Október

/ 2017.09.27., szerda 09:58 /

Programja: Design Hét Budapest

Több mint 120 eseményt foglal magában, és érinti a dizájn minden területét, a formatervezéstől a divatig, az építészettől az animációig, sőt a szolgáltatások tervezését is. A szervezők változatos programokkal készülnek október 6–15. között, lesznek workshopok, tematikus túrák, előadások, sőt 17, különböző területeken működő stúdió is kinyitja a kapuit, hogy betekinthessünk a kulisszák mögé, így a tervezés és a gyártás folyamatába. Idén a dizájnról híres Dánia az esemény díszvendége.

www.designhet.hu

Előadása: Met - Live in HD

Itthon először a Müpa csatlakozott a nemzetközi, ma már 70 országot számláló programhoz, amely lehetővé teszi, hogy a New York-i Metropolitan Opera színpadán bemutatott előadásokat a magyar közönség is élőben, a lehető legjobb minőségben élvezhesse. A tájékozódást magyar felirat segíti, a még teljesebb élményért pedig a szünetekben a szereplőkkel készített interjúkat, háttér-információkat vetítenek. A tíz közvetítésből álló évad első előadása Bellini Normája lesz október 7-én, míg az utolsó Massenet Hamupipőkéje április 28-án.

www.mupa.hu

Könyve: Meik Wiking - Hygge

A szerző a koppenhágai Boldogságkutató Intézet igazgatójaként arra jutott, hogy a világ legboldogabb embereinek többször kikiáltott dánok egyik titka a hygge (meghittség, ejtsd: hügge), vagyis az elcsendesülés, a kuckózás, a harmónia és a kellemesen töltött idő életérzése. Wiking a könyvében sorra veszi, mit is jelent a hyggeéletmód, hogyan tudjuk azt az életünkbe építeni és az otthonunkba varázsolni. Fényképekkel és rajzokkal illusztrált, olvasmányos könyv. Az ősznél nincs is alkalmasabb idő a hygge elsajátítására. Kossuth Kiadó, 4500 Ft

Kiállítása: Texhibition

A budapesti FUGA-ban mutatják be 16 magyar textiltervező 150 mintából és színvariációból válogatott kollekcióját, valamint a svéd vendégtervező, Linda Svensson Edevint munkáiból összeállított kiállítást, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a régen fontos szerepet betöltött textiliparra és a benne dolgozó tervezőkre. A kiállítást tárlatvezetés, beszélgetés, szakmai nap színesíti, és október 15–29. között tekinthető meg.

www.eventuell.hu

Tennivalója: Egészségőrzés

Itt az ősz, ideje felvérteznünk a szervezetünket a hidegebb hónapokra. A természetes gyógymódok használóinak erre a célra a bükki füves ember, Gyuri bácsi gyógyteáit ajánljuk, amelyek nagyszerűek megelőzésre és a kialakult problémák kezelésére is. Az informatív honlapon és a könyveiben magunk is böngészhetünk, vagy a mintaboltban kérhetünk segítséget a teák, keverékek kiválasztásához.

www.gyorgytea.hu

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.