Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.22.

/ 2018.03.21., szerda 18:47 /

Új Mol-üzem - Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében felavatták a Mol 100 milliárd forintból megépített tiszaújvárosi szintetikusgumi-gyárát.

A japán JSR vállalattal közösen megvalósított beruházást a kormány 12 milliárd forint adókedvezménnyel támogatta. Az előállított nyersanyagot elsősorban gumiabroncsok gyártása során használják majd fel. A tesztüzem nyáron indul, a termelés pedig ősszel, s 160 embernek ad munkát.

Tulajdonosváltás az Elmű-Émásznál

Egy nemzetközi energetikai tranzakciósorozat részeként az RWE-től az E.On-hoz kerül az Elmű-Émász 2,1 millió áramfogyasztója és több tízezer kilométeres hálózata, ha a versenyhivatalok jóváhagyják az ügyleteket. Jelenleg az E.On magyar hálózata hasonló nagyságrendű, dunántúli és észak-alföldi fogyasztóinak száma 2,5 millió.

Harmadával drágább múzeumi központ

Több mint négymilliárd forinttal emelkedtek a Liget Projekt költségei. Az árat a 37 ezer négyzetméteres Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ beruházása hajtotta föl, melyet eredetileg 12 milliárd forintból épített volna meg a Strabag, ám költsége most 16,1 milliárd forintra nőtt.

Nem vehet román bankot az OTP

A román jegybank elutasította a Banca Romaneasca felvásárlásának jóváhagyását, így a pénzintézet nem kerülhet az OTP birtokába. Az akvizícióról tavaly júliusban írták alá a megállapodást. Az OTP március 29-ig fellebbezhet a döntés ellen.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.