Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.12.

/ 2018.04.11., szerda 18:14 /

Újraéled a Tungsram - A Tungsram-csoporthoz került az amerikai General Electric (GE) magyarországi fényforrásüzletága.

A társaság ipari egységei a Tungsram Operations Kft.-be, ingatlankezelése pedig a Tungsram Ingatlan Kft.-be került, melyeket a végső tulajdonos, Jörg Bauer e célra létrehozott kft.-je alapított. A GE divíziójának további európai, közel-keleti, afrikai és törökországi részei Jörg Bauer újabb megállapodása értelmében hamarosan szintén a csoporthoz kerülnek. A tulajdonos elmondta: néhány év alatt „magyar multivá” kívánja fejleszteni a cégcsoportot.

Lehúzta a rolót az Evonik Kabán

Bezárt az aminosavat gyártó német Evonik kabai üzeme, ennek következtében 120 munkahely szűnik meg. A társaság az L-treonin aminosav piacán tapasztalható, egyre fokozódó versennyel indokolta a gyár leállítását. Az Evonik a közelgő elbocsátások kíméletes kezelése érdekében együttműködik az Evonik Agroferm Zrt. üzemi tanácsával, a helyi önkormányzattal és a hatóságokkal. A kabai gyár legutóbbi beszámolója szerint 2016-ban több mint 14 milliárd forint árbevételt és 840 milliós nyereséget ért el.

Új gyárak épülnek

Két új beruházást jelentett be a közelmúltban Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Közel kilencmilliárd forintból épít térkőgyárat a Viastein Kft. Biharkeresztesen, mellyel 180 új munkahelyet hoz létre. Zalaegerszegen pedig hárommilliárd forintos fejlesztéssel bővíti autóipari üzemét a Flex, és ezzel száz munkahelyet teremt. A hazánkban 25 éve jelenlévő társaság 16 országban gyárt autóipari alkatrészeket több mint 450 autótípushoz.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.