valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170524-128652

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170524-128652

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.08.

/ 2018.03.07., szerda 15:54 /

Gyáravató Orbán Viktorral - Felavatták a Thyssenkrupp új, százmillió eurós beruházással megépített jászfényszarui üzemét, mely a német autóipari vállalat legnagyobb európai egysége lett.

Az 500 alkalmazott kétfajta járműipari alkatrészt állít majd elő. A 33,5 milliárd forintos beruházást a magyar állam 10,6 milliárddal támogatta. A gyáravatáson Orbán Viktor kormányfő kiemelte: Magyarországon az elmúlt egy évben 517,6 milliárd forint beruházást valósítottak meg befektetők, melyek révén 5100 munkahelyet hoztak létre.

Jogsértő kaszinószabály

Nem egyeztethető össze a kaszinókra és online játékszervezésre vonatkozó magyar szabályozás a szolgáltatások szabad áramlásával – mondta ki a brit Sporting Odds Nemzeti Adó- és Vámhivatal elleni perében az Európai Bíróság. Tavaly az Unibet nyert hasonló pert. Az európai testülettől a magyar bíróság kért állásfoglalást, az eljárások idehaza folytatódnak.

Naperőművek épülnek

Felsőzsolcán építi meg az ország legnagyobb naperőművét a Magyar Villamos Művek. A 9 milliárd forintból megvalósuló létesítmény évi 20,7 gigawattóra áram termelésére lesz képes. Zsuga János vezérigazgató szerint a társaság egy éven belül 110 napelemes erőművet épít, melyek 50 ezer háztartás éves villamosenergia-szükségletét fedezik majd. A Mol szintén a napokban jelentette be, hogy Füzesgyarmaton, Tiszaújvárosban és Százhalombattán 37 hektáron összesen 18,38 MW kapacitású naperőműparkokat hoz létre.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.