Ez a doboz a húsimádók álma

A többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

/ 2018.01.24., szerda 16:27 / Hírforrás: Válasz.hu

Isteni marhahússal teli dizájn ételdoboz – kell ennél több egy modern ragadozónak? Sok embertársunk alélna el a gyönyörűségtől egy Wagyu-összeállítás láttán, mégis, ez a doboz a többség számára valószínűleg elérhetetlen álom marad.

Nem kérdés: Japánban tökélyre fejlesztették a minőségi ételek szemet gyönyörködtető, esztétikus tálalását. Most egy különleges doboz borzolja a kedélyeket: az országban

potom 2600 dolláros (megközelítőleg 691 ezer forint) áron megvásárolható egy különleges bento box,

amelyet Wagyu marhával pakoltak tele, írja a FoodAndWine. http://www.foodandwine.com/news/wagyu-beef-bento-box A japán Wagyu marha – legfőképpen egy speciális fajtája, a Kobe – a világ legjobb húsainak egyike; a legelőkelőbb helyet foglalja el a luxus éttermek étlapjain, és ez a húsevők álmainak netovábbja.

A Tottori Wagyu Complete Cow csomag egy gyönyörűséges fadobozt rejt, amelybe nagyjából 4 kiló színtiszta, prémium minőségű marhahúst csomagolnak. A hús Tottori prefektúrából – a vidékről, amely japán legkiválóbb minőségű marhahúsát adja – származik, ez önmagában már meg is magyarázza a 292929 jenes eredeti árat. Ezért az összegért a doboz igazi japán ízorgiát ad,

nem csak szimpla húsdarabokat, hanem egy egész élménycsomagot.

Itt van maga a doboz: 60 centis tömör fa, amely készre töltve összesen 15 kilót nyom. Különálló, együtt marhát formázó rekeszekkel, amelyek a testrésznek megfelelő hússzeleteket – például rostélyos, bélszín, sirloin, szegy, nyak, nyelv – rejtenek; ezekből kap a vásárló ínycsiklandó ízelítőt. A dobozban a húsok Kinu Musume rizságyon fekszenek; ez a rizsfajta szintén a Tottori prefektúra vidékéről származik, ahogyan a csomagban található szószok és fűszerek is.

Ha a fent leírtak ellenállhatatlan vágyat ébresztettek valakiben, és azonnal rendelni szeretne a különleges ételdobozból, készüljön fel azért egy-két rossz hírre is: az egyik, hogy az átfutási idő a rendeléstől számítva legalább két hét, a másik pedig, hogy a dobozért Japánig kell utazni. Mondjuk, ez már nem lehet akadály annak, aki hajlandó csaknem 700 ezer forintot fizetni egy extra vacsoráért.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.