Ez a doboz a húsimádók álma

A többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

/ 2018.01.24., szerda 16:27 / Hírforrás: Válasz.hu

Isteni marhahússal teli dizájn ételdoboz – kell ennél több egy modern ragadozónak? Sok embertársunk alélna el a gyönyörűségtől egy Wagyu-összeállítás láttán, mégis, ez a doboz a többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

Nem kérdés: Japánban tökélyre fejlesztették a minőségi ételek szemet gyönyörködtető, esztétikus tálalását. Most egy különleges doboz borzolja a kedélyeket: az országban

potom 2600 dolláros (megközelítőleg 691 ezer forint) áron megvásárolható egy különleges bento box,

amelyet Wagyu marhával pakoltak tele, írja a FoodAndWine. http://www.foodandwine.com/news/wagyu-beef-bento-box A japán Wagyu marha – legfőképpen egy speciális fajtája, a Kobe – a világ legjobb húsainak egyike; a legelőkelőbb helyet foglalja el a luxus éttermek étlapjain, és ez a húsevők álmainak netovábbja.

A Tottori Wagyu Complete Cow csomag egy gyönyörűséges fadobozt rejt, amelybe nagyjából 4 kiló színtiszta, prémium minőségű marhahúst csomagolnak. A hús Tottori prefektúrából – a vidékről, amely japán legkiválóbb minőségű marhahúsát adja – származik, ez önmagában már meg is magyarázza a 292929 jenes eredeti árat. Ezért az összegért a doboz igazi japán ízorgiát ad,

nem csak szimpla húsdarabokat, hanem egy egész élménycsomagot.

Itt van maga a doboz: 60 centis tömör fa, amely készre töltve összesen 15 kilót nyom. Különálló, együtt marhát formázó rekeszekkel, amelyek a testrésznek megfelelő hússzeleteket – például rostélyos, bélszín, sirloin, szegy, nyak, nyelv – rejtenek; ezekből kap a vásárló ínycsiklandó ízelítőt. A dobozban a húsok Kinu Musume rizságyon fekszenek; ez a rizsfajta szintén a Tottori prefektúra vidékéről származik, ahogyan a csomagban található szószok és fűszerek is.

Ha a fent leírtak ellenállhatatlan vágyat ébresztettek valakiben, és azonnal rendelni szeretne a különleges ételdobozból, készüljön fel azért egy-két rossz hírre is: az egyik, hogy az átfutási idő a rendeléstől számítva legalább két hét, a másik pedig, hogy a dobozért Japánig kell utazni. Mondjuk, ez már nem lehet akadály annak, aki hajlandó csaknem 700 ezer forintot fizetni egy extra vacsoráért.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

 

 

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.