November

/ 2017.10.25., szerda 17:59 /

Képzése: Technika 1

A Hello Wood alkotócsoport és a budapesti Közgazdasági Politechnikum nyitott faipari műhelyében megvalósíthatjuk a saját ötleteinket, a bevezető magánórákon, tanfolyamokon elsajátíthatjuk a barkácsolás alapjait, a haladó és a tematikus kurzusokon pedig továbbképezhetjük magunkat. Novemberben festő, kisbútor- és babaházkészítő workshopok indulnak.

www.technikaworkshop.hu

Programja: TEDx Liberty Bridge Women

A világ több mint kilencven pontján egy időben zajló, nőkről szóló konferenciasorozat budapesti programját november 2-án tartják a Hatszín Teátrumban. A különböző szakmákban sikeres nők - például Ámon Ada, Marozsán Erika, Pásztor Anna - megosztják gondolataikat, inspirálják a hallgatóságot, akiknek az előadások között alkalmuk van beszélgetésre, kapcsolatépítésre és jövőbeli együttműködések megalapozására.

www.tedxlibertybridgewomen.com

Könyve: Akik elmentek péknek

Miért dönt úgy egy balett-táncos, egy jogász vagy egy ökológus, hogy pék lesz? Miért finomabb az a kenyér, amelyet kézművespékségben veszünk vagy mi magunk sütünk? A választ a kézműves kenyér hazai világának 12 meghatározó szereplőjétől kapjuk meg. Beke Csilla velük készült interjúiból kiderül, mit jelent karriert váltani, pékséget nyitni, azt sikeresen üzemeltetni, illetve kötényt kötni és a házi kenyérsütést népszerűsíteni. Megosztják velünk inspiráló személyes és szakmai útjukat, kedvenc receptjeiket. A gazdag képanyag pedig a színfalak mögé nyújt betekintést.

Csipet Kiadó, 6000 Ft

Koncertje: Rokia Traoré

Maliban született egy diplomata lányaként, élt a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Brüsszelben. Izgalmasan elegyíti az afrikai és az európai zenei hagyományokat, szívesen kalandozik a stílusok között a bluestól a dzsesszen át a saját ízlésére formált rockig. Szívén viseli hazája sorsát, amit albumjain gyakran meg is énekel bambara, francia és angol nyelven. A világszerte ismert előadó november 15-én a Müpában lép fel.

www.mupa.hu

Kerti munkája: Virághagyma-ültetés

Amíg nincs tartós fagy, még van időnk gyorsan megvenni és elültetni a tavaszi virágok - tulipán, nárcisz, jácint, krókusz - hagymáját, hogy a tél végén majd pompázzon a kertünk. Érdemes többet szánni a jó minőségű és különleges hagymák megvásárlására, a makói családi cég, a Karol & Blase gyönyörű fajtákat árul, Bálint gazda és Megyeri Szabolcs pedig szakszerűen leírják az ültetés tudnivalóit.

www.kertesz.blog.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.