Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.03.29.

/ 2018.03.28., szerda 17:46 /

Elkelt a Telenor - A cseh PPF-csoport vásárolja meg a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói leányvállalatait is.

A mobilcégek mellett a versenyhivatali jóváhagyásra váró tranzakció része a Telenor Common Operation technológiai szolgáltató is, a vételár 2,8 milliárd euró.

Trump-vámok: az EU megúszta

Az Egyesült Államok az acéltermékekre 25, az alumíniumtermékekre 10 százalékos védővámot vetett ki. Egyelőre mentességet kaptak az Európai Unió tagállamai, Mexikó, Kanada, Argentína, Ausztrália, Brazília és Dél-Korea. Közben Washington arra készül, hogy 60 milliárd dollár értékben vet ki vámokat egyéb kínai árukra, ami kereskedelmi háborúhoz vezethet a két ország között.

Mészároséké lesz a Mátrai Erőmű

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos nevével fémjelzett Opus-csoport két lépésben, 2019 júniusáig kivásárolja a cseh EPH tulajdonrészét a Mátrai Erőműben. A felek nemrég szereztek egyenlő arányban összesen közel 73 százalékos részesedést a társaságban, ez a kizárólagos irányítást biztosító pakett lesz teljesen az Opusé. Az ügylet nem érinti az állami Magyar Villamos Művek kisebbségi részvénycsomagját.

Fundamenta-eredmények

Az egy évvel korábbi szinthez képest 25 százalékkal több lakásszámlát értékesített tavaly a Fundamenta, és 13 százalékkal több lakáshitelt helyezett ki. A vállalat piaci részesedése az új lakáshiteleknél 18, a teljes lakáshitel-állományban 11 százalék. Az utóbbi érték forintban 343 milliárd.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.