Ez a doboz a húsimádók álma

A többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

/ 2018.01.24., szerda 16:27 / Hírforrás: Válasz.hu

Isteni marhahússal teli dizájn ételdoboz – kell ennél több egy modern ragadozónak? Sok embertársunk alélna el a gyönyörűségtől egy Wagyu-összeállítás láttán, mégis, ez a doboz a többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

Nem kérdés: Japánban tökélyre fejlesztették a minőségi ételek szemet gyönyörködtető, esztétikus tálalását. Most egy különleges doboz borzolja a kedélyeket: az országban

potom 2600 dolláros (megközelítőleg 691 ezer forint) áron megvásárolható egy különleges bento box,

amelyet Wagyu marhával pakoltak tele, írja a FoodAndWine. http://www.foodandwine.com/news/wagyu-beef-bento-box A japán Wagyu marha – legfőképpen egy speciális fajtája, a Kobe – a világ legjobb húsainak egyike; a legelőkelőbb helyet foglalja el a luxus éttermek étlapjain, és ez a húsevők álmainak netovábbja.

A Tottori Wagyu Complete Cow csomag egy gyönyörűséges fadobozt rejt, amelybe nagyjából 4 kiló színtiszta, prémium minőségű marhahúst csomagolnak. A hús Tottori prefektúrából – a vidékről, amely japán legkiválóbb minőségű marhahúsát adja – származik, ez önmagában már meg is magyarázza a 292929 jenes eredeti árat. Ezért az összegért a doboz igazi japán ízorgiát ad,

nem csak szimpla húsdarabokat, hanem egy egész élménycsomagot.

Itt van maga a doboz: 60 centis tömör fa, amely készre töltve összesen 15 kilót nyom. Különálló, együtt marhát formázó rekeszekkel, amelyek a testrésznek megfelelő hússzeleteket – például rostélyos, bélszín, sirloin, szegy, nyak, nyelv – rejtenek; ezekből kap a vásárló ínycsiklandó ízelítőt. A dobozban a húsok Kinu Musume rizságyon fekszenek; ez a rizsfajta szintén a Tottori prefektúra vidékéről származik, ahogyan a csomagban található szószok és fűszerek is.

Ha a fent leírtak ellenállhatatlan vágyat ébresztettek valakiben, és azonnal rendelni szeretne a különleges ételdobozból, készüljön fel azért egy-két rossz hírre is: az egyik, hogy az átfutási idő a rendeléstől számítva legalább két hét, a másik pedig, hogy a dobozért Japánig kell utazni. Mondjuk, ez már nem lehet akadály annak, aki hajlandó csaknem 700 ezer forintot fizetni egy extra vacsoráért.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.