valasz.hu/gasztronomia/borosz-120315

http://valasz.hu/gasztronomia/borosz-120315

Húsvéti söröket hozott a nyúl

/ 2018.03.29., csütörtök 10:48 / Hírforrás: Válasz.hu

Békésszentandrás kívül esik a sörfőző hipsterek fő vonulási útvonalán, ami egyáltalán nem baj. Egyrészt ott már akkor malátát erjesztettek, amikor a belvárost még nem érte a sörforradalom, másrészt vidéken nyugodtan készíthetnek az aktuális trendeket figyelmen kívül hagyó szezonális tételeket is.

A karácsonyi Esthajnal sorozatuk évek óta kedvesen zárja a telet, de tavaly már egy tavaszköszöntő párost, a Nyúlon innent és Nyúlon túlt is bemutattak. 

Rafinált kettőst ismerhettünk meg, a vörös IPA-k nem voltak túl harsányak, de mégis volt bennük annyi izgalom, hogy már vártuk, mit palackoz idén a Szent András sörfőzde?

2018-ra is megmaradt a szín, hiszen a nyuszik idén is vörösek, igaz nem szétkomlózott IPA-k, hanem sima ale-k, ami nem baj – harmonikus, jól kortyolható sör.

A Nyúlon innen szinte kiabál valami húsételért, mondjuk egy finom nyúlgerincért.

Habja masszív, a lecsengés hosszú, kellemetlen utóízek nem jellenek meg.

A Nyúlon túl a páros megbolondított tagja, a Fűszeres, vagyis Tegzes Dániel segített elkészíteni.

A tonkabab meglepő választás, de az én szívemnek kedves az illata és íze is – bármennyit meg tudok enni Damniczki Balázs tonkababos, karamelles vaníliafagyijából is.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.