A fiatalok nyitottabbak az új kiszerelésekre

/ 2018.05.28., hétfő 13:39 / Hírforrás: Válasz.hu

A 35 év alatti vásárlókat kevésbé zavarja a hagyományostól eltérő palackozás, bár a legtöbbet továbbra is a 0,75-ös kiszerelésű borokból adják el.

Ausztráliában kiváló borok készülnek, és a borfogyasztásnak is nagy hagyománya van az országban. Egy nemrég kiadott jelentés azonban rámutatott, hogy

az alternatív csomagolási formátumoké lehet a jövő

– annak ellenére, hogy az elmúlt három hónap adatai alapján a vevők 80%-a még mindig a megszokott kiszerelések után nyúl.

Habár ma még összességében minden – fogyasztás szempontjából releváns – korcsoportban szívesebben emelik le a polcokról a hagyományos, 750 ml-es üvegpalackokba töltött italokat, a tapasztalatok szerint a 35 évnél fiatalabbak kevésbé ódzkodnak az újdonságoktól, mint az idősebb korosztály, írja a BeverageDaily.

Bulikra és ajándékba egyre többször választanak 1,5 literes kiszerelést (főleg rozé esetében), a kisebb, két és fél decis csomagolás iránt pedig leginkább a habzóborok vásárlásakor érdeklődnek. Az aluminium dobozos, illetve a hordós kiszerelés is egyre több helyen fellelhető.

A Wine Intelligence régióigazgatója szerint a borok csomagolásában még számtalan innovatív lehetőség rejlik.

"A fogyasztói dinamikában érezhetően jelentős változások zajlanak, ezért fontos, hogy az ebben rejlő lehetőségeket minél inkább kiaknázzuk”

– fogalmazott Rodney Sammut.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.