Április

/ 2017.03.29., szerda 18:03 /

Filmje: Te nem vagy te

Bár a filmdráma több mint két évvel ezelőtt készült, a mozik érthetetlen okból nem vetítették, pedig az utóbbi esztendők egyik legfelemelőbb alkotása. De mivel a YouTube-on bárki számára hozzáférhető, feltétlenül érdemes megnézni. Kate, a jómódú, zongorista főszereplő (Hilary Swank) a harmincas éveiben jár, amikor a mozgató idegsejtek pusztulásával járó, visszafordíthatatlan betegséget diagnosztizálnak nála. Ahogy az állapota romlik, kénytelen segítséget keresni maga mellé, s a gondozója a fiatal, de zűrös életű Bec lesz. Megható film az emberségről, a kitartásról, a kiszolgáltatottságról és a bajban megmutatkozó jellemekről.

Mozgása: NIA

Egy különleges, kilenc különböző (tánc, harcművészetek és gyógyító) mozgásformát magában foglaló edzésforma, amely a fizikumunk erősítésével a testi, szellemi és lelki életünket is formálja. Ízületeket óvó mozdulatokkal dolgozik, kíméletes, így a legkülönbözőbb fizikai állapotokban is alkalmazható. A gondosan kiválasztott zene, a laza ruha és a mezítláb végzett mozgás célja mind az, hogy ellazuljunk, felszabaduljunk és rátaláljunk a belső összhangra. Országszerte találunk órákat az interneten.

Sétája: Budapest 100

A 2011 óta minden évben megrendezett programban a főváros azon patinás és különleges épületeit ünnepeljük, amelyek egy hétvégére kitárják a kapujukat a látogatók előtt. Idén a Nyitott házak a Duna-parton a program tematikája, így például megnézhetjük az Erzsébet híd budai hídfőjénél álló Várkert rakpart 16. szám alatt Budapest legkeskenyebb épületét is. A házakban élők programokkal készülnek, szervezett körbevezetéseken lehet részt venni, de érdemes időben regisztrálni. Április 22-én és 23-án látogathatók az épületek, és a dátumválasztás sem véletlen, hiszen mindig az év 100. napja körüli hétvégére szervezik a programot.

www.budapest100.hu

Látogatása: Jókai-emlékház

Ha a Balatonra látogatnánk, ne hagyjuk ki a füredi Jókai Mór Emlékházat. Az író és felesége, Laborfalvi Róza 1870-ben vették birtokukba a gyönyörű villaépület, amely Jókai számos regényéhez nyújtott inspirációt. A házba lépve átérezhetjük, milyenek lehettek a művész házaspár itt eltöltött mindennapjai, a látogatás felér egy kellemes időutazással. A szobák berendezése ízléses, az olvasnivalók érdekesek, a személyzet pedig igazán segítőkész, ha kérdésünk támadna.

Balatonfüred, Honvéd u. 1.

Blogja: Monsoon Info Blog

Nagyszerű oldal az IT és a tudomány világáról (nem csak) nőknek. Célja, hogy eloszlassa a fenntartásokat, és megmutassa, micsoda lehetőségek rejlenek ezekben a területekben. Olvashatunk nemzetközi és hazai hírekről, vívmányokról, érdekességekről, de foglalkozik a blog pályaválasztással, pályázatokkal és a jelenünket már meghatározó izgalmas tudományos jövővel.

www.monsooninfo.blog.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az élelmiszer a legjobb ajándék

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR gyűjtése keretében tartósélelmiszereket lehet adományozni a nélkülözőknek karácsonyra.

Így nyomul a kínai „puha erő” Magyarországon

Peking nem csak üzleti beruházásokkal hagyna nyomot a világban: a politikai törekvések útját kulturális köntösben is egyengetik. A keleti nyitás Magyarországon is fogékony e törekvésre – lássuk, mekkora a siker. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.