Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.01.

/ 2018.02.28., szerda 17:09 /

Nőttek a bérek - A közel 13 százalékos emelkedés nyomán tavaly 297 ezer forint volt a havi bruttó átlagkereset Magyarországon, a nettó pedig 197,5 ezer – derül ki a KSH friss adataiból.

Az elemzői várakozások szerint a bérek emelkedése idén is folytatódhat, hiszen 2018-ban is tovább nőtt a minimálbér és a garantált bérminimum, illetve ugyancsak erős felhajtó hatást gyakorol majd a munkaerőhiány.

Nagy befektetés egy magyar startupnak

Mintegy ötmillió dolláros befektetést kap az OTP és az Eximbank közös tulajdonában lévő PortfoLion Regionális Magántőke Alaptól az adatbányászattal és -vizualizációval foglalkozó, magyar tulajdonú Starschema. A tavaly 2,3 milliárd forintos árbevételt elérő társaság eddig is olyan ügyfeleknek dolgozott, mint az Apple, a Facebook, a Netflix vagy a Walt Disney, de a friss tőkének köszönhetően tovább erősítheti nemzetközi jelenlétét.

Új autóipari üzemek

A világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, a REHAU-Automotiv Újhartyánban épít gyárat, közel 730 munkahelyet teremtve. A társaságnak már van egy magyarországi üzeme Győrben, ahonnan az Audit szolgálja ki, ám a Mercedes kecskeméti bővítése miatt egy új, zöldmezős beruházás is indokolttá vált. Szintén újabb, 450 embert foglalkoztató gyárat épít hazánkban a Continental, amely a 100 millió eurós debreceni fejlesztésével az autóipari elektronikai tevékenységét bővíti. A Continental eddig hat üzemmel, egy kereskedelmi képviselettel és egy logisztikai központtal volt jelen Magyarországon.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.