valasz.hu/gasztronomia/tobzodocsutortok-109755

http://valasz.hu/gasztronomia/tobzodocsutortok-109755

Csütörtökönként grillparti a város közepén

/ 2017.06.19., hétfő 12:33 / Hírforrás: Válasz.hu

Nincs is jobb nyáron, mint a grillen sült húsok illata! És ahhoz, hogy ezt élvezhessük, ki sem kell mozdulni a belvárosból, a Dohány utcai ARAZ Étterem belső teraszán ugyanis fergeteges BBQ-esteket tartanak minden csütörtökön.

Ez a belső terasz táradásul – kis szigeteivel, hídjaival – úgy lett kialakítva, minta valóban egy tóparton üldögélnénk. Itt úgy élvezhetünk a nyár ízeit és illatait, hogy nem kell attól tartanunk, egy vihar esetleg elmossa a vacsorát.

Mire számíthatunk, ha csütörtökön este ellátogatunk a budapesti bohém negyed kedvelt nyári színhelyére? A kétórás italcsomaggal, koktélokkal, korlátlan ételfogyasztással, a frissen sült, parázson izzó húsok illatával és zamatával a BBQ partik kínálata méltán veszi fel a versenyt az autentikus amerikai gasztrokultúra ezen jellegzetes remekéivel. Mindezt megfűszerezve DJ Starsky pörgős latin zenéivel – tökéletes nyáresti program.

A köszöntő pezsgő után mindenki korlátlanul válogathat a levesek, az előételek és a főételek, köztük az izzó parázson sült fogások közül. 19 és 21 óra között korlátlan italfogyasztást biztosít az étterem  csapolt sörből, „Bellini by ARAZ” koktéljukból és gyümölcsös házi limonádéjukból.

És most lássuk a menüsort! A levesek közül a pirított mogyoróval kínált hideg avokádós uborkaleves és a chilis kukoricakrémleves is kihagyhatatlan. Az előételek már variálhatók a főételekkel, hiszen a marinált lazacsalátához, az amerikai káposztasalátához, a sült kaliforniai paprikával készült BBQ babsalátához jól illenek a sültek, a salátabüféről nem is beszélve, de ha úgy gondoljuk, a padlizsánkrémet ehetjük fokhagymás kétszersülttel is. A kapros-kukoricás cukkinisaláta pirított cajun bélszíncsíkokkal viszont már önálló fogásként is fogyasztható.

Főételként válogathatunk a svédasztalról, de még jobb, ha odamegyünk a grill mellett tüsténkedő szakácshoz, aki a szemünk láttára süti ropogós barnára – vagy amilyenre kérjük – a kiválasztott hússzeletet.

A választék a következő: csirkemell joghurtos-chilis pácban, csípős csirkeszárny cornflakes-es bundában, gyömbéres BBQ oldalas, szalonnás-fűszeres bélszínrolád nyárson, argentin rib eye steak rukkolás-chilis pácban, tarja csípős-paradicsomos pácban, grillkolbász curry szósszal, házi marhahamburger és rozmaringos-fokhagymás branzino filé. Utóbbi kis alufólia kosárban készül, a rozmaringos-fokhagymás ízek így intenzíven megmaradnak.

A hamburger pogácsánkkal aztán átsétálhatunk ahhoz az asztalhoz, ahol a kirakott hozzávalók segítségével (buci, hagyma, saláták) összeállíthatjuk a saját szendvicsünket. Öntetként ehhez is, mint bármelyik másik ételhez, széles kínálatból választhatunk. Van cheddar sajtos, bacon szalonnás öntet, BBQ öntet, zöldcitromos-narancsos joghurtöntet, fűszeres-tejfölös öntet és koktélszósz is.

A frissen kisütött – vagy a svédasztalon feltálalt – húsokhoz köretként választhatunk vajpuha, levelével főzött  vajas csöves kukoricát, tojásos pirított rizst, tejfölös burgonyapürét, fűszeres pirított zöldségeket juharsziruppal, fóliás burgonyát fűszeres tejföllel és sós-korianderes amerikai palacsintát is.

További információ, asztalfoglalás és a teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán  olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Itt a választási csodafegyver: Orbán-ellenes népfront jön?

A teljes ellenzéki összefogást előkészítő trükk vagy partizánakció Gulyás Márton választásireform-mozgalma? A csütörtöki Heti Válaszból kiderül, hogy a kampány nagy vitája lehet a rendszer igazságossága, amely a francia voksolás után váratlanul aktuális lett.