szeretnek, és a tetszési indexem nagyon magasan van. De ami még vele járhat, azt olykor nehéz elviselni. Például el lehet adni lapokat úgy, hogy bár meg sem kérdeznek, engem tesznek a címlapra és hasraütésszerűen írnak valamit.

– Zárkózott vagy?

– Túl sok barátom nincs, biztos, hogy kialakult valamiféle reflex bennem, ezt elismerem. Viszont a közvetlen környezetemben talán túlságosan is kiadom magam.

– Az, hogy a férjeddel együtt dolgoztok, megkönnyíti a munkát, vagy megnehezíti a házasságot?

– Már kilenc éve együtt éltünk, amikor lett a közös cégünk. És mivel két nagyon erős személyiségről van szó, az első fél évben megküzdöttünk egymással. De szépen kialakult, hogy kinek mi a területe, és azóta zökkenőmentesen megy. Nagyon tudatosnak kell lenni ilyen helyzetben, és oda kell figyelni, hogy legyenek munkán kívüli minőségi együttlétek is.

– Változott a hozzáállásod, az elvárásod, az elképzelésed a párkapcsolatról az évek múlásával?

– Az életkorral is változott, de egy kapcsolatnak is van evolúciója. Valakivel megszerelmesedsz, és úgy látod, ő a világ legtökéletesebb embere, és te is úgy vagy jó, ahogy vagy. Majd egy idő után mindkét részről elkezdenek nőni az elvárások, amelyeknek a másik nem mindig képes megfelelni, ami nem az ő hibája. Így könnyű belekerülni abba a csapdába, hogy gyerünk, váltsunk. Ha józanul végiggondoljuk, magunkkal és a párunkkal is megbeszéljük, intelligenciával és szeretettel kezeljük ezt a helyzetet, visszanyugszik egy optimális állapotra. És ezt az optimális állapotot kell ápolni, nem az első lila ködöt, mert annak a nagy része kémia.

– Miért tartod a férjedet ennyire titokban?

– Nem tartom titokban, mindenhova együtt megyünk, de tolerálom azt, hogy ő nem szeretne reflektorfénybe kerülni, ami viszont az én munkámmal együtt jár.

– Kezdetben másként élted meg ezt a reflektorfényt, mint most?

– Sosem a reflektorfényt, hanem a munkát élveztem, ráadásul eredetileg szerkesztő akartam lenni, nem vágytam képernyőre. Nagy szerencsém volt, mert lépésről lépésre találtak rám a feladatok. Nem kaptam túl korán show-műsort, ahogy a legnehezebb műfajt, a talkshow-t is csak akkor, amikor már volt annyi seb a lelkemen, amennyi ezekhez a beszélgetésekhez nélkülözhetetlen.

– Soha nem kísérleteztél a külsőddel, nem voltál egyszer szőke, egyszer vörös, nem plasztikáztattál. Ez azt jelenti, hogy elégedett vagy magaddal?

– Dehogy vagyok! A gerinctornán, ahova járok, van egy hozzám hasonló korú férfi. Kérdeztem tőle, hogy az ő gerincével is gond van-e. Azt válaszolta: „Nem, én az öregség ellen edzek.” Azóta én is azt mondom, hogy az öregség ellen futok, edzek, fogyókúrázom, eszem egészségesen, mosolygok, vagyok jó kedvű.

– Ha azt mondanám, hogy ismerem a jövődet, kíváncsi lennél rá?

– Nem.

– Legyen, aminek lennie kell?

– Igen. Soha nem mentem elé a dolgoknak, és amit elrontottam, azt sem bánom. És elérhetetlen vágyakat sem fogalmaztam meg soha.

– És mi a következő elérhető vágyad?

– Most nem újra, hanem egy kis állandóságra vágyom. Arra, hogy ami és ahogy most van, az menjen még három-négy évig. Hogy egy kicsit nyugalom legyen.

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!