Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.19.

/ 2018.04.18., szerda 17:10 /

Kártalanítják a Malév dolgozóit - Pénzükhöz juthatnak a hat éve csődbe ment Malév Zrt. egykori alkalmazottai, miután a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy jogosan követelik az elmaradt munkabéreket és végkielégítéseket.

A Malév-tulajdonos államnak kétmilliárd forintot kell kifizetnie a légitársaság volt dolgozóinak. A döntés hatással lehet további ki nem fizetett tartozásokkal kapcsolatos perekre is, melyek keretében 2400 hitelező 180 milliárd forintot követel az államtól.

Elkelt a magánkórház

Eladja a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-t az idén januárban alapított MedAlliance Holdingnak Lantos Csaba üzletember. A vevő cég igazgatóságának elnöke, Fábián Lajos szerint a jövőben az egészségügyben egyre nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A megállapodás keretében a Lantos Vagyonkezelő Zrt. egyik leányvállalata, a Futurmed Kft. a Róbert Kórháztól megvásárolta annak járóbeteg-rendelőjét, mely így függetlenül, Medicina Egészségközpont néven működik tovább.

Mol-osztalék

A Mol közgyűlése 94 milliárd forintos osztalékfizetésről döntött, amely egy részvényre vetítve 127,5 forintot jelent. A konszolidált beszámoló szerint a tavalyi mérlegfőösszeg 4231,7 milliárd, az adózott eredmény 316,4 milliárd forint. Hernádi Zsolt igazgatósági tagságának meghosszabbítása mellett a felügyelőbizottság tagja lett Szabó Csaba a munkavállalók képviseletében, Lánczi András, a Corvinus rektora, valamint Áldott Zoltán, az INA igazgatóságának elnöke. Utóbbi helyére Fasimon Sándort, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját javasolja a magyar olajvállalat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.