Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.14.

/ 2018.03.13., kedd 17:58 /

Népszerűbb e-autók - Az elektromos autók piaca 2013- hoz képest az ötszörösére nőtt idehaza a Magyar Lízingszövetség kutatása szerint.

Igaz, így is csak 795 talált gazdára belőlük tavaly Magyarországon, miközben az új személyautók értékesítése elérte a 116 ezret.

Nagy tervek a gazdaságpolitikában

Varga Mihály a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén hét pontban foglalta össze a kormány gazdaságpolitikai céljait. A nemzetgazdasági miniszter szerint a következő kormányzati ciklusban elérhető az uniós átlagot meghaladó növekedés, a tárca 2020-ban már hiány nélkül tervezett költségvetést készíthet, és ugyanerre az évre 250-300 ezer új munkahely jöhet létre. A ciklus végére a kormány 60 százalék alá süllyesztené a GDP-arányos államadósságot, a bérekre rakódó közterheket a térségi szint alá, a szociális hozzájárulási adót 11,5 százalékra csökkentené, a vállalati képzőhelyeken tanulók számát pedig a jelenlegi 53 ezerről 75 ezer főre emelné. A miniszter fontos célként jelölte meg, hogy 2022-ig 3-4 hazai társaság magyar branddel váljon a nemzetközi vérkeringés részévé.

Autóipari beruházások

Az Arconic-Köfém Kft. 35 milliárd forintos beruházással 17 ezer négyzetméteres csarnokot épít alumínium keréktermékek gyártására Székesfehérváron, s ezzel legalább 200 új munkahelyet hoz létre. Komáromban a dél-koreai SK Innovation 97,5 milliárd forintból megvalósuló akkumulátorgyárának alapkövét tették le, az üzemben 410-en dolgoznak majd.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.