Óriási lehúzás a netes sztár, Nusret étterme

/ 2018.02.08., csütörtök 16:41 / Hírforrás: Válasz.hu

Nusret Gökce, vagy ahogyan az emberek ismerik, Salt Bae étterme épphogy megnyitott New Yorkban, máris a vélemények kereszttüzébe került. A sózási technikájával internetes mémmé vált török séf Nusr-et nevű étterme állítólag óriási lehúzás. És ha mindez nem lenne elég, még az egészségügyi hatóságok is rászálltak.

Hatalmas várakozás előzte meg a Nusr-et nevű steakhouse megnyitását New Yorkban, a debütálás óta azonban már többen kifejezték nemtetszésüket. A hívogató atmoszféra ellenére a 150 férőhelyes étterembe látogatók közül sokan távoznak éhesen a vendéglátóhelyről – ennek legfőbb oka a kritikusok szerint erősen túlárazott étlapban keresendő.

Habár Salt Bae-t  még mindig hatalmas hype övezi, hatodik étterme eddig nem teljesen váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sószórás fenegyereke, aki egy jól eltalált mozdulattal gyorsan milliók kedvence lett, most sorra kapja a rosszalló megjegyzéseket új éttermének árképzése miatt. Az elégedetlenkedők szerint a fogások még akkor is botrányosan drágák, ha azokat a város többi – szintén átlagon felüli árú – steakjével hasonlítjuk össze: köret nélkül egy steak 275 dollárba kerül, írja az Independent.

Robert Sietsema, az Eater kritikusa is kipróbálta Salt Bae éttermét, és finoman szólva nem volt lenyűgözve: sokallta a két főre számlázott 320 dollárt, és az elhíresült, teátrális mozdulatot – amelyet a szakács testközelből mutatott be – is már kissé elcsépeltnek titulálta. Az Eater újságírója megjegyezte, hogy a Nusr-et telefonon keresztül elérhetetlennek bizonyult, így kockáztattak és foglalás nélkül érkeztek vasárnap délután. Meglepetésükre azonnal beengedték őket; a frissen nyitott étterem mindössze félházzal ment aznap. Összességében úgy látta, hogy aki egy igazán jó steakhouse vacsorára vágyik, valószínűleg csalódni fog (ők maguk is éhesen, és jóval könnyebb pénztárcával távoztak), aki viszont egy „vacsoraszínházi” előadásra, annak tetszeni fog az étterem.

Nem Sietsema az egyetlen:

„Múlt vasárnap a Nusr-etben: ez volt a legnagyobb lehúzás. Hármunknak kijött egy 521,45 dolláros (130 ezer forint) számla – és megőrülünk valami snackért”

írta cikkében a New York Post kritikusa, Steve Cuozzo is, szintén jelezve, hogy ezért az árért még csak jól sem laktak. Cuozzo szerint a fogásokban alig felismerhető török ízvilág, a saláta egyszerű és nem a legfrissebb, a sült krumplit pedig a hús előtt 20 perccel kihozták, ami így a fogyasztásig ki is hűlt. Az írásban a Nusr-et 130 dolláros, mustáros ottomán steakjét cipőtalphoz hasonlítja, igaz, megjegyzi, voltak ennél jobb fogások is, de az ételek mindegyike túlárazott – ezeket szerinte csak szultánok engedhetik meg maguknak.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Kínos válások: a Facebook mint koronatanú

Vagyontalanítják magukat, minimálbérről siránkoznak, a mamára íratják a cégeket, környezettanulmány előtt lenullázzák a lakást – hogy ne kelljen gyerektartást fizetni a saját gyermeküknek. Egy valamiről azonban megfeledkeznek: a Facebook ellenük vall.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.