valasz.hu/esszencia/salatazo-124866

http://valasz.hu/esszencia/salatazo-124866

Május

/ 2017.04.26., szerda 18:19 /

Kirándulása: Szigliget

A településről leginkább a vár és az alkotóház jut eszünkbe, pedig a Várkávézóban kapni az ország egyik legjobb fagyiját. Az elhivatott tulajdonos csak a legkiválóbb beszállítókkal és natúr alapanyagokkal dolgozik, egy tégely gyümölcsfagylalt felét friss gyümölcs teszi ki, és külön kérés nélkül szokatlanul hosszú édes tölcsért kapunk. Fejünk fölött egy óriási gesztenyefa és a vár, előttünk a Balaton. Élményszámba megy, akár egy külön kirándulást is megér.

Szigliget, Kisfaludy u. 26.

Filmje: A számolás joga

Három fekete nő története az amerikai szegregáció és az űrprogram korából. Mindhárman a NASA alkalmazottai, a maguk területén zseniálisak és úttörők, mégis elkülönítve, a tudásuk kiaknázása nélkül, csak a fehérek keze alá dolgozhatnak. Az USA-nak viszont embert kell küldenie az űrbe, és ehhez szükség van rájuk. Amikor lehetőséghez jutnak, meg kell küzdeniük az előítéletekkel, az elutasítással, ki kell harcolniuk a jogaikat és az elismerést. Mert nélkülük nem fog sikerülni… Igaz történet, elgondolkodtató, emlékezetes.

Múzeuma: Retro Design Center

A szentendrei interaktív kiállítás a szocializmusban töltött fiatalságunkról szól. A múzeumban Keravill bolt, Rakéta porszívó, kutyaházpersely és gyerekjátékok, Varia bútorokkal és műbőr fotellal berendezett nappali látható, a tévéből felcsendül a „Helló, Leo!”, a konyhában szódásszifon, kotyogós kávéfőző és fém ételhordó, az udvaron egy csodás, 27 autóból álló gyűjtemény: Wartburg kabrió, Zápor Jóska, kocka Lada, és felszállhatunk egy Ikarus buszra is. Órákra el lehet veszni az emlékekben, nagyszerű élmény.

Szentendre, Rév u. 4.

Boltja: Bestsellers

Az idén 25 éves könyvesbolt az idegen nyelvű könyvek, napilapok, magazinok és filmek iránt érdeklődők körében kedvencnek számít. A legkülönbözőbb műfajokban találunk kedvünkre való olvasmányt, ami pedig nincs készleten, szívesen megrendelik külföldről, majd csak érte kell menni.

Budapest V., Október 6. utca 11.

Weboldala: Nívós szállások

Az utazások gyakran legmacerásabb része az ideális szállás megtalálása. Nagyon eltérők az igények, ahogy a kínálat is. Viszont egyre többen vágynak valami különleges helyszínre, ami önmagában élményt nyújt és emlékezetes. Nekik ajánljuk a Nívós Szállások oldalát. Különböző árfekvés, méret és felszereltség alapján lehet böngészni. Ha panorámás, falusi, parkos vagy kutyabarát helyre szeretnénk menni, egészen biztosan találunk egy garantáltan igényeset.

www.nivos-szallasok.hu

Rosta

Ablonczy Bálint

Találkozunk 2016-ban!

Ingatlanpanama a Feneketlen-tónál? – Lázár János kemény lépésre szánta el magát

Nahát, lesz következménye egy újságcikknek!? Azonnali vizsgálatra utasította a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt (Kehi) Lázár János a Feneketlen-tó melletti telekprivatizáció ügyében, melyet a Heti Válasz tárt fel – tájékoztatta lapunkat a Miniszterelnökség. Közben már csaknem ezren csatlakoztak a Buda Gardens-óriáslakópark elleni petícióhoz.

Hun–magyar rejtély: új nyilatkozatok árnyalják a „szenzációt”

A szegedi genetikusok nagy vihart kavaró szeptember végi bejelentése után először véleményezi átfogóan a hun–magyar rokonság kérdését történész, paleoantropológus és néprajztudós. A csütörtöki Heti Válasz összeállításából kiderül: a kulturális közelségnek több bizonyítéka is van, a csodafegyvernek tűnő genetika viszont épp a lényeget illetően néma.

A magyar szexmilliárdos pere: 45 milliárd forint a tét

Ismét pert nyert a leggazdagabb magyarok között számon tartott szexmilliárdos, Gattyán György cége az adóhivatallal szemben, egyelőre mégsem látszik a történet vége. A tét 45 milliárd forint. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

„Lehet, hogy Orbán nem diktátor” – mondja az MSZP elnöke

Ha a ballib értelmiség lázas messiáskeresésében eljutott Vona Gáborig, ahhoz csak gratulálni tud Molnár Gyula. A szocialisták elnöke eddig másodhegedűs volt, Botka László visszalépése után viszont ő viszi majd a prímet a pártban. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Miért tartja Lázár János intellektuálisan kiüresedettnek a kormányzást?

Ilyen még nem volt: egy jó esélyekkel kecsegtető voksolás előtt ­a Fidesz meghatározó politikusa választókerületébe való visszavonulásáról beszél. Lehet, hogy Lázár János csak további gyengülését előzné meg, de a háttérben ott áll a Rogán Antallal kialakult konfliktus is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija.