Január végéig még kapható!

Budapest TOP 10 gasztrokalauz

/ 2017.01.16., hétfő 13:13 / Hírforrás: Válasz.hu

Január végéig még kapható az újságárusoknál a Magyar Konyha új száma, budapesti gasztrokalauzzal, amely 220 oldalon mutatja be a főváros legjobb helyeit 25 kategóriában. Tesztelőcsapatunk három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, étkezdéit, reggelizőhelyeit, kézműves sörözőit, újhullámos kávézóit, mentes ételeket kínáló helyeit. A Magyar Konyha kedvenc helyei egy kiskönyvben – mindennapi használatra, nem csak ínyenceknek!

Január végéig még kapható az újságárusoknál a Magyar Konyha új száma, budapesti gasztrokalauzzal, amely 220 oldalon mutatja be a főváros legjobb helyeit 25 kategóriában. Tesztelőcsapatunk három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, étkezdéit, reggelizőhelyeit, kézműves sörözőit, újhullámos kávézóit, mentes ételeket kínáló helyeit. A Magyar Konyha kedvenc helyei egy kiskönyvben – mindennapi használatra, nem csak ínyenceknek!

Reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Színház után, buli előtt. Egy pohár sörre, borra vagy épp csak felhörpinteni egy feketét. Húsbavágó kérdések. Az ember nem szereti a kudarcot, a rossz döntés elronthatja egész napunkat. Ezért készítettük Önöknek ezt a gasztrokalauzt. Hogy jó döntést hozzanak. Mert nem könnyű eligazodni a vendéglátás forrongó világában. Szinte minden változik. Átalakul a szemlélet, módosulnak a trendek, évente több száz hely bezár, ugyanannyi kinyit. A fine dining stílus például leáldozóban. A csillagos éttermek tulajdonosai világszerte panaszkodnak, hogy eltűnt a vendég, veszteségesek. Ezzel szemben sorra nyílnak a laza bisztrók, gasztrobárok, alternatív kulthelyek, ahol nem a damasztabrosz, az ezüst étkészlet a fontos, hanem a hitelesség és a minőség.

A luxus ma egészen mást jelent

A luxus ma egészen mást jelent, mint akár egy évtizede: a fehér kesztyűs pincér fontoskodása helyett életöröm, sznobizmus ellenében ízélmény, kaviár és osztriga helyett csicsóka és malacfül. Érzik ezt a szakácsok is, ezért indult szabályos séfvándorlás, ezért lett divat a szerzői konyha, a saját étterem. Sorra nyitnak az olyan új helyek, amelyek a nemzeti konyhák világtrendjét követik: a külföldön sztázsolt séfek már nem a francia vagy a molekuláris konyha fogásait másolják, hanem hazai alapanyagokból korszerű technológiával készítenek meglepő ételeket. Kompromisszum nélküli friss alapanyagok, kreatív, letisztult tányérok, ízharmónia. Valamint a baszk, az észak-európai és az ázsiai kulinária erős hatása. 
Kiadványunk sorra veszi a legjobb gourmet éttermek, bisztrók, magyaros, ázsiai, mediterrán konyhák, teraszos vendéglők mellett a gasztrobárokat, az ebédelő és reggeliző helyeket, piaci konyhákat, újhullámos kávézókat, kézműves sörözőket, pékségeket. Bárokat, cukrászdákat, delikátesz boltokat, szóval minden helyet, ahol hörpölni vagy harapni lehet valamit. A top 10-ek közül természetesen nem hiányozhatnak a mentes helyek, a street food legjobbjai sem.

25 kategóriában 250 (+20) szerethető hely. Tesztelőcsapatunk három hónapon át látogatta Budapest gasztrobárjait, gourmet éttermeit, étkezdéit, reggelizőhelyeit, kézműves sörözőit, újhullámos kávézóit, az eredmény pedig egy olyan kalauz lett, amit a legjobb szívvel ajánlunk Olvasóinknak!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.