valasz.hu/gasztronomia/borosz-120315

http://valasz.hu/gasztronomia/borosz-120315

Vacsora, koktélok, buli – egy helyen

Mitől más a BRKLYN?

/ 2018.04.11., szerda 13:14 / Hírforrás: Válasz.hu

Folyamatosan frissülő kínálat, főzőestek, teraszok – néhány terv a Kazinczy utcai BRKLYN-ból. Az étterem-bár-klub modellt eddig egyedüliként bevállaló hely konyháját 2017 ősze óta Krausz Gábor vezeti. Az étlapon a bisztrópub vonal az erősebb; vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

„Ez a hely eredetileg klubként működött, viszont az enteriőr és a dizájn olyan meghatározó és figyelemfelkeltő, hogy azonnal érezhető: sokkal több lehetőség van benne. Nekem rögtön megtetszett, lazának és vagánynak találtam, és szerettem volna valami újat létrehozni itt. Amikor tehát igent mondtam a tulajdonosok megkeresésére, nemcsak a BRKLYN-ra mondtam igent, hanem mindarra, ami kialakulhat”

– mutat körbe Krausz Gábor, az étterem kreatív séfje, akit a szélesebb közönség is ismerhet a Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsorból.

Krausz múlt év októbere óta viszi a konyhát, érkezésével új fejezet nyílt a Kazinczy utcai klub történetében. Mert bár az elmúlt években is sajátos profilú helynek számított a budapesti vendéglátó- és szórakozóhelyek között, az elmúlt hónapokban még inkább ráerősített egyediségére. Arra, hogy étteremként, bárként és klubként egyaránt működik, és mint ilyen, egyedülálló a fővárosi palettán.

Az étterem-bár-klub délután négykor nyit, és hajnali négyig nyújt teljes körű szolgáltatást, így az éjszakai szórakozást választó vendégeknek nem kell külön vacsorahelyszínt keresniük, mielőtt a terepet átveszi az aktuális DJ, zenész vagy előadó, mint ahogy a koktélozni vágyók is helyben juthatnak prémium minőségű italkölteményekhez.

Ez a „hármasság” azonban túl azon, hogy a BRKLYN védjegye, a legnagyobb kihívást is jelenti, pontosabban az, hogy megtalálják az arany középutat, hogy egyik szolgáltatás se nőjön a másik kettő fölé.

"Tudjuk jól, hogy időbe telik, amíg az emberek megszokják, hogy nálunk egyszerre többféle szolgáltatást kaphatnak, de a külföldi példák azt mutatják: ez a modell működőképes. Külföldön nagy divat, hogy a zenés bárok az est folyamán átalakulnak: először vacsora van, aztán tizenegykor kiviszik az asztalokat, és tánctérré alakul a hely. Itthon ez sajnos nem elterjedt, mert a vacsora és a buli még sokak fejében különválik. Nehéz úttörőnek lenni, de mi ezen a berögződésen szeretnénk változtatni, hiszen miért ne lehetne, hogy vacsora után itt marad valaki pár koktélra, vagy bulizni hajnalig, ha minden adott hozzá"

– mondja Krausz Gábor, hozzátéve: ebben sokat segít, ha minőségi gasztrokínálattal, illetve a hely profiljához illő fogásokkal várják a vendégeket.

A BRKLYN étlapján a bisztró-pub vonal az erősebb; persze vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

A teljes cikk Az Ízlelő Online oldalán olvasható el!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.