Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.02.22.

/ 2018.02.21., szerda 16:46 /

Lendületben a gazdaság - A tavalyi utolsó negyedévben 4,8 százalékkal bővült a magyar gazdaság az egy évvel korábbi szinthez képest, a 2017-es átlagos növekedés 4,2 százalék lett a szezonálisan és naptári hatással is kiigazított adatok szerint.

Utoljára 2005-ben jegyeztek fel ehhez fogható tempót. A bővülés több forrásból táplálkozott; jelentősen fellendült a lakossági fogyasztás, és az erőteljesen gyorsuló beruházások is nagymértékben hozzájárultak a GDP növekedéséhez.

Feltámad a Tungsram

A General Electric (GE) európai, közel-keleti, afrikai és törökországi fényforrás-, valamint globális autólámpa-üzletágát is megvásárolja a GE korábbi magyarországi elnöke, Jörg Bauer cége. E divíziók a tulajdonosváltás után Tungsram Csoport néven működnek tovább. A Tungsramot 1989-ben vásárolta meg a GE, amely idehaza több mint 10 ezer főt foglalkoztat, csaknem ötezret a fényforrásüzletágban.

Átalakul a Mészáros-birodalom

Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos tőkeemelés keretében beviszi számos fontos cégét a tőzsdén jegyzett Opus Nyrt.-be, s cserébe legalább 60-80 milliárd forint értékű részvénycsomaghoz jut a társaságban. A várhatóan június végén záruló folyamat során olyan jelentős vállalatok kerülnek az Opus résztulajdonába, mint a Mátrai Erőmű, a kukorica- és búzafeldolgozással foglalkozó Kall Ingredients és Visonta Projekt, továbbá az építőiparban tevékenykedő R-Kord, valamint Mészáros és Mészáros Kft.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.