Május

/ 2017.04.26., szerda 18:19 /

Kirándulása: Szigliget

A településről leginkább a vár és az alkotóház jut eszünkbe, pedig a Várkávézóban kapni az ország egyik legjobb fagyiját. Az elhivatott tulajdonos csak a legkiválóbb beszállítókkal és natúr alapanyagokkal dolgozik, egy tégely gyümölcsfagylalt felét friss gyümölcs teszi ki, és külön kérés nélkül szokatlanul hosszú édes tölcsért kapunk. Fejünk fölött egy óriási gesztenyefa és a vár, előttünk a Balaton. Élményszámba megy, akár egy külön kirándulást is megér.

Szigliget, Kisfaludy u. 26.

Filmje: A számolás joga

Három fekete nő története az amerikai szegregáció és az űrprogram korából. Mindhárman a NASA alkalmazottai, a maguk területén zseniálisak és úttörők, mégis elkülönítve, a tudásuk kiaknázása nélkül, csak a fehérek keze alá dolgozhatnak. Az USA-nak viszont embert kell küldenie az űrbe, és ehhez szükség van rájuk. Amikor lehetőséghez jutnak, meg kell küzdeniük az előítéletekkel, az elutasítással, ki kell harcolniuk a jogaikat és az elismerést. Mert nélkülük nem fog sikerülni… Igaz történet, elgondolkodtató, emlékezetes.

Múzeuma: Retro Design Center

A szentendrei interaktív kiállítás a szocializmusban töltött fiatalságunkról szól. A múzeumban Keravill bolt, Rakéta porszívó, kutyaházpersely és gyerekjátékok, Varia bútorokkal és műbőr fotellal berendezett nappali látható, a tévéből felcsendül a „Helló, Leo!”, a konyhában szódásszifon, kotyogós kávéfőző és fém ételhordó, az udvaron egy csodás, 27 autóból álló gyűjtemény: Wartburg kabrió, Zápor Jóska, kocka Lada, és felszállhatunk egy Ikarus buszra is. Órákra el lehet veszni az emlékekben, nagyszerű élmény.

Szentendre, Rév u. 4.

Boltja: Bestsellers

Az idén 25 éves könyvesbolt az idegen nyelvű könyvek, napilapok, magazinok és filmek iránt érdeklődők körében kedvencnek számít. A legkülönbözőbb műfajokban találunk kedvünkre való olvasmányt, ami pedig nincs készleten, szívesen megrendelik külföldről, majd csak érte kell menni.

Budapest V., Október 6. utca 11.

Weboldala: Nívós szállások

Az utazások gyakran legmacerásabb része az ideális szállás megtalálása. Nagyon eltérők az igények, ahogy a kínálat is. Viszont egyre többen vágynak valami különleges helyszínre, ami önmagában élményt nyújt és emlékezetes. Nekik ajánljuk a Nívós Szállások oldalát. Különböző árfekvés, méret és felszereltség alapján lehet böngészni. Ha panorámás, falusi, parkos vagy kutyabarát helyre szeretnénk menni, egészen biztosan találunk egy garantáltan igényeset.

www.nivos-szallasok.hu

Rosta

Élő Anita

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.