Gombóc, pezsgő és kaviár

/ 2018.04.26., csütörtök 10:15 / Hírforrás: Válasz.hu

A pünkösdi hétvégén rendezik meg a nyolcadik Gourmet Fesztivált, amire idén is érdemes lesz kinézni, hiszen újra meg lehet nézni, hol tart jelenleg a magyar csúcsgasztronómia, mit adnak a legjobb cukrászdák, borászatok és a világ 10. legjobb éttermének séfje is a fesztiválra érkezik.

Mint minden évben, idén is van fő témája a fesztiválnak, május 17-20 között a kiállító szakemberek a gombóc, pezsgő és a kaviárt tematikában főznek. A mai sajtótájékoztatón a négy hazai Michelin-csillagos séf mutatta meg, hogyan nyúlnak ezekhez az alapanyagokhoz.

Gombócból sosem elég!

Sárközi Ákos a Borkonyha séfje, aki

a hagyományos túrógombócot szereti a legjobban,

most beluga lencsés csirkés gombócot készített, Palágyi Eszter a Costes séfje egy különleges gőzgombócot készített beletöltött gombapörkölttel, szárított és savanyított kucsmagombával és hagymával, a tetején meleg gombahabbal. Palágyi egyébként minden gombócot szeret, lehet túrós, szilvás, sós vagy édes is, amivel maximálisan egyet lehet érteni.

A Costes Downtown konyhafőnöke,

Tiago Sabarigo imádja a szilvás gombócot, de a kínai csirkés gőzgombócokat is, persze jó csípősen.

Az eseményre panna cottát hozott rebarbara textúrákkal és bodzakaviárral. Mellette a két Michelin-csillagos Mészáros Ádám az Onyx séfje szintén desszertet, szilvás gombócot készített beletöltött sodóval, mellette szilvatextúrákkal. Természetesen a szilvás gombóc a kedvence.

Hasonló fogásokkal találkozhatunk a fesztiválon is, de persze nem csak a budapesti csúcséttermek, hanem a vidéki gasztronómia, borászatok és cukrászdák kínálatát is megismerhetjük ebben a három napban. Ezen kívül a nemzetközi gasztronómia felé is egyre erősebben nyit a Gourmet, idén az idei év nemzetközi “headlinere” Heinz Reitbauer, a bécsi Steirereck tulajdonos-séfje” – meséli Nemes Richárd, a Gourmet főszervezője.

“A két Michelin–csillagos, 19/20 Gault Millau pontos éttermet a világ 10. legjobbja, Reitbauer-t tavaly az évtized séfjének választotta Ausztriában a Gault Millau, jelenleg ő a legjobb osztrák séf”

– teszi hozzá a főszervező, aki elmondta, hogy a varsói gasztroszcéna élvonalába tartozó 4 Bib Gourmand étterem is érkezik majd Budapestre.

Exkluzív ebédek, vacsorák és workshopon is lesznek, ezekről és a részletes programról, kiállítókról, jegyárakról a Magyar Konyha Online oldalán olvasható cikkben talál. 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.