Romantikus gasztronómiai kalandozás

/ 2017.02.10., péntek 15:38 / Hírforrás: Válasz.hu

Osztriga angol zellerrel, Homár édesköménnyel, quinoával - izgalmas menüsorok, afrodiziákumok, felejthetetlen pillanatok élőzenével, melyek emlékezetessé tesznek egy romantikus vacsorát a szerelmesek napján.

Van aki, egész évben várja ezt a napot és van aki szerint szánalmas kifogás arra hogy ünnepelhessünk. A lényeg, hogy elindult a visszaszámlálás, február 14-én, kedden ismét Valentin nap, a szerelmesek ünnepe! 

Sokan egy szirupos amerikai hagyománynak tartják, pedig valójában a 15. században, Angliában kezdtek egymásnak szerelmes üzeneteket és apró meglepetéseket küldeni a párok.

Szent Bálint vértanú Terni püspöke volt, akit II. Claudius császár uralkodásának idején keresztény hite miatt kellett vértanú halált halnia. A börtönben csodát tett a vértanú: visszaadta börtönőre lányának szeme világát. A leánynak egy búcsúlevelet is írt, mielőtt február 14-én kivégezték, melyet a "Te Bálintod" sorral zárta. Hazánkban a kilencvenes évek idejétől kezdett elterjedni  az angolszász „Valentine's Day” nyomán, Valentin nap formájában. Amerikába a kivándorlók, később Európába pedig az amerikai katonák hozták el ezt a hagyományt.

Azoknak, akik ünnepelni szeretnének és a cuki meglepetés vagy virágcsokor helyett, egy hangulatos estét töltenének el párjukkal, készítettünk egy kis program ízelítőt. A teljesség igénye nélkül, a világhálón szemezgetve ajánlunk néhány ötletet, azoknak akik egy romantikus gasztro kalandra hívják kedvesüket.

Programötleteinket a Magyar Konyha Online oldalán olvashatja el!

 

 

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.