Vingardium Borliget – az új borfesztivál

2016. szeptember 2-3.

PR / 2016.08.23., kedd 12:40 /
Vingardium Borliget – az új borfesztivál

Vingardium Borliget néven, szeptember 2-án és 3-án, egy teljesen új szerveződésű borfesztivál indul, reméljük hosszú útjára, a XVI. kerületi Erzsébetligetben. A hagyományteremtő szándékkal létrejött esemény elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín és a színes program-kavalkád családi fesztivállá is avanzsálja.

A megszokottól eltérő Vingardium Borliget már a helyszínválasztással is szokatlan, újszerű élményt kínál. Az Arkánum X Kft. és a 16. kerületi Corvin Művelődési Ház társszervezésében megvalósuló esemény Budapest aszfaltos belvárosa helyett természeti környezetben, zöld közösségi térbe csábít mindenkit. 

Ha már a bornál tartunk, érdemes kiemelni, hogy a hazai borvidékek mindegyike képviselteti magát, hiszen 30 kiállító érkezik az Erzsébetligetbe. Az igazán jól ismert, nagy nevek mellett kóstolhatunk a kisebb, de minőséget képviselő borászatok kínálatából is. Csak hogy néhány nevet említsünk ízelítőként, bemutatkozik a Harsányi Pincészet, Frittmann, Gere Tamás és Zsolt, a Kristinus, Nobilis, Royal Tokaj, Sterlik, Tiffán Ede és Zsolt, Thummerer és még sokan mások. Emellett a streetfood, a kézműves különlegességek, a hagyományos és a modern ízvilág kedvelői bőséges választékból csemegézhetnek a gasztrosétányon. A Kürcsi kürtöskalács a kisebbeknek és édesszájúaknak, szaftos Kolbice, Árpás László sonkamester remekei a nagyobbaknak kínál újdonságokat, de a teljesség igénye nélkül, jön a Steamboo, a Stelázsi, a Kockás, a Lemon bár.

A szervezők a megjelenésre is ügyelnek, minden munkatárs egyforma, fiatalos, egyedi pólót kap, ebben a cégespóló.eu munkaruha webáruház a partnerük. Itt egyébként igen költséghatékonyan juthatunk a vállalatunk, a munkatársaink számára egyedi emblémázású pólóhoz. A minőséget garantálja, hogy a cégvezető minden munkát ellenőriz, így biztosan nem kapunk silány minőségű terméket tőlük. Emellett tervezési költséggel sem kell számolnunk, itt ezt elengedik. Erről a lehetőségről bővebben a https://www.cegespolo.eu/ oldalon lehet olvasni. 

Az üzleti kapcsolatok élénkítése már a szervezés idején elindult, hiszen a Vingardium Borliget rendezőinek egyik legfontosabb célja volt, hogy a kerület vállalkozóit is bevonják a borfesztivál munkálataiba. Gazdasági együttműködés elősegítése igen sikeresnek mondható, a helyi vállalkozásokat nagyon nagy számban sikerült bevonni a projektbe. A XVI. kerületi Önkormányzat, a Goodwill Energy, az IBC Solar nagy szponzorként csatlakozott az eseményhez, ám a kisebb vállalkozások is bőven megmutatkoznak. A hangosítástól kezdve, a rendezvényszervezésig, a látványelemekig számos dolgot a kerület cégei szállítanak a kétnapos eseményre. Így az egyik cél már megvalósult, hiszen a kerületi szintű gazdasági összekapcsolódások megszülettek. Az üzleti élet élénkítésére a VIP részlegen is lesz bőven lehetőség, a szponzorok itt ismerkedhetnek egymással, és a jövőben ebből még üzleti kapcsolat is kialakulhat.

Koncertek

Tóth Vera, Sena, Bohemian Betyars....mindegyik egy-egy stílust képvisel, melyet tovább színesítünk új zenei előadókkal. Célunk, hogy a megszokott nevek mellett új arcokkal ismerkedhessenek meg a látogatók, és felfedezzenek hasonlóan színvonalas magyar előadókat is, mint a Créme de la Pop vagy a The Acoustic Loops.

Szeptember 2.: Sena, Sapszon Orsi, Bohemian Betyars
Szeptember 3.:  The Acoustic Loops, Créme de la Pop, Járai Márk, Tóth Vera

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS DÍJMENTES!

Kóstolás csak fesztiválpohárból! A standokon a vendégeket kizárólag VINGARDIUM pohárban szolgálják ki!

A pohár ára 1600 Ft, XVI. kerületi lakosoknak 1300 Ft (lakcímkártya felmutatásával), mely tartalmazza a poharat, és két kóstolókupont. Bizonyos szolgáltatások kizárólag a pohárhoz kapott karszalaggal vehetőek igénybe! Pohárvásárlási lehetőség a pohárpontokon! A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a borászatoknak.

Nyitva tartás:
Péntek: 14:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00

Helyszín
Budapest, XVI. Erzsébetliget

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Baljós árnyak a magyar Microsoftnál

Váratlanul felállt székéből a magyar Microsoft ügyvezetője. Nem ez az első baljós árny a vállalatnál: fél éve elcsapták állami viszonteladóikat, két volt vezetőjük kormányzati mentőövet kapott, és a hírek szerint az amerikai hatóságok is vizsgálódnak az ügyben.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.