Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.01.18.

/ 2018.01.17., szerda 18:18 /

Lezárt miskolci cégátvétel - A kínai Zhengzhou Coal Mining Machinery Group és egy befektetési csoport lett az új tulajdonosa a Bosch indítómotorokat és generátorokat gyártó miskolci üzletágának.

A társaság a jövőben függetlenül, Starters E-Components Generators Automotive Hungary Kft. néven folytatja tevékenységét. Günter Schulze ügyvezető szerint a miskolci telephely egyre fontosabb szerepet fog betölteni a vállalat globális tevékenységében, így továbbra is vonzó munkaadó marad a régióban.

Szárnyal a légi közlekedés

Tavaly közel 15 százalékkal, 13,1 millióra emelkedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Reptér éves utasforgalma, és a légi teheráru mennyisége is 13,4 százalékkal nőtt. A Budapest Airport 2017-ben számos új beruházást indított, köztük megkezdődött az új B oldali utasmóló kivitelezése, melyet a tervek szerint idén nyáron át is adnak a forgalomnak. Rekordévet zárt a Wizz Air is; a légitársaság 2017-ben több mint 28 millió utast szállított, mintegy 24 százalékkal többet, mint az előző évben. A fapados tavaly írta alá fennállásának legnagyobb, 146 darabos repülőgép-megrendelését.

Árat emelt a posta

Emelte egyes szolgáltatásainak árát január 16-tól a Magyar Posta. Az átlagos drágulás mértéke – az éves inflációnak megfelelően – három százalék körül alakul. A leggyakrabban feladott termék, a közönséges levél díja nem változik, ellenben 5–10 forinttal drágul a hivatalos iratok feladása, illetve az ajánlott és tértivevény szolgáltatások ára.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.