Top 10 Gourmet étterem

/ 2017.04.06., csütörtök 14:39 / Hírforrás: Válasz.hu

Hová menjünk? Reggelizni, ebédelni, vacsorázni. Színház után, buli előtt. Húsbavágó kérdések. Az ember nem szereti a kudarcot, a rossz döntés elronthatja egész napunkat. Hogy jó döntést hozzanak, sorra vettük a legjobb gourmet éttermeket.

Az ínyencéttermek minőségben, alapanyagban és többnyire sajnos árban sem ismernek tréfát. Mostanában nemcsak beszélnek a fine dining visszaszorulásáról, hanem kézzelfogható is a minőségi gourmet éttermek számának csökkenése.

Azoké a helyeké, ahol különösen nagy figyelmet szentelnek az éttermi belsőnek, kifogástalan a kiszolgálás, elegáns a teríték, hibátlan a szerviz. Az ételek drága és különleges alapanyagokból készülnek, a menü többnyire a séf szerzői fogásait tartalmazza. A legmodernebb konyhai technológiákat alkalmazzák, a francia haute cuisine és a katalán molekuláris konyha elemei egyaránt megjelennek a tányérokon.

A listánkban szereplő éttermek között van régi, neves vendéglátóhely, amely folyamatosan tartja a színvonalat, van kifinomult ízlésű fine dining étterem, egyedi tálalással, izgalmas alapanyag-választással. Ide soroltuk olyan fiatal szakácsok innovatív konyháját, akik követik a trendeket, a világ ínyencéttermeinek példáját, mégis egyedi stílust teremtettek.

Helyet kapott a lajstromban elegáns luxusétterem borsos árakkal, de egyszerű berendezésű, csak a fogásokra, az ízek harmóniájára figyelő konyha is, amely jó ár-érték arányban kínál ínyencmenüt igényes vendégeknek.

Csillagos éttermeink:

Budapesten 2016-ban öt egy Michelin-csillagos étterem van, ezek értékelése nem a mi tisztünk, megtette ezt már a világ leghíresebb étteremtesztelő csapata. Így a fiatal tehetségekről, Sárközy Ákosról, a Borkonyha, Palágyi Eszterről, a Costes, Tiago Sabarigóról, a Downtown portugál felfedezettjéről, valamint az Onyx és a Tanti új csapatáról külön nem írunk, álljon itt a sorrend, ahogy megkapták az elismerést.

2010
Costes (IX., Ráday utca 4.) www.costes.hu

2011
Onyx (V., Vörösmarty tér 7-8.) www.onyxrestaurant.hu

2014
Borkonyha (V., Sas utca 3.) www.borkonyha.hu

2015
Tanti (XII., Apor Vilmos tér 11-12.) www.tanti.hu

2016
Costes Downtown (V., Vigyázó Ferenc utca 5.)

www.costesdowntown.hu

TOP 10-es listánkat, Madary Orsolya összeállítását Az Ízlelő Online oldalon találja meg!

 

Rosta

Dévényi István

Találkozunk 2016-ban!

Mácsai: „Egy művésznek kötelessége, hogy aggódjon az országáért!”

Nyilván nem véletlen, hogy a hazai közállapotokat dicsérő költemény a magyar irodalomban nemigen született, azokkal perlekedő annál több – mondja Mácsai Pál. Az Örkény Színház igazgatóját Jordán Tamásról és a politikai üzenetekről is kérdeztük. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Így jutnak át az illegális migránsok még mindig Magyarországra

A jogi határzár, vagyis a menedékkérők elzárása újabb csatához vezethet Brüsszellel. A szerb határon viszont az a furcsa helyzet alakult ki, hogy a migránsok sorban állnak azért, hogy a szögesdrótos táborba kerülhessenek, és százból kettő menedékjogot kaphasson. Részletek a friss Heti Válaszban.

Mit adtak nekünk a brüsszeliek?

Sokkal rosszabbul élnénk, és a kormány is jóval kevesebb eredménnyel büszkélkedhetne az uniós támogatások nélkül. A felhasználás hatékonyságán azonban javítani kellene – a saját érdekünkben. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Közel tízezren akartak bepréselődni a Louvre kiállítására

Már az első nap közel tízezren akartak bepréselődni a Louvre Vermeer-kiállítására, ami minden korábbi látogatási rekordot megdöntött. De mi a holland mester vonzerejének titka, és milyen más tárlatokért állnak sorba az emberek Párizsban, akár fél napot is? Részletek a friss Heti Válaszban.

Megszólal Ron Werber, és elmondja, szerinte ki a gyűlölet karmestere

Vezényletével épp 15 éve ütötte ki a Fideszt a kormányzásból az MSZP. Mi ugyanennyi ideje akarunk interjút készíteni vele. A jég most tört meg. Nagyinterjú Ron Werberrel a 2002-es kampány kulisszatitkairól és a 2018-as választások esélyeiről a csütörtöki Heti Válaszban.