Június

/ 2017.05.24., szerda 17:17 /

Kiállítása: World of Coffee

A budapesti Hungexpón rendezik meg Európa idei legjelentősebb kávés eseményét. Június 13–15-én megjelenik a szakma krémje, a világ minden pontjáról érkeznek kiállítók (termelők, pörkölők, kávé- és eszközmárkák), előadásokon és különböző programokon lehet részt venni, illetve ekkor tartják a baristák izgalmas világbajnokságát is.

www.worldofcoffee-budapest.com

Zenéje: Vintage Trouble

A blues, a soul és a rock & roll ritmusos elegyét játszó Los Angeles-i négyes az 50-es és 60-as évek zenéjét idézi, már a külsejében is. Korábban a műfaj legnagyobbjainak előzenekaraként léptek fel, átütő sikerüknek köszönhetően pedig ma már a saját jogukon is turnéznak. Ennek keretében június 30-án Budapesten, az A38 hajón láthatjuk-hallhatjuk őket. A kellemes és pörgős zene kedvelőinek ajánljuk.

www.a38.hu

Eseménye: Könyvhét

Június 8. és 12. között rendezik meg a 88. Ünnepi Könyvhetet és 16. Gyermekkönyvnapokat. A fő, Vörösmarty téri helyszínen kívül Budapesten is több ponton, közel 80 vidéki városban és településen, sőt Kolozsváron és Aradon is sok-sok könyvkiadóval, jelentős kedvezményekkel és izgalmas programokkal várják az érdeklődőket. Jó alkalom ez arra, hogy beszerezzük a legfrissebb újdonságokat, és akár dedikáltassunk is.

www.mkke.hu

Blogja: Limara Péksége

A blog mögött álló Tóthné Libor Mária a házi kenyérsütés legnagyobb hazai népszerűsítője. Megbízható receptjeivel ezreket tanított meg sikerélménnyel sütni, kelt tésztával bánni és kovászt készíteni. A pékség egyelőre csak virtuálisan létezik, három nagy sikerű szakácskönyve viszont már kézzelfogható.

www.limarapeksege.hu

Szabadtéri programja: Szedd magad!

A természet kezd tobzódni a gyümölcsökben, amiket akár magunk is szedhetünk a hangulatos Szedd magad! kezdeményezés keretében. Főleg epret, barackot és almát termelő területeket nyitnak meg, de ősszel dió és szőlő is kerülhet a kosarakba. Ha tudunk, menjünk hétköznap és kora reggel, számítsunk sok emberre, és ne csalódjunk, ha végül mégsem a szedésből fogjuk megoldani a befőzést. Az interneten napra készen megtaláljuk, hogy az ország legkülönbözőbb birtokain melyik gyümölcsből milyen fajtát és mikor tudunk szedni.

www.szeddlemagad.hu

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg blöff volt a rezsicsökkentés?

A földgáz külföldi áresése valóban lehetővé tett volna egy méretes lakossági gázárcsökkentést 2015–16 táján, a kormány azonban inkább tartalékba rakta az erre fordítható összeget. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!