Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.02.15.

/ 2018.02.14., szerda 16:32 /

Vége lehet az orosz gázmonopóliumnak - Románia 2021–22-től négymilliárd köbméter gázt termel majd ki és exportál évente, az ezzel kapcsolatos tenderen pedig három magyar tulajdonú cég végzett az első három helyen – jelentette be Orbán Viktor, majd hozzátette: „Ezzel Magyarországon véget ér az orosz gázmonopólium korszaka.”

Bukarest annyiban árnyalta a miniszterelnök bejelentését, hogy nincs olyan megállapodás, amely szerint minden kitermelt gáz Magyarországra kerülne.

Korlátozás egy Richter-szernél

Az Európai Gyógyszerügynökség illetékes bizottsága átmeneti intézkedések végrehajtását kezdeményezte a Richter egyik, méhmióma kezelésére szolgáló készítményével kapcsolatban. Többek között azt javasolja, hogy az Esmyával új kezelést ne kezdjenek el, de a folyamatban lévőket be lehet fejezni. Az intézkedések átmenetiek, végső döntés május végéig várható. Az Esmya a Richter egyik legfontosabb készítménye, tavaly 93 millió euró bevételt hozott.

Magán-egészségügyi összeolvadás

Megvásárolta a Főnix-Med Zrt.-t és leányvállalatát az eddig kizárólag képalkotó eljárásokkal foglalkozó Affidea Diagnosztika Kft., mely az akvizíció után 30 szakorvosi területen járóbeteg-ellátást és országos lefedettségű foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokat is kínál majd. A Főnix-Med országszerte száz telephelyen működik, és több mint százezer munkavállaló foglalkozás-egészségügyi ellátását biztosítja. A tranzakcióértékét nem hozták nyilvánosságra.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.