Május

/ 2017.04.26., szerda 18:19 /

Kirándulása: Szigliget

A településről leginkább a vár és az alkotóház jut eszünkbe, pedig a Várkávézóban kapni az ország egyik legjobb fagyiját. Az elhivatott tulajdonos csak a legkiválóbb beszállítókkal és natúr alapanyagokkal dolgozik, egy tégely gyümölcsfagylalt felét friss gyümölcs teszi ki, és külön kérés nélkül szokatlanul hosszú édes tölcsért kapunk. Fejünk fölött egy óriási gesztenyefa és a vár, előttünk a Balaton. Élményszámba megy, akár egy külön kirándulást is megér.

Szigliget, Kisfaludy u. 26.

Filmje: A számolás joga

Három fekete nő története az amerikai szegregáció és az űrprogram korából. Mindhárman a NASA alkalmazottai, a maguk területén zseniálisak és úttörők, mégis elkülönítve, a tudásuk kiaknázása nélkül, csak a fehérek keze alá dolgozhatnak. Az USA-nak viszont embert kell küldenie az űrbe, és ehhez szükség van rájuk. Amikor lehetőséghez jutnak, meg kell küzdeniük az előítéletekkel, az elutasítással, ki kell harcolniuk a jogaikat és az elismerést. Mert nélkülük nem fog sikerülni… Igaz történet, elgondolkodtató, emlékezetes.

Múzeuma: Retro Design Center

A szentendrei interaktív kiállítás a szocializmusban töltött fiatalságunkról szól. A múzeumban Keravill bolt, Rakéta porszívó, kutyaházpersely és gyerekjátékok, Varia bútorokkal és műbőr fotellal berendezett nappali látható, a tévéből felcsendül a „Helló, Leo!”, a konyhában szódásszifon, kotyogós kávéfőző és fém ételhordó, az udvaron egy csodás, 27 autóból álló gyűjtemény: Wartburg kabrió, Zápor Jóska, kocka Lada, és felszállhatunk egy Ikarus buszra is. Órákra el lehet veszni az emlékekben, nagyszerű élmény.

Szentendre, Rév u. 4.

Boltja: Bestsellers

Az idén 25 éves könyvesbolt az idegen nyelvű könyvek, napilapok, magazinok és filmek iránt érdeklődők körében kedvencnek számít. A legkülönbözőbb műfajokban találunk kedvünkre való olvasmányt, ami pedig nincs készleten, szívesen megrendelik külföldről, majd csak érte kell menni.

Budapest V., Október 6. utca 11.

Weboldala: Nívós szállások

Az utazások gyakran legmacerásabb része az ideális szállás megtalálása. Nagyon eltérők az igények, ahogy a kínálat is. Viszont egyre többen vágynak valami különleges helyszínre, ami önmagában élményt nyújt és emlékezetes. Nekik ajánljuk a Nívós Szállások oldalát. Különböző árfekvés, méret és felszereltség alapján lehet böngészni. Ha panorámás, falusi, parkos vagy kutyabarát helyre szeretnénk menni, egészen biztosan találunk egy garantáltan igényeset.

www.nivos-szallasok.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Az élelmiszer a legjobb ajándék

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR gyűjtése keretében tartósélelmiszereket lehet adományozni a nélkülözőknek karácsonyra.

Így nyomul a kínai „puha erő” Magyarországon

Peking nem csak üzleti beruházásokkal hagyna nyomot a világban: a politikai törekvések útját kulturális köntösben is egyengetik. A keleti nyitás Magyarországon is fogékony e törekvésre – lássuk, mekkora a siker. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.