Oscar-gála: mit isznak, mit esznek a sztárok?

/ 2018.03.02., péntek 15:13 / Hírforrás: Válasz.hu

Ismét hazai filmnek szurkolhatunk az Oscar-gálán: a Testről és Lélelkről csodálatos alkotás, megérdemelné, hogy az amerikai sztárok mellett a magyarokra is jusson a reflektorfényből.

A díjkiosztó pezsgőjét idén is a Piper-Heidsieck biztosítja, a champagne-ház limitált kiadású magnum palackjait a filmvilág aranykorának építészete ihlette. A Piper története hosszú évtizedek óta összefonódik a filmszínház világával; a ragyogó, piros-arany címkés pezsgő először 1990-92 között tűnt fel az Oscar exkluzív champagne-aként. Az együttműködés 2016-tól indult újra, így az elmúlt két év után az idei, 90. Oscaron is ők biztosítják a pezsgőt az ünnepléshez.

Ahogyan a leghíresebb divattervezők a filmcsillagokat, a champagne-ház is minden évben nagy gonddal öltözteti fel a palackokat a jeles alkalomra. A special edition ragyogó,

stilizált pálmamotívumát Los Angeles art deco épületei inspirálták, köztük a Crest Theatre, a Pantages vagy a Wiltern építészete.

A minta 360 fokban körbeöleli a magnumot, amelyet a 90. Oscar alkalmából egy gravírozott felirat is díszít.

A champagne-ház a kísérőrendezvényekkel együtt 1 500 palack Piperrel készül, ebből várhatóan 600 palack, mintegy 8 500 pohár fogy majd az Oscar estéjén.

Legnépszerűbb pezsgőjük, a Cuvée Brut kíséri majd Wolfgang Puck, a gála sztárséfjének fogásait,

köztük a jégbár kínálatát a kaviártól a homárig. A séf fényűző menüt tervezett, a 7 000 mini csokoládé Oscar-szobor mellett többek között 300 font Miyazaki wagyu marhával és 2550 macaronnal várják majd a vendégeket.

Ki ez a séf?

Az ausztriai Sankt Veit an der Glan községben, Karintiában született 1949-ben. Az alapokat édesanyjától leste el, aki félprofi volt: nem csak otthon, hanem éttermekben is dolgozott.  Puck már 14 évesen tudta, mihez kedjen: kamaszként végig tanonckodott, de húszévesen, 1969-ben már Raymond Thuilier sous chefje volt a L'Oustau de Baumanière étteremben Les Baux-de-Provence-ban. Három évvel később már Páriszban látjuk a Maximban, majd a monacói Hotel de Paris elsőrangú konyháján.

A Riviéra kedvenceként emlegették, mégsem állt meg Amerikáig - csak 24 volt, mikor átköltött az indianapolisi La Tourba, ahonnan két év után Los Angelesbe ment: társtulajdonosa és séfje lett az akkor nyíló Ma Maisonnak.

Mindig magasabbra

A filmcsillagok hamar felfedezték a friss ízekeket. Puck kapcsolatépítésben mindig remek volt, így a szakácskönyvének is könnyedén talált nagy kiadót. Az 1981-es Modern French Cooking for the American Kitchen, vagyis a Modern francia főzés az amerikai konyhákban sokszoros bestseller lett.

Los Angeles legfelkapottabb helyén, a Sunset Stripen nyitotta meg a Spagót, Wolfgang Puck mesteri arányérzékkel egyesítette az amerikai alapfogásokat a francia ízléssel és az alpesi egyszerűséggel -

akkor sem esett pánikba, ha ázsiai fúzióra került sor.

Miközben a Spago fine dining hálózattá nőtte ki magát, a séf nem lankadt: újabb éttermek, könyvek, tévéshow-k és mozis cameóktöltötték ki idejét.

A teljes cikk a Magyar Konyha Online oldalán olvasható el!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.