Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.01.25.

/ 2018.01.24., szerda 17:42 /

Elkelt a Balabit - Megvásárolta az egyik legsikeresebb magyar kiberbiztonsági céget, a Balabitet egy kaliforniai informatikai multi, a One Identity.

A 250 főt foglalkoztató magyar vállalkozás az integráció után is megtartja alkalmazottait, de márkaneve fokozatosan beolvad majd a kaliforniai társaság brandjébe. A Balabit tavaly 20 millió eurós bevételt ért el, és ez az összeg idén várhatóan 30 százalékkal emelkedik majd. A tranzakció értékét nem hozták nyilvánosságra, de a Forbes becslése szerint 100 millió dollár körül alakulhat.

Új autópálya-szakasz épül

Mintegy 180 milliárd forintos beruházással folytatódik az M30-as építése Észak-Magyarországon, Miskolc és Tornyosnémeti között. Három részen külön-külön dolgozik az osztrák Strabag, a francia Colas és a Duna Aszfalt, átlagosan 3,2 milliárd forintos kilométeráron építik az 56 kilométeres sztrádát. Mindegyik vállalat több milliárd forinttal drágábban végzi a munkát a pályázatot kiíró NIF Zrt. előzetes becsléséhez képest.

Életműdíjat kapott Bogsch Erik

A Richter Gedeon Nyrt. elnöke életműdíjat vehetett át a Budapesti Értéktőzsde Legek című rendezvényén, melyen a BÉT az előző év kiemelkedő teljesítményeit ismeri el. Az indoklás szerint a Richter vezérigazgatói székéből 25 év után tavaly októberben visszavonuló Bogsch Erik nagy szerepet játszott a tőzsde iránti bizalom megteremtésében a hazai és a külföldi befektetők körében. A Richter 1994-ben lépett a parkettre és vált a magyar tőkepiac egyik legnagyobb súlyú szereplőjévé.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.