Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.01.25.

/ 2018.01.24., szerda 17:42 /

Elkelt a Balabit - Megvásárolta az egyik legsikeresebb magyar kiberbiztonsági céget, a Balabitet egy kaliforniai informatikai multi, a One Identity.

A 250 főt foglalkoztató magyar vállalkozás az integráció után is megtartja alkalmazottait, de márkaneve fokozatosan beolvad majd a kaliforniai társaság brandjébe. A Balabit tavaly 20 millió eurós bevételt ért el, és ez az összeg idén várhatóan 30 százalékkal emelkedik majd. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, de a Forbes becslése szerint 100 millió dollár körül alakulhat.

Új autópálya-szakasz épül

Mintegy 180 milliárd forintos beruházással folytatódik az M30-as építése Észak-Magyarországon, Miskolc és Tornyosnémeti között. Három részen külön-külön dolgozik az osztrák Strabag, a francia Colas és a Duna Aszfalt, átlagosan 3,2 milliárd forintos kilométeráron építik az 56 kilométeres sztrádát. Mindegyik vállalat több milliárd forinttal drágábban végzi a munkát a pályázatot kiíró NIF Zrt. előzetes becsléséhez képest.

Életműdíjat kapott Bogsch Erik

A Richter Gedeon Nyrt. elnöke életműdíjat vehetett át a Budapesti Értéktőzsde Legek című rendezvényén, melyen a BÉT az előző év kiemelkedő teljesítményeit ismeri el. Az indoklás szerint a Richter vezérigazgatói székéből 25 év után tavaly októberben visszavonuló Bogsch Erik nagy szerepet játszott a tőzsde iránti bizalom megteremtésében a hazai és a külföldi befektetők körében. A Richter 1994-ben lépett a parkettre és vált a magyar tőkepiac egyik legnagyobb súlyú szereplőjévé.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ez most tényleg össznemzeti ügy – aki magyar, aláír!

Miért kell vért izzadni ahhoz, hogy egymillió uniós aláírás összegyűljön a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéshez? Csáky Pál, az ügyet az Európai Parlamentben képviselő felvidéki politikus és névrokona, Csáky Csongor, a gyűjtést idehaza szervező Rákóczi Szövetség főtitkára válaszol a csütörtöki Heti Válaszban.

Ki nyerhet áprilisban? Most vasárnap minden eldől

Röviddel a parlamenti választás előtt a pártok a legjobboldalibb megyei jogú városban, Lázár János pátriájában tesztelhetik stratégiájukat. A hódmezővásárhelyi eredményből következtetni lehet majd az országos voksolás végeredményére is. A csütörtöki Heti Válasz címlapsztorija!

Ma született Mátyás király

A Mátyás király Emlékév alkalmából ma este a budavári Mátyás-templomban ad koncertet az Angelica Leánykar, Kolozsváron pedig Mátyás Napok kezdődnek.

Ki ez az ember? Dél-Afrika Mészáros Lőrince?

Korrupt elnökének eltávolításával Dél-Afrika adott magának még egy esélyt, hogy valóra váltsa a reményeket, amire negyed százada nem képes. A friss Heti Válaszból kiderül, hogy az utódnak csodát kéne tennie: például vizet fakasztania a Fokváros körüli sziklákból.

Itt épített gyurcsányista erőközpontot Lamperth Mónika

A baloldal az esélyesebb az észak-budapesti lakótelepi karéj három választókörzetében, de a XV. kerületben bonyolult a képlet: van itt Lamperth Mónika által építgetett gyurcsányista erőközpont, jelölt a Fidesz lakótelepi szakembere, és egy óvodafelújítás miatt megbüntetett lázadó szocialista is. Választási sorozatunk az Óbudától Újpalotáig nyújtózó kerületek esélyeit latolgatja. Részletek a friss Heti Válaszban.

A disznósajt volt a csúcs a kisgazdák sajtóreggelijén

Pártcunamival indult a hivatalos kampányidőszak, ám a szokásosan jelentkező komolytalan formációk mellett a reaktivált kisgazdáknak és Lévai Katalin volt szoci miniszter pártjának lehet is hatása egy-egy mandátum – elvesztésére. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Huszti Péter: „Ellopta a show-t a politika”

El lehet játszani Hamletet bőrdzsekiben, de ne a ma emberéről, hanem a ma emberéhez szóljon – mondja a Corvin-lánccal frissen kitüntetett Huszti Péter színművész, rendező. Nagyinterjúnk a csütörtöki Heti Válaszban.