Húsvéti söröket hozott a nyúl

/ 2018.03.29., csütörtök 10:48 / Hírforrás: Válasz.hu

Békésszentandrás kívül esik a sörfőző hipsterek fő vonulási útvonalán, ami egyáltalán nem baj. Egyrészt ott már akkor malátát erjesztettek, amikor a belvárost még nem érte a sörforradalom, másrészt vidéken nyugodtan készíthetnek az aktuális trendeket figyelmen kívül hagyó szezonális tételeket is.

A karácsonyi Esthajnal sorozatuk évek óta kedvesen zárja a telet, de tavaly már egy tavaszköszöntő párost, a Nyúlon innent és Nyúlon túlt is bemutattak. 

Rafinált kettőst ismerhettünk meg, a vörös IPA-k nem voltak túl harsányak, de mégis volt bennük annyi izgalom, hogy már vártuk, mit palackoz idén a Szent András sörfőzde?

2018-ra is megmaradt a szín, hiszen a nyuszik idén is vörösek, igaz nem szétkomlózott IPA-k, hanem sima ale-k, ami nem baj – harmonikus, jól kortyolható sör.

A Nyúlon innen szinte kiabál valami húsételért, mondjuk egy finom nyúlgerincért.

Habja masszív, a lecsengés hosszú, kellemetlen utóízek nem jellenek meg.

A Nyúlon túl a páros megbolondított tagja, a Fűszeres, vagyis Tegzes Dániel segített elkészíteni.

A tonkabab meglepő választás, de az én szívemnek kedves az illata és íze is – bármennyit meg tudok enni Damniczki Balázs tonkababos, karamelles vaníliafagyijából is.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.