Örökbe fogadott kedvencek

/ 2017.12.19., kedd 15:54 /

Hírességhez illő rajongótáboruk van, a világ minden pontján várják a róluk érkező híreket, fotókat. Náluk jobb hírverés nem is kell annak, hogy az örökbe fogadott háziállatok mennyi örömöt tudnak szerezni.

Theo, az alvótárs

Jessica Shyba 2009-ben kezdett el blogot írni, miután két kisgyerekükkel New Yorkba költöztek, hogy a férje elvégezze a fogorvosi egyetemet. Az ottani élményeiről, gyereknevelésről és divatról osztotta meg a gondolatait, főleg a Kaliforniában maradt rokonság tájékoztatására. Meg sem fordult a fejében, hogy egyszer majd félmilliónál több követője lesz, méghozzá egy kutyusnak köszönhetően. Ugyanis a keleti partról már három gyerekkel visszatérve Santa Cruzba úgy döntöttek, ideje egy négylábúval is bővíteni a családot. Ellátogattak a helyi menhelybe, ahol a legkisebb fiuk, Beau bemászott a kiskutyák közé a ketrecbe, mire egy aprócska német juhász-shar pei keverék az ölébe telepedett. Ennek a pillanatnak a megörökítése volt az első lépés a világhír felé. Testvéri szövetség alakult ki a kisfiú és a Theónak elnevezett kutyus között, elválaszthatatlanok lettek, még alvás közben sem mozdultak egymás mellől. Összebújva, lehetetlen pózokban, a legnagyobb harmóniában pihentek, amit Jessica mindennap lefotózott, és közzétette a mommasgonecity Instagram-oldalán. Pillanatok alatt szenzáció kerekedett belőlük: magazinok, tévéműsorok kedvelt szereplői lettek, megjelent róluk két könyv, s a bevételt Theo menhelye kapta. Jessica azóta az örökbefogadás szószólója és utánpótlásban is példamutató, hiszen Beau-nak született még két húga, örökbe fogadtak két cicát és néhány hete egy keverék kiskutyát, Josie-t, aki mintha jól ismerné a szokást, a lányokhoz simulva alszik.

Nora, Remi és a többiek

A kanadai Elizabeth Spence és férje olyan állatokat fogadnak örökbe, akiket mások nem szeretnének. Így került hozzájuk nyolc éve a korábban bántalmazott hófehér angol pointer, Nora, aki minden szeretet és törődés ellenére nyugtalan és félénk volt. Ám varázsütésre megváltozott minden, amikor 26 hónappal ezelőtt megszületett a pár harmadik gyermeke, Archie. Első pillanattól a kisfiú társa és támasza lett, vigyáz rá és felügyeli. Majd másfél éve jött a mesébe illő fordulat, egy váratlan telefonhívás. Norának az örökbefogadás előtt öt kölyke született, és az egyikük gazdája érdeklődött, hogy a család befogadná-e a Remington nevű lányát. Nem is volt kérdés, hogy igen. Így találtak ők újra egymásra, Nora pedig végleg magára. Elizabeth álomszép fényképeket készít a gyerekekről, a két kutyáról és a szintén befogadott cicáról, az embereket pedig valósággal megbűvöli a közöttük lévő szeretet és béke a wellettas Instagram-oldalon. Novemberben aztán újabb két taggal bővült a kis csapat, mert befogadtak egy forgalmas autópálya mellett csellengő si-cu testvérpárt, a vak Daisyt Dot igyekezett féltve terelgetni. Azonnal beilleszkedtek a boldog család élete, olyan, mintha ők kilencen örökké együtt lettek volna.

