Légli, Légli és harmadszorra is Légli

A hármas meseszám ezúttal se okozott csalódást.

/ 2018.03.21., szerda 14:14 / Hírforrás: Válasz.hu

Mi lehet kellemesebb időtöltés egy szeles, esős munkaszüneti napon, mint derűs társaságban jókat enni és jó borokat inni? A három Légli testvér is e mellett tette le voksát, mert március közepén egyesült erővel szélesre tárták kapuikat, hogy beengedjék a tavaszt, és bort, válogatott falatokat és kultúrát varázsoljanak a Dél-Balatonra látogatóknak. Három Légli, három hangulat, három helyszín.

Hol van már az az idő, amikor a Balaton csak a nyárra tartozott! Az igazán hűségesek év közben is lelkesen követik a parton szerveződő programokat, amikből szerencsére nincs hiány. Számukra biztos nem újdonság a három Légli fivér összefogása, akik az őszi Márton napi tematika után másodjára jelentkeztek egy balatonboglári birtokaik közötti egymáshoz irányított túra - programmal, a márciusi hosszú hétvégére időzítve. A hármas meseszám ezúttal se okozott csalódást.

A Légli név a boros közönség számára ismert terep, és bár

Ottó és Géza is a családi mesterséget vitték tovább, Attila inkább a fazekasságot választotta.

Kerámiái számos étterem és háztartás díszére válnak. Az avatatlanok és a már jártasak számára egyaránt érdekes élmény egymás után felkeresni a három helyszínt és testvért.

A rendezvény elnevezése ugyanis rendkívül találó, ugyanis a testvérek három rendkívül különböző karakter, ennek megfelelően teljesen különböző atmoszférákba csöppenünk. Híres borász dinasztiához méltón  a bor mindhárom programban fontos szerepet játszik. Talán éppen ezért, még az örökös sofőr problémára is gondoltak, mert a helyszínek között ingyenes buszjáratot is biztosítottak, így az elkötelezett borkedvelők mentesülnek a vezetéstől. Így, vagy úgy, mindenképp ajánlott végigjárni mindhármat.

Szívélyes

Légli Attila -  Légli Major (Szőlőskislak)
Légli Fazekasház és Csűr, Szőlőskislak, Epres utca 7.
Bohém, vidám falusi hangulat a szőlőskislaki Majorban. A középső testvér a borász szakma helyett a kerámiák mestere lett, a márciusi rendezvény ünnepi menüje is Légli kerámiákban készült és került a vendégek elé. Attila a böjti időszakot tiszteletben tartva halas menüvel készült mind a pénteki, mind a szombati napra.

Tiszta, mégis tartalmas

pontyhalászlé gyufatésztával, friss, ízletes kemencében sült mustáros kárász házi kenyérrel, és takedli baracklekvárral.

A nagy főzés helyszíne a csűr, ahol a búbos kemence és a bogrács körül már reggel óta sürgölődtek a boglári halászléfőző versenyről ismerős alkalmi szakácsok.

A betoppanó vendég a csapat tagjának érezhette magát, akkor is, ha csak nagy, közös asztalnál ülő szemlélődő szerep jutott neki. Annál is inkább, mert Attila rendkívül jó házigazda, szívből jövő kedvességgel és természetességgel fogad mindenkit. Az anekdotákkal fűszerezett kemence és kerámia bemutató, a koccintás és a jó ebéd mellé még a nóta is szólt a Karádi Trió jóvoltából. A Kerámia Manufaktúra, a vendégház és a csűr egész évben nyitva áll, a dél-balatoni kalandozások során érdemes felkeresni.

Légli Gézáról és Légli Ottóról a Magyar Konyha Online oldalán olvashat!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.