valasz.hu/esszencia/junius-123984

http://valasz.hu/esszencia/junius-123984

Június

/ 2017.05.24., szerda 17:17 /

Kiállítása: World of Coffee

A budapesti Hungexpón rendezik meg Európa idei legjelentősebb kávés eseményét. Június 13–15-én megjelenik a szakma krémje, a világ minden pontjáról érkeznek kiállítók (termelők, pörkölők, kávé- és eszközmárkák), előadásokon és különböző programokon lehet részt venni, illetve ekkor tartják a baristák izgalmas világbajnokságát is.

www.worldofcoffee-budapest.com

Zenéje: Vintage Trouble

A blues, a soul és a rock & roll ritmusos elegyét játszó Los Angeles-i négyes az 50-es és 60-as évek zenéjét idézi, már a külsejében is. Korábban a műfaj legnagyobbjainak előzenekaraként léptek fel, átütő sikerüknek köszönhetően pedig ma már a saját jogukon is turnéznak. Ennek keretében június 30-án Budapesten, az A38 hajón láthatjuk-hallhatjuk őket. A kellemes és pörgős zene kedvelőinek ajánljuk.

www.a38.hu

Eseménye: Könyvhét

Június 8. és 12. között rendezik meg a 88. Ünnepi Könyvhetet és 16. Gyermekkönyvnapokat. A fő, Vörösmarty téri helyszínen kívül Budapesten is több ponton, közel 80 vidéki városban és településen, sőt Kolozsváron és Aradon is sok-sok könyvkiadóval, jelentős kedvezményekkel és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. Jó alkalom ez arra, hogy beszerezzük a legfrissebb újdonságokat, és akár dedikáltassunk is.

www.mkke.hu

Blogja: Limara Péksége

A blog mögött álló Tóthné Libor Mária a házi kenyérsütés legnagyobb hazai népszerűsítője. Megbízható receptjeivel ezreket tanított meg sikerélménnyel sütni, kelt tésztával bánni és kovászt készíteni. A pékség egyelőre csak virtuálisan létezik, három nagy sikerű szakácskönyve viszont már kézzelfogható.

www.limarapeksege.hu

Szabadtéri programja: Szedd magad!

A természet kezd tobzódni a gyümölcsökben, amiket akár magunk is szedhetünk a hangulatos Szedd magad! kezdeményezés keretében. Főleg epret, barackot és almát termelő területeket nyitnak meg, de ősszel dió és szőlő is kerülhet a kosarakba. Ha tudunk, menjünk hétköznap és kora reggel, számítsunk sok emberre, és ne csalódjunk, ha végül mégsem a szedésből fogjuk megoldani a befőzést. Az interneten napra készen megtaláljuk, hogy az ország legkülönbözőbb birtokain melyik gyümölcsből milyen fajtát és mikor tudunk szedni.

www.szeddlemagad.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Alakul a Budapest–Tel-Aviv-tengely – kulcsszerepben Finkelstein

Hasonlóan gondolkodik az izraeli és a magyar kormány Soros Györgyről és a migrációról. De Benjamin Netanjahu budapesti útja azt is jelzi: a zsidó állam nyit az őt a nyugatiakkal ellentétben alig kritizáló visegrádiak felé. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Schiffer András: „Így nem lesz itt kormányváltás”

Az ellenzék újra matekozik ahelyett, hogy az országgal foglalkozna, és versenyt üvölt Orbán ellen, akinek pedig igenis jól működött a szimata migrációügyben – ismeri el Schiffer András. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Cirkusz a Szigeten

A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra.