Reggelizzen úgy, mint az angol királynő

Kicsi az esélyünk, hogy meghívjon minket, de a receptje nem titkos.

/ 2017.05.02., kedd 11:00 / Hírforrás: Válasz.hu

Keveseknek adatik meg, hogy az angol királynővel reggelizzenek: Dwight Eisenhower amerikai elnöknek és feleségének, Mamie-nek persze sikerült: 1960-ba Balmoralban ejtőztek, az asztalra pedig drop scones, vagyis skót palacsinta került.

A first ladynek és férjének annyira ízlett a fogás, hogy elkérték a receptet, igaz, a királynő elfelejtette elküldeni. Egy későbbi levél szerint, ami jelenleg az USA nemzeti archívumában található, azonban pótolta:

„Kedves elnök úr, látva a fotót az újságban, amin egy barbecue     grill mellett áll, eszembe jutott, hogy nem küldtem el a drop   scones receptjét, amit Balmoralban megígértem. Remélem, beválik!”

ll. Erzsébet a hozzávalók mellett pár jó tanáccsal is szolgált: „Tizenhat emberre elég, de ha kevesebben vannak, csökkentem a liszt és a tej mennyiségét, de a többi összetevőn nem változtatok.” A királynő szerint a cukor ez része a legendásan angol, melaszból készült édesítőszerrel, a Golden Syruppal is helyettesíthető.

Hozzávalók 16 fő számára

  • 4 teáscsésze liszt
  • 4 evőkanál porcukor
  • 2 teáscsésze tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál szódabikarbóna
  • 3 teáskanál borkő
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

A tojást, a cukrot és a tej felét összedolgozzuk, hozzáadjuk a lisztet és annyi tejet, amennyit állagában megkíván. Az olvasztott vajjal, szódabikarbónával és borkővel alaposan összekeverjük.

A királynő receptje nem ír többet, de innentől mi is kitalálhatjuk, hogy süti meg – a Town and Country ki is próbálta milyen az úri édesség – lássanak neki önök is, úgyis kicsi az esélyünk, hogy személyesen jutunk el a királynőhöz falatkázni.

A skót palacsinta készítését megtekintheti a Magyar Konyha Online oldalán!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.