heti-valasz.hu/gasztronomia/zsurek-pirog-mazurek-lengyel-magyar-gasztrorandi-a-gellertben-120455

http://heti-valasz.hu/gasztronomia/zsurek-pirog-mazurek-lengyel-magyar-gasztrorandi-a-gellertben-120455

Magyar hobbiszakács a luxushotelben

/ 2016.09.21., szerda 09:10 / Hírforrás: Válasz.hu

Egy Csongrád megyei blogger, a Boldog Kukta írója szeptember első hetében egyszercsak a bécsi Park Hyatt Hotel éttermében találta magát: nem vendégként, még csak nem is kuktaként, hanem szakácsként. Tóth-Nacsa Ágnes szarvassültjét az egész őszi-téli idényben kérhetik az ötcsillagos szálló vendégei.

"Vidéki virtus derűvel fűszerezve" – definiálja internetes főzőnaplóját a Boldog Kukta szerzője. Tóth-Nacsa Ágnes fogásaival gyakorlatilag az összes nagy közösségi receptoldalon találkozhatunk, rendszeresen megjelentetik magazinok is a receptjeit. Lelkes hobbiszakácsként versenyekre is jár, szerepelt már döntősként top 10-ben profi séfek mellett, és nyert meg országos versenyt is amatőr szakács kategóriában. 

A Hódmezővásárhely és Makó közötti Földeákról származó fiatal hölgynek azonban nem a főzés az egyetlen hobbija: bármily meglepő, aktív vadász is, nem volt véletlen tehát a szarvasétel. És bár egy ideje a fővárosban él, szülőföldje lelkes aktivistája, aki ha kell, bérmentve főz le ötszáz adag ételt Makón, a városi ünnepen. Ágnes eddigi legnagyobb sikerének története júliusban indult.

A bécsi Park Hyatt Hotel ekkor tette közzé felhívását: hobbiszakácsok jelentkezését várják, a legjobban sikerült receptjükkel. A kiírásban szerepelt a kitétel, miszerint előnyben részesítik a helyi – azaz bécsi – alapanyagok választását. A magyar blogger receptje megtetszett a nyolctagú szakmai zsűrinek: az áfonyával és brandyvel készült szarvassülthöz céklát és bébirépát kínált köretként. Több száz jelentkező közül választották ki a szeptemberi eseményre, a másik két kiválasztott bécsi volt. Egy kétfős hétvégét nyert férjével a szállodába, közös főzést a hotel étterme, a The Bank Brasserie & Bar profi konyháján a séfekkel – Ágnes főétele pedig ezt követően az egész őszi-téli szezonban az étlapon fog szerepelni. De hadd mesélje el mindezt ő maga...

Tóth-Nacsa Ágnes meséje a Magyar Konyha Online oldalán olvasható! 

 

Rosta

Sztankóczy András

Találkozunk 2016-ban!

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.

Akiket az állam jól kimentett

A devizahitelezés tekervényes történetében vajon új fejezetet nyit az Európai Bíróság főtanácsnokának minapi indítványa?