felsooktatasirangsor.hu/gasztronomia/ozlab-rokaval-szegfuvel-es-trombitaval-125746

http://felsooktatasirangsor.hu/gasztronomia/ozlab-rokaval-szegfuvel-es-trombitaval-125746

Bon Jovi beszállt a borbizniszbe

/ 2018.04.17., kedd 16:19 / Hírforrás: Válasz.hu

A nyolcvanas-kilencvenes évek legendás rockcsapatának frontembere, Jon Bon Jovi a rozé mellett tette le a voksát, új bora a nyarat idézi.

A dallamos rockzene kedvelőinek egyik örök kedvence még ma is a Bon Jovi, amely számos világslágerrel gazdagította a műfaj örökségét. Ha a Bon Jovi-dalokat italként kellene elképzelnünk, valószínűleg egy üveg sör vagy egy pohár whiskey jutna először eszünkbe. Valami rockos és amerikai – legtöbbünk nem asszociálna egy könnyű francia rozéra.

Bed of rosés

Pedig ez a helyzet: a frontember és együttes-alapító Jon Bon Jovi fiával, Jesse-vel beszállt a borbizniszbe, rozéjuk pedig a Diving into Hampton Water nevet kapta.

Kissé kiforgatva a banda egyik egykori nagy slágerének címét (Bed of roses), mondhatjuk, hogy Bon Jovit mostanában már a rózsák helyett a rozék érdeklik. A bor

neve pedig egyértelműen utal arra, hogy az énekes milyen alkalomra ajánlja italát:

megalkotóik szerint a rozé a nyarat, a vízparti piknikeket és kellemes szabadtéri vacsorákat idézi.

Francia nagyágyúval fogott össze

Bon Jovi korántsem az első sztár, aki fantáziát lát a borokban: korábban például a szintén zenész Sting és Dave Matthews, illetve Drew Barrymore színésznő is beszállt az üzletbe, azonban Bon Jovi bora komoly pedigrét tudhat magáénak. Az énekes egy igazi szakértővel állt össze, Gérard Bertranddal. A francia borász tízéves korától tanulta apja mellett a szakma fogásait, majd annak halála után át is vette a családi birtokot. Mára már Bertrand Franciaország legnagyobb borrégiójának (Languedoc) egyik legnagyobb magántermelője, és a biodinamikus borgazdálkodás egyik úttörője.

A két partner nem csak a bor iránti szenvedélyben találta meg a közös hangot: Bertrand maga is óriási zenerajongó, 2004 óta például birtokán rendezik a Jazz a l’Hospitalet – nemzetközi és hazai művészeket egyaránt felvonultató – zenei fesztivált.

A rozé borokkal leginkább talán a provence-i régiót kapcsoljuk össze, azonban Languedoc, egy másik partközeli régió is nagy múlttal rendelkezik ebben a témában. Bon Jovi bora, a Diving into Hampton Water képviseli mindazt, ami a régió rozéit jellemzi:

friss és szinte itatja magát egy fényes nyári napon, akár a tenger vagy a medence partján, 

írja a TastingTable. Hozzá pedig mindenképp valami könnyű, nyári fogás, saláta vagy tengeri herkentyűkből összeállított menü illik.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.