Július

/ 2017.06.28., szerda 18:11 /

Könyve: Török András: Budapest könyv

A már sok kiadást megért, egészen kivételes mű egyszerre útikalauz és ismeretterjesztő írás, az idegenvezető-képzések kötelező olvasmánya. Részletesen bemutatja a fő látványosságokat, a félreeső szobrokat, tereket, kerteket, a háttértörténeteket, az utcanevek mögött álló embereket, sőt izgalmas útvonalakat is ajánl a barangoláshoz. Legyünk turisták Budapesten, fedezzük fel a várost teljesen új szemmel, mert ahogy a szerző írja: „számtalan öröm vár ránk szemmagasság felett”.

Filmje: X+Y

Egy tehetséges autista fiú története, aki apja halála után nehezen boldogul a társas kapcsolatokban, ám annál inkább a matematika világában. Vezető tanárával a cambridge-i Nemzetközi Matematika Diákolimpiára készülnek, ami kimozdítja a komfortzónájából, próbára teszi az anyjával való kapcsolatát, miközben megérinti a számára ismeretlen érzés, a szerelem is. A film az elfogadásról, a türelemről, a második esélyről és a zsenialitásról szól.

Weboldala: Kutyabarát.hu

Nyáron mindenki szeret kimozdulni, nincs ez másként a kutyatulajdonosokkal sem, sőt. Mégis könnyű akadályokba ütközni, ha kávéznánk, ebédelnénk, szállást foglalnánk vagy akár egy délutáni úszásra magunkkal vinnénk a kedvencünket. Nem ér minket kellemetlen meglepetés, elutasítás, ha már indulás előtt feltérképezzük, hogy a kutyánkat hol fogadják örömmel.

www.kutyabarat.hu

Programja: 49. Kékszalag Nagydíj

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét július 6–8-án rendezik meg. Mindig a holdtöltéhez (idén július 9.) legközelebbi csütörtökön, reggel 9 órakor rajtolnak a hajók Balatonfüred kikötőjéből, és az óramutató járásával megegyező irányban megkerülve a Balatont, ott is érnek célba. A partról, kilátókból nézve nagyszerű látvány a verseny, érdemes akár egy balatoni hosszú hétvégét is a Kékszalag futamára időzíteni.

www.kekszalag.hu

Sportja: Budapest Sup

A nyár egyik legkülönlegesebb eseményén, amelyet július 8-án rendeznek meg, olyan szemszögből láthatjuk a fővárost, mint még soha. Supon, vagyis egy speciális szörfdeszkán állva, két óra alatt csoportosan leevezhetünk a Római-parttól egészen a Kopaszi-gátig a Dunán, a város legszebb látványosságai előtt elhaladva. A részvétel nem kíván kiemelkedő erőnlétet, néhány perc alatt elsajátíthatók a tennivalók, viszont jól fejleszti az egyensúlyérzéket és az állóképességet.

www.kiteline.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Putyin–Csányi-dzsúdóbarátság háttere

A jövő heti budapesti cselgáncsvébé fékezett habzású sporthír volna, ha a rendezvényen nem tenné tiszteletét a dzsúdó fekete öves mestere, Vlagyimir Putyin. De hogy került az orosz elnök közelébe Csányi Sándor OTP-vezér, és hogy nem Mészáros Lőrinc? Exkluzív háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Hogyan lett Katalónia szinte észrevétlenül az iszlamizmus új fellegvára?

Miközben a világ Belgiumra, Franciaországra vagy Angliára figyelt, addig Katalóniában csendben létrejött egy, a fentiekkel vetekedő iszlamista közösség. A csütörtöki Heti Válasz megmutatja a barcelonai merénylet hátterét, azt, hogy a modern európai iszlamista terrorizmus miként tért vissza szülőföldjére.

Maradjon-e Orbán? – Jeszenszky Géza ölre menő vitája fiával, Zsolttal

Kiéleződtek a nemzedéki ellentétek Jeszenszkyéknél: a Trump-rajongó, Orbán-párti Zsolt nyilvánosan bírálta apját, amiért az kritizálja a kormányt. Géza, az egykori külügyminiszter és nagykövet most leült fiával, hogy megvitassák: szentesítheti-e a cél az eszközöket a jobboldali politikában.