valasz.hu/esszencia/julius-124467

http://valasz.hu/esszencia/julius-124467

Július

/ 2017.06.28., szerda 18:11 /

Könyve: Török András: Budapest könyv

A már sok kiadást megért, egészen kivételes mű egyszerre útikalauz és ismeretterjesztő írás, az idegenvezető-képzések kötelező olvasmánya. Részletesen bemutatja a fő látványosságokat, a félreeső szobrokat, tereket, kerteket, a háttértörténeteket, az utcanevek mögött álló embereket, sőt izgalmas útvonalakat is ajánl a barangoláshoz. Legyünk turisták Budapesten, fedezzük fel a várost teljesen új szemmel, mert ahogy a szerző írja: „számtalan öröm vár ránk szemmagasság felett”.

Filmje: X+Y

Egy tehetséges autista fiú története, aki apja halála után nehezen boldogul a társas kapcsolatokban, ám annál inkább a matematika világában. Vezető tanárával a cambridge-i Nemzetközi Matematika Diákolimpiára készülnek, ami kimozdítja a komfortzónájából, próbára teszi az anyjával való kapcsolatát, miközben megérinti a számára ismeretlen érzés, a szerelem is. A film az elfogadásról, a türelemről, a második esélyről és a zsenialitásról szól.

Weboldala: Kutyabarát.hu

Nyáron mindenki szeret kimozdulni, nincs ez másként a kutyatulajdonosokkal sem, sőt. Mégis könnyű akadályokba ütközni, ha kávéznánk, ebédelnénk, szállást foglalnánk vagy akár egy délutáni úszásra magunkkal vinnénk a kedvencünket. Nem ér minket kellemetlen meglepetés, elutasítás, ha már indulás előtt feltérképezzük, hogy a kutyánkat hol fogadják örömmel.

www.kutyabarat.hu

Programja: 49. Kékszalag Nagydíj

Európa legnagyobb tókerülő vitorlásversenyét július 6–8-án rendezik meg. Mindig a holdtöltéhez (idén július 9.) legközelebbi csütörtökön, reggel 9 órakor rajtolnak a hajók Balatonfüred kikötőjéből, és az óramutató járásával megegyező irányban megkerülve a Balatont, ott is érnek célba. A partról, kilátókból nézve nagyszerű látvány a verseny, érdemes akár egy balatoni hosszú hétvégét is a Kékszalag futamára időzíteni.

www.kekszalag.hu

Sportja: Budapest Sup

A nyár egyik legkülönlegesebb eseményén, amelyet július 8-án rendeznek meg, olyan szemszögből láthatjuk a fővárost, mint még soha. Supon, vagyis egy speciális szörfdeszkán állva, két óra alatt csoportosan leevezhetünk a Római-parttól egészen a Kopaszi-gátig a Dunán, a város legszebb látványosságai előtt elhaladva. A részvétel nem kíván kiemelkedő erőnlétet, néhány perc alatt elsajátíthatók a tennivalók, viszont jól fejleszti az egyensúlyérzéket és az állóképességet.

www.kiteline.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.