Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.08.

/ 2018.03.07., szerda 15:54 /

Gyáravató Orbán Viktorral - Felavatták a Thyssenkrupp új, százmillió eurós beruházással megépített jászfényszarui üzemét, mely a német autóipari vállalat legnagyobb európai egysége lett.

Az 500 alkalmazott kétfajta járműipari alkatrészt állít majd elő. A 33,5 milliárd forintos beruházást a magyar állam 10,6 milliárddal támogatta. A gyáravatáson Orbán Viktor kormányfő kiemelte: Magyarországon az elmúlt egy évben 517,6 milliárd forint beruházást valósítottak meg befektetők, melyek révén 5100 munkahelyet hoztak létre.

Jogsértő kaszinószabály

Nem egyeztethető össze a kaszinókra és online játékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás a szolgáltatások szabad áramlásával – mondta ki a brit Sporting Odds Nemzeti Adó- és Vámhivatal elleni perében az Európai Bíróság. Tavaly az Unibet nyert hasonló pert. Az európai testülettől a magyar bíróság kért állásfoglalást, az eljárások idehaza folytatódnak.

Naperőművek épülnek

Felsőzsolcán építi meg az ország legnagyobb naperőművét a Magyar Villamos Művek. A 9 milliárd forintból megvalósuló létesítmény évi 20,7 gigawattóra áram termelésére lesz képes. Zsuga János vezérigazgató szerint a társaság egy éven belül 110 napelemes erőművet épít, melyek 50 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezik majd. A Mol szintén a napokban jelentette be, hogy Füzesgyarmaton, Tiszaújvárosban és Százhalombattán 37 hektáron összesen 18,38 MW kapacitású naperőműparkokat hoz létre.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.