Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.05.

/ 2018.04.04., szerda 18:13 /

Cseh–magyar fegyvergyártás - Magyarország egy Csehországgal kötött 100 millió eurós licencszerződés alapján 200 ezer gyalogsági kézi lőfegyvert fog előállítani – jelentette be Simicskó István honvédelmi miniszter.

Elsőként az itthoni összeszerelés indul, majd 2019 januárjától a gyártási folyamat egésze Magyarországra kerül, 200 munkahelyet teremtve. A fegyvereket a magyar és a cseh haderő használja majd.

Új piacon Mészáros

Mészáros Lőrinc a biztosítási alkuszok világába is belép, miután a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyta a felcsúti milliárdos irányításszerzését a Hungarikum Biztosítási Alkusz Kft. felett. A céget közösen, közvetetten irányítja a Mészáros-csoport és a korábbi vezetője, Keszthelyi Erik. A pincérből lett alkuszkirály érdekeltségei kötik össze szinte az összes állami és fővárosi céget a biztosítótársaságokkal, milliárdos jutalékokért cserébe.

Gyorsvasúti döntés

Két nagysebességű nemzetközi vasút előkészítéséről született kormányhatározat. A Budapest–Kolozsvár vonal megvalósíthatósági tanulmányának elkészítése egymilliárd, a Budapest– Varsóé másfél milliárd forintba kerül. Mindkét dokumentumnak 2020. január végéig kell elkészülnie.

Jó éve volt a Sparnak

Rekordforgalommal zárta 2017-et a Spar: 562,5 milliárd forint árbevételt ért el, amely 8,9 százalékkal haladta meg a 2016-os eredményt. A kiskereskedelmi lánc tavaly négy új áruházat adott át és 21 üzletet újított fel; elkészült az 1,2 milliárd forintból megépített üllői logisztikai központja is. Tavaly év végén 344 szuper-, 33 hipermarket, valamint 142 franchise-üzlet tartozott a Sparhoz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.