Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.02.01.

/ 2018.01.31., szerda 16:13 /

Kartellgyanú telekomcégeknél - A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) bejelentés nélküli helyszíni vizsgálatot tartott a Magyar Telekomnál és a Telenornál, melynek során a két társaság közti együttműködéseket vizsgálta.

Bár a versenyfelügyeleti eljárás megindítása nem jelenti azt, hogy a vállalatok valóban elkövették a jogsértést, a GVH gyanúja szerint a két cég egyeztetéseket folytatott a hírközlési hatóság 2014-es frekvenciatenderéről. A versenyhivatal eljárásától függetlenül a Telenor bejelentette: ajánlatot kapott bolgár, szerb, montenegrói és magyar vállalatai megvásárlására, így elképzelhető, hogy hamarosan kivonul Magyarországról.

Bosch-sztrájk

Újabb munkabeszüntetésre is készek a Bosch hatvani gyárának dolgozói, amennyiben a társaság nem áll elő új béremelési ajánlattal. Az üzem alkalmazottainak első, kétórás figyelmeztető sztrájkján az érintett műszak 80-90 százaléka, mintegy ezer fő vett részt. A Hatvani Autóelektronikai Dolgozók Független Szervezetének követelései között 15 százalékos béremelés, valamint negyedéves jelenléti prémium bevezetése és hűségbónuszigény is szerepel.

GE-turbinák Paksra

Egyenként 1200 megawatt teljesítményű áramfejlesztő turbinák gyártásáról és szállításáról kötött szerződést Paks 2 új blokkjaihoz a GE Hungary Kft. és a beruházás fő kivitelezője, a Roszatomhoz tartozó ASZE orosz cégcsoport. A júniusban kiírt, 792,8 millió eurós tenderen a GE mellett a szentpétervári Szilovije Masini pályázott, ám a fővállalkozó kizárta.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.