valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170510-128469

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170510-128469

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.19.

/ 2018.04.18., szerda 17:10 /

Kártalanítják a Malév dolgozóit - Pénzükhöz juthatnak a hat éve csődbe ment Malév Zrt. egykori alkalmazottai, miután a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy jogosan követelik az elmaradt munkabéreket és végkielégítéseket.

A Malév-tulajdonos államnak kétmilliárd forintot kell kifizetnie a légitársaