Május

/ 2017.04.26., szerda 18:19 /

Kirándulása: Szigliget

A településről leginkább a vár és az alkotóház jut eszünkbe, pedig a Várkávézóban kapni az ország egyik legjobb fagyiját. Az elhivatott tulajdonos csak a legkiválóbb beszállítókkal és natúr alapanyagokkal dolgozik, egy tégely gyümölcsfagylalt felét friss gyümölcs teszi ki, és külön kérés nélkül szokatlanul hosszú édes tölcsért kapunk. Fejünk fölött egy óriási gesztenyefa és a vár, előttünk a Balaton. Élményszámba megy, akár egy külön kirándulást is megér.

Szigliget, Kisfaludy u. 26.

Filmje: A számolás joga

Három fekete nő története az amerikai szegregáció és az űrprogram korából. Mindhárman a NASA alkalmazottai, a maguk területén zseniálisak és úttörők, mégis elkülönítve, a tudásuk kiaknázása nélkül, csak a fehérek keze alá dolgozhatnak. Az USA-nak viszont embert kell küldenie az űrbe, és ehhez szükség van rájuk. Amikor lehetőséghez jutnak, meg kell küzdeniük az előítéletekkel, az elutasítással, ki kell harcolniuk a jogaikat és az elismerést. Mert nélkülük nem fog sikerülni… Igaz történet, elgondolkodtató, emlékezetes.

Múzeuma: Retro Design Center

A szentendrei interaktív kiállítás a szocializmusban töltött fiatalságunkról szól. A múzeumban Keravill bolt, Rakéta porszívó, kutyaházpersely és gyerekjátékok, Varia bútorokkal és műbőr fotellal berendezett nappali látható, a tévéből felcsendül a „Helló, Leo!”, a konyhában szódásszifon, kotyogós kávéfőző és fém ételhordó, az udvaron egy csodás, 27 autóból álló gyűjtemény: Wartburg kabrió, Zápor Jóska, kocka Lada, és felszállhatunk egy Ikarus buszra is. Órákra el lehet veszni az emlékekben, nagyszerű élmény.

Szentendre, Rév u. 4.

Boltja: Bestsellers

Az idén 25 éves könyvesbolt az idegen nyelvű könyvek, napilapok, magazinok és filmek iránt érdeklődők körében kedvencnek számít. A legkülönbözőbb műfajokban találunk kedvünkre való olvasmányt, ami pedig nincs készleten, szívesen megrendelik külföldről, majd csak érte kell menni.

Budapest V., Október 6. utca 11.

Weboldala: Nívós szállások

Az utazások gyakran legmacerásabb része az ideális szállás megtalálása. Nagyon eltérők az igények, ahogy a kínálat is. Viszont egyre többen vágynak valami különleges helyszínre, ami önmagában élményt nyújt és emlékezetes. Nekik ajánljuk a Nívós Szállások oldalát. Különböző árfekvés, méret és felszereltség alapján lehet böngészni. Ha panorámás, falusi, parkos vagy kutyabarát helyre szeretnénk menni, egészen biztosan találunk egy garantáltan igényeset.

www.nivos-szallasok.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.