Vacsora, koktélok, buli – egy helyen

Mitől más a BRKLYN?

/ 2018.04.11., szerda 13:14 / Hírforrás: Válasz.hu

Folyamatosan frissülő kínálat, főzőestek, teraszok – néhány terv a Kazinczy utcai BRKLYN-ból. Az étterem-bár-klub modellt eddig egyedüliként bevállaló hely konyháját 2017 ősze óta Krausz Gábor vezeti. Az étlapon a bisztrópub vonal az erősebb; vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

„Ez a hely eredetileg klubként működött, viszont az enteriőr és a dizájn olyan meghatározó és figyelemfelkeltő, hogy azonnal érezhető: sokkal több lehetőség van benne. Nekem rögtön megtetszett, lazának és vagánynak találtam, és szerettem volna valami újat létrehozni itt. Amikor tehát igent mondtam a tulajdonosok megkeresésére, nemcsak a BRKLYN-ra mondtam igent, hanem mindarra, ami kialakulhat”

– mutat körbe Krausz Gábor, az étterem kreatív séfje, akit a szélesebb közönség is ismerhet a Séfek séfe című gasztro-tehetségkutató műsorból.

Krausz múlt év októbere óta viszi a konyhát, érkezésével új fejezet nyílt a Kazinczy utcai klub történetében. Mert bár az elmúlt években is sajátos profilú helynek számított a budapesti vendéglátó- és szórakozóhelyek között, az elmúlt hónapokban még inkább ráerősített egyediségére. Arra, hogy étteremként, bárként és klubként egyaránt működik, és mint ilyen, egyedülálló a fővárosi palettán.

Az étterem-bár-klub délután négykor nyit, és hajnali négyig nyújt teljes körű szolgáltatást, így az éjszakai szórakozást választó vendégeknek nem kell külön vacsorahelyszínt keresniük, mielőtt a terepet átveszi az aktuális DJ, zenész vagy előadó, mint ahogy a koktélozni vágyók is helyben juthatnak prémium minőségű italkölteményekhez.

Ez a „hármasság” azonban túl azon, hogy a BRKLYN védjegye, a legnagyobb kihívást is jelenti, pontosabban az, hogy megtalálják az arany középutat, hogy egyik szolgáltatás se nőjön a másik kettő fölé.

"Tudjuk jól, hogy időbe telik, amíg az emberek megszokják, hogy nálunk egyszerre többféle szolgáltatást kaphatnak, de a külföldi példák azt mutatják: ez a modell működőképes. Külföldön nagy divat, hogy a zenés bárok az est folyamán átalakulnak: először vacsora van, aztán tizenegykor kiviszik az asztalokat, és tánctérré alakul a hely. Itthon ez sajnos nem elterjedt, mert a vacsora és a buli még sokak fejében különválik. Nehéz úttörőnek lenni, de mi ezen a berögződésen szeretnénk változtatni, hiszen miért ne lehetne, hogy vacsora után itt marad valaki pár koktélra, vagy bulizni hajnalig, ha minden adott hozzá"

– mondja Krausz Gábor, hozzátéve: ebben sokat segít, ha minőségi gasztrokínálattal, illetve a hely profiljához illő fogásokkal várják a vendégeket.

A BRKLYN étlapján a bisztró-pub vonal az erősebb; persze vannak komoly főételek, de inkább a kisebb falatokat, snackeket keresik a vendégek.

A teljes cikk Az Ízlelő Online oldalán olvasható el!

 

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.