Vingardium Borliget – az új borfesztivál

2016. szeptember 2-3.

PR / 2016.08.23., kedd 12:40 /
Vingardium Borliget – az új borfesztivál

Vingardium Borliget néven, szeptember 2-án és 3-án, egy teljesen új szerveződésű borfesztivál indul, reméljük hosszú útjára, a XVI. kerületi Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal létrejött esemény elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is avanzsálja.

A megszokottól eltérő Vingardium Borliget már a helyszínválasztással is szokatlan, újszerű élményt kínál. Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésében megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. 

Ha már a bornál tartunk, érdemes kiemelni, hogy a hazai borvidékek mindegyike képviselteti magát, hiszen 30 kiállító érkezik az Erzsébetligetbe. Az igazán jól ismert, nagy nevek mellett kóstolhatunk a kisebb, de minőséget képviselő borászatok kínálatából is. Csak hogy néhány nevet említsünk ízelítőként, bemutatkozik a Harsányi Pincészet, Frittmann, Gere Tamás és Zsolt, a Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások. Emellett a streetfood, a kézműves különlegességek, a hagyományos és a modern ízvilág kedvelői bőséges választékból csemegézhetnek a gasztrosétányon. A Kürcsi kürtöskalács a kisebbeknek és édesszájúaknak, szaftos Kolbice, Árpás László sonkamester remekei a nagyobbaknak kínál újdonságokat, de a teljesség igénye nélkül, jön a Steamboo, a Stelázsi, a Kockás, a Lemon bár.

A szervezők a megjelenésre is ügyelnek, minden munkatárs egyforma, fiatalos, egyedi pólót kap, ebben a cégespóló.eu munkaruha webáruház a partnerük. Itt egyébként igen költséghatékonyan juthatunk a vállalatunk, a munkatársaink számára egyedi emblémázású pólóhoz. A minőséget garantálja, hogy a cégvezető minden munkát ellenőriz, így biztosan nem kapunk silány minőségű terméket tőlük. Emellett tervezési költséggel sem kell számolnunk, itt ezt elengedik. Erről a lehetőségről bővebben a https://www.cegespolo.eu/ oldalon lehet olvasni. 

Az üzleti kapcsolatok élénkítése már a szervezés idején elindult, hiszen a Vingardium Borliget rendezőinek egyik legfontosabb célja volt, hogy a kerület vállalkozóit is bevonják a borfesztivál munkálataiba. Gazdasági együttműködés elősegítése igen sikeresnek mondható, a helyi vállalkozásokat nagyon nagy számban sikerült bevonni a projektbe. A XVI. kerületi Önkormányzat, a Goodwill Energy, az IBC Solar nagy szponzorként csatlakozott az eseményhez, ám a kisebb vállalkozások is bőven megmutatkoznak. A hangosítástól kezdve, a rendezvényszervezésig, a látványelemekig számos dolgot a kerület cégei szállítanak a kétnapos eseményre. Így az egyik cél már megvalósult, hiszen a kerületi szintű gazdasági összekapcsolódások megszülettek. Az üzleti élet élénkítésére a VIP részlegen is lesz bőven lehetőség, a szponzorok itt ismerkedhetnek egymással, és a jövőben ebből még üzleti kapcsolat is kialakulhat.

Koncertek

Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars....mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops.

Szeptember 2.: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars
Szeptember 3.:  The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS DÍJMENTES!

Kóstolás csak fesztiválpohárból! A standokon a vendégeket kizárólag VINGARDIUM pohárban szolgálják ki!

A pohár ára 1600 Ft, XVI. kerületi lakosoknak 1300 Ft (lakcímkártya felmutatásával), mely tartalmazza a poharat, és két kóstolókupont. Bizonyos szolgáltatások kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetőek igénybe! Pohárvásárlási lehetőség a pohárpontokon! A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a borászatoknak.

Nyitva tartás:
Péntek: 14:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00

Helyszín
Budapest, XVI. Erzsébetliget

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Mi a csoda?

Petrás Máriával, Szalóki Ágival és a Vujicsics Együttessel várja a látogatókat Budapest talán legizgalmasabb húsvéti eseménye a Várkert Bazárban.

Barokk oratórium rockos hangzással

Országos turnéra indul a tavaly áprilisban bemutatott Messiás.ma, az első állomás Pécs lesz. Händel Messiás című oratóriumát Várkonyi Mátyás gondolta újra.

Lemezbemutató Tompos Kátyával

Népdalokat, slágereket és komolyzenét is feldolgoz az InFusion Trio, amely lemezbemutató koncertet tart április 1-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

Ágh István 80 éves: „Nem lettem a népi baloldal költője”

„Amit végeznem kellett, elvégeztem, / elmegyek én is, mert az idő lejárt” – írja Őszvégi képletek című szonettciklusában a 80 éves Ágh István költő, aki életkorát meghazudtoló frissességgel figyeli a világot. Nagyinterjúnk a friss Heti Válaszban.

Végleg megszabadítják az autóktól a Normafát!

A Hotel Olimpia most kezdődő bontásának elsődleges értelme az, hogy lehetővé válik a hegygerinc forgalommentesítése. A Normafa rehabilitációja igazi bezzeg-projekt: a mindent agyonbetonozó nagyberuházások korszakában üdítő kivétel. Részletes háttér a friss Heti Válaszban.

Egri csillagok a Nemzetiben: spirituális diadal, aktuálpolitika nélkül

A legnépszerűbb magyar regényt állította színpadra a Nemzeti Színház élére újabb öt évre kinevezett Vidnyánszky Attila. Az Egri csillagok a kampányidőszak ellenére sem lett politikai hálaadás, hanem az, aminek Gárdonyi megírta: nagyszabású hősének. Március 9-én mutatták be, de az idei évadra már alig kaphatók jegyek.

Robert Fico úgy megy, mintha jönne

A szlovákiai kormányfőcsere ellenére a hatalom Robert Ficoé marad: pártjáé a legtöbb parlamenti mandátum, és addig nem távolítható el, amíg koalíciós partnerei kitartanak mellette. De tényleg Soros György akar kormányt buktatni? Részletek a friss Heti Válaszban.

Trump bukott stratégája új hősöket talált: például Orbán Viktort

Az amerikai alt-right zászlóvivője, aki nélkül Donald Trump győzelme valószínűtlen lett volna, most Európában harcol az establishment ellen. Steve Bannon itteni hősei Marine Le Pen, Luigi Di Maio és Orbán Viktor. De mennyit ér egy bukott stratéga támogatása? Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.