Vacsora, koktélok, buli – egy helyen

Mitől más a BRKLYN?

/ 2018.04.11., szerda 13:14 / Hírforrás: Válasz.hu

Folyamatosan frissülő kínálat, főzőestek, teraszok – néhány terv a Kazinczy utcai BRKLYN-ból. Az étterem-bár-klub modellt eddig egyedüliként bevállaló hely konyháját 2017 ősze óta Krausz Gábor vezeti. Az étlapon a bisztrópub vonal az erősebb; vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

„Ez a hely eredetileg klubként működött, viszont az enteriőr és a dizájn olyan meghatározó és figyelemfelkeltő, hogy azonnal érezhető: sokkal több lehetőség van benne. Nekem rögtön megtetszett, lazának és vagánynak találtam, és szerettem volna valami újat létrehozni itt. Amikor tehát igent mondtam a tulajdonosok megkeresésére, nemcsak a BRKLYN-ra mondtam igent, hanem mindarra, ami kialakulhat”

– mutat körbe Krausz Gábor, az étterem kreatív séfje, akit a szélesebb közönség is ismerhet a Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsorból.

Krausz múlt év októbere óta viszi a konyhát, érkezésével új fejezet nyílt a Kazinczy utcai klub történetében. Mert bár az elmúlt években is sajátos profilú helynek számított a budapesti vendéglátó- és szórakozóhelyek között, az elmúlt hónapokban még inkább ráerősített egyediségére. Arra, hogy étteremként, bárként és klubként egyaránt működik, és mint ilyen, egyedülálló a fővárosi palettán.

Az étterem-bár-klub délután négykor nyit, és hajnali négyig nyújt teljes körű szolgáltatást, így az éjszakai szórakozást választó vendégeknek nem kell külön vacsorahelyszínt keresniük, mielőtt a terepet átveszi az aktuális DJ, zenész vagy előadó, mint ahogy a koktélozni vágyók is helyben juthatnak prémium minőségű italkölteményekhez.

Ez a „hármasság” azonban túl azon, hogy a BRKLYN védjegye, a legnagyobb kihívást is jelenti, pontosabban az, hogy megtalálják az arany középutat, hogy egyik szolgáltatás se nőjön a másik kettő fölé.

"Tudjuk jól, hogy időbe telik, amíg az emberek megszokják, hogy nálunk egyszerre többféle szolgáltatást kaphatnak, de a külföldi példák azt mutatják: ez a modell működőképes. Külföldön nagy divat, hogy a zenés bárok az est folyamán átalakulnak: először vacsora van, aztán tizenegykor kiviszik az asztalokat, és tánctérré alakul a hely. Itthon ez sajnos nem elterjedt, mert a vacsora és a buli még sokak fejében különválik. Nehéz úttörőnek lenni, de mi ezen a berögződésen szeretnénk változtatni, hiszen miért ne lehetne, hogy vacsora után itt marad valaki pár koktélra, vagy bulizni hajnalig, ha minden adott hozzá"

– mondja Krausz Gábor, hozzátéve: ebben sokat segít, ha minőségi gasztrokínálattal, illetve a hely profiljához illő fogásokkal várják a vendégeket.

A BRKLYN étlapján a bisztró-pub vonal az erősebb; persze vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

A teljes cikk Az Ízlelő Online oldalán olvasható el!

 

Rosta

Szőnyi Szilárd

Találkozunk 2016-ban!

Magyaroktól ideges a New York-i elit

Egy új médium mindig politikai káosszal köszönt be, ez köti össze korunkat a harmincéves háború korával, Daniel Kehlmann új regényének témájával. A német sztárszerző egy magyar írót tart nemzedéke legnagyobb tehetségének. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.

Az 1968-as esztendő – Orbán is ehhez képest határozza meg önmagát

Még huszadik századi mércével is kivételesen sűrű esztendő volt 1968. A fél évszázaddal ezelőtti történelmi sorsfordító a jelenből nézve gyökeresen eltérő értelmezéseket kap: egyeseknek Európa új tavaszát jelenti, másoknak a popkultúra kezdetét, vagy a hagyományos értékre épülő világ széthullását. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Népművészeti nagyhatalom vagyunk – megnyílt az idei Nemzeti Szalon

A hagyomány nem egy porosodó, kőbe vésett, mozdulatlanságra ítélt valami, hanem folyamatosan változik, sőt, mi magunk is hagyományt teremtünk – erről is szól az idei, augusztus 20-ig látogatható Nemzeti Szalon a Műcsarnokban. A népművészet először mutatkozik be az intézményben, a siker borítékolható. Részletek a friss Heti Válaszban.

Óriási fordulat: Macron nyit a katolikusok felé

Az állam és egyház elválasztását államideológiaként kezelő Franciaország államfője szokatlan gesztusokat tartalmazó beszédet mondott katolikus vezetők előtt. Emmanuel Macron ezzel új fejezetet nyitna a keresztény egyházzal, és az iszlámnak is üzen. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Bay Zoltán emlékkiállítás nyílt a Csopában

Bay Zoltán kutatóprofesszor kiemelkedő munkássága előtt tisztelegve, illetve a róla elnevezetett kutatóközpont megalapításának negyedévszázados fennállására tekintettel, a 2018-as évben ünnepi eseménysorozat vette kezdetét.

Jövőre pótvizsgázhat az ellenzék – lesznek-e új Márki-Zay Péterek?

A Fidesz a parlamenti választáson csak a budai és a belső pesti kerületekben múlta alul 2014-es önmagát. A 2019-es önkormányzati voksolás mégis ígér komoly városi csatákat – legalábbis összellenzéki, Márki-Zay Péter típusú jelöltek esetén. Részletes elemzésünk a csütörtöki Heti Válaszban.

Heti Válasz: Gulyás Gergely lehet a kancelláriaminiszter

Gulyás Gergely vezetheti az újraszabott kancelláriát Lázár János helyett – derül ki a csütörtöki Heti Válasz kormányzati változásokat összegző cikkéből. Arról is írunk, hogy közben gigászi küzdelem bontakozik ki az EU új hétéves költségvetéséről.