Pumpkin, a mosómedve

Három éve a Bahamákon élő Rosie Kemp fájáról váratlan meglepetés, egy apró mosómedve pottyant a földre. Gyenge és sérült volt, az anyja sem ment érte, a helyi menhely sem tudta fogadni, a felnőtt lányával, Laurával magukhoz vették és a tapasztalt barátaik útmutatója alapján mint egy csecsemőt ápolták, cumisüvegből etették és pokrócokba bugyolálva melegítették. Pumpkinnak nevezték el, aki azóta Laurával, a férjével és két örökbefogadott kutyájukkal, Toffee-val és Oreóval él. Miután kutyák között nőtt fel, a gazdái szerint a szüleinek hiszi őket, ami a csibész, mégis tiszteletteljes viselkedéséből jól kiolvasható. A mosómedvék nagyon okosak, figyelmesek és megdöbbentően ki tudják fejezni az érzelmeiket. Pumpkin elheveredve szeret tévét nézni, terített asztalnál enni, ügyesen használja mellső lábát, az összes háztartási eszközt be és ki is tudja kapcsolni, mindenbe belenyúl, főleg ha tükörtojásról, görögdinnyéről vagy avokádóról van szó. Laura három éve készítette az első fényképet a mosómedvelányról, azóta 1,4 millióan követik a család életét a pumpkintheraccoon Instagramoldalon, megjelent róluk egy fényképalbum és egy naptár is. A gazdák többször nyilatkozták, hogy a kisállat bearanyozza a mindennapjaikat, és szeretnék, ha a nehéz kezdet ellenére a lehető legboldogabb életet élné.

Juniper, a legboldogabb róka

A gyönyörű, vörös bundájú róka, Juniper egy tenyésztéssel foglalkozó farmon született, s az amerikai Jessika Coker, aki korábban gondozott már rókákat, öthetes korában fogadta örökbe. Bár gyerekeként szereti, minden adandó alkalommal leírja, hogy rókát nevelni nem ugyanolyan, mint kutyát, sőt a legtöbb államban tiltott is. Másképp viselkednek, kiszámíthatatlanabbak, hangosak, és jellegzetes szaguk van, viszont aki ezzel együtt tud élni, annak megváltozik az élete. Juniper szeret a zegzugokban nassolnivalót tartalékolni, megcsócsálja a zoknikat, imád ásni – parkettát is –, jelölni, összebújni és játszani, főleg a család örökbe fogadott kutyájával, és fülsüketítőn fejezi ki, ha valami nem tetszik neki. Nemrégiben csatlakozott hozzájuk egy félig vak rókafiú, Fig, akit Juniper anyaként nevelget, ápol és vigyáz rá. Jessika azontúl, hogy szeretné felhívni a figyelmet az örökbefogadás szépségére, hathatósan kampányol a rókák bundájukért való tenyésztése ellen. A juniperfoxx Instagramoldalon 2 millióan követik a kis róka életét, márciusban könyv is megjelenik róla.

Rosta

Zsuppán András

Találkozunk 2016-ban!

Izraeli történészre figyel Orbán Viktor – tényleg átalakul az emberi faj?

Világszenzációk lettek, és állítólag Orán Viktor érdeklődését is felkeltették Yuval Noah Harari izraeli történész könyvei az emberiség múltjáról és jövőjéről. Legutóbbi műve szerint az emberi faj „szuperképességű”, illetve azzal nem rendelkező csoportokra válik szét. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Kinek kampányol idén Szörényi Levente és Bródy János? Meg fog lepődni...

Évtizedeken át lázban égett választások előtt a legendás szerző- és ellentétpár, Szörényi Levente és Bródy János, idén viszont egyikük sem lesz látható kampányemelvényen. Az Arénában annál inkább, ahol február 16-án újra játszik a Fonográf. A Heti Válasz az egyik próbán beszélgetett a két zenésszel. Páros interjúnk a csütörtöki lapszámban.

Magyar siker és Putyin a vízben

Globálisan tragikus balesetek és környezeti katasztrófák jellemzik a hét képeit. De magyar siker is volt az elmúlt napokban.

Magyar történész kutatása a Batman és a Peter Pan rendezőinek új filmjei mögött

Négy hónapon belül két sikerfilm is landolt a mozikban, ami a II. világháború történetének elfelejtett mozzanatát, a Dinamó hadműveletet járja körül. Vajon aktuálisabb Dunkirk és Churchill híres „Harcolni fogunk!” beszéde most, mint bármikor az elmúlt hetven évben? Hogyan alakította a Hollywoodban befutott rendezők gondolkodását John Lukacs magyar történész? Részletes háttér a Heti Válasz január 18-i lapszámában!

Bereményi Géza: „Cseh Tamás azt hitte, besúgó vagyok”

Tegnap A jobbik részemet dúdolgattam – mondja Bereményi Géza, aki igazából magának írta a dalszövegeket. Január 21-én ő is ott lesz a Cseh Tamás 75. születésnapjára emlékező koncerten a MOMSportban. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.