Örökbe fogadott kedvencek

/ 2017.12.19., kedd 15:54 /

Hírességhez illő rajongótáboruk van, a világ minden pontján várják a róluk érkező híreket, fotókat. Náluk jobb hírverés nem is kell annak, hogy az örökbe fogadott háziállatok mennyi örömöt tudnak szerezni.

Theo, az alvótárs

Jessica Shyba 2009-ben kezdett el blogot írni, miután két kisgyerekükkel New Yorkba költöztek, hogy a férje elvégezze a fogorvosi egyetemet. Az ottani élményeiről, gyereknevelésről és divatról osztotta meg a gondolatait, főleg a Kaliforniában maradt rokonság tájékoztatására. Meg sem fordult a fejében, hogy egyszer majd félmilliónál több követője lesz, méghozzá egy kutyusnak köszönhetően. Ugyanis a keleti partról már három gyerekkel visszatérve Santa Cruzba úgy döntöttek, ideje egy négylábúval is bővíteni a családot. Ellátogattak a helyi menhelybe, ahol a legkisebb fiuk, Beau bemászott a kiskutyák közé a ketrecbe, mire egy aprócska német juhász-shar pei keverék az ölébe telepedett. Ennek a pillanatnak a megörökítése volt az első lépés a világhír felé. Testvéri szövetség alakult ki a kisfiú és a Theónak elnevezett kutyus között, elválaszthatatlanok lettek, még alvás közben sem mozdultak egymás mellől. Összebújva, lehetetlen pózokban, a legnagyobb harmóniában pihentek, amit Jessica mindennap lefotózott, és közzétette a mommasgonecity Instagram-oldalán. Pillanatok alatt szenzáció kerekedett belőlük: magazinok, tévéműsorok kedvelt szereplői lettek, megjelent róluk két könyv, s a bevételt Theo menhelye kapta. Jessica azóta az örökbefogadás szószólója és utánpótlásban is példamutató, hiszen Beau-nak született még két húga, örökbe fogadtak két cicát és néhány hete egy keverék kiskutyát, Josie-t, aki mintha jól ismerné a szokást, a lányokhoz simulva alszik.

Nora, Remi és a többiek

A kanadai Elizabeth Spence és férje olyan állatokat fogadnak örökbe, akiket mások nem szeretnének. Így került hozzájuk nyolc éve a korábban bántalmazott hófehér angol pointer, Nora, aki minden szeretet és törődés ellenére nyugtalan és félénk volt. Ám varázsütésre megváltozott minden, amikor 26 hónappal ezelőtt megszületett a pár harmadik gyermeke, Archie. Első pillanattól a kisfiú társa és támasza lett, vigyáz rá és felügyeli. Majd másfél éve jött a mesébe illő fordulat, egy váratlan telefonhívás. Norának az örökbefogadás előtt öt kölyke született, és az egyikük gazdája érdeklődött, hogy a család befogadná-e a Remington nevű lányát. Nem is volt kérdés, hogy igen. Így találtak ők újra egymásra, Nora pedig végleg magára. Elizabeth álomszép fényképeket készít a gyerekekről, a két kutyáról és a szintén befogadott cicáról, az embereket pedig valósággal megbűvöli a közöttük lévő szeretet és béke a wellettas Instagram-oldalon. Novemberben aztán újabb két taggal bővült a kis csapat, mert befogadtak egy forgalmas autópálya mellett csellengő si-cu testvérpárt, a vak Daisyt Dot igyekezett féltve terelgetni. Azonnal beilleszkedtek a boldog család élete, olyan, mintha ők kilencen örökké együtt lettek volna.

Pumpkin, a mosómedve

Három éve a Bahamákon élő Rosie Kemp fájáról váratlan meglepetés, egy apró mosómedve pottyant a földre. Gyenge és sérült volt, az anyja sem ment érte, a helyi menhely sem tudta fogadni, a felnőtt lányával, Laurával magukhoz vették és a tapasztalt barátaik útmutatója alapján mint egy csecsemőt ápolták, cumisüvegből etették és pokrócokba bugyolálva melegítették. Pumpkinnak nevezték el, aki azóta Laurával, a férjével és két örökbefogadott kutyájukkal, Toffee-val és Oreóval él. Miután kutyák között nőtt fel, a gazdái szerint a szüleinek hiszi őket, ami a csibész, mégis tiszteletteljes viselkedéséből jól kiolvasható. A mosómedvék nagyon okosak, figyelmesek és megdöbbentően ki tudják fejezni az érzelmeiket. Pumpkin elheveredve szeret tévét nézni, terített asztalnál enni, ügyesen használja mellső lábát, az összes háztartási eszközt be és ki is tudja kapcsolni, mindenbe belenyúl, főleg ha tükörtojásról, görögdinnyéről vagy avokádóról van szó. Laura három éve készítette az első fényképet a mosómedvelányról, azóta 1,4 millióan követik a család életét a pumpkintheraccoon Instagramoldalon, megjelent róluk egy fényképalbum és egy naptár is. A gazdák többször nyilatkozták, hogy a kisállat bearanyozza a mindennapjaikat, és szeretnék, ha a nehéz kezdet ellenére a lehető legboldogabb életet élné.

Juniper, a legboldogabb róka

A gyönyörű, vörös bundájú róka, Juniper egy tenyésztéssel foglalkozó farmon született, s az amerikai Jessika Coker, aki korábban gondozott már rókákat, öthetes korában fogadta örökbe. Bár gyerekeként szereti, minden adandó alkalommal leírja, hogy rókát nevelni nem ugyanolyan, mint kutyát, sőt a legtöbb államban tiltott is. Másképp viselkednek, kiszámíthatatlanabbak, hangosak, és jellegzetes szaguk van, viszont aki ezzel együtt tud élni, annak megváltozik az élete. Juniper szeret a zegzugokban nassolnivalót tartalékolni, megcsócsálja a zoknikat, imád ásni – parkettát is –, jelölni, összebújni és játszani, főleg a család örökbe fogadott kutyájával, és fülsüketítőn fejezi ki, ha valami nem tetszik neki. Nemrégiben csatlakozott hozzájuk egy félig vak rókafiú, Fig, akit Juniper anyaként nevelget, ápol és vigyáz rá. Jessika azontúl, hogy szeretné felhívni a figyelmet az örökbefogadás szépségére, hathatósan kampányol a rókák bundájukért való tenyésztése ellen. A juniperfoxx Instagramoldalon 2 millióan követik a kis róka életét, márciusban könyv is megjelenik róla.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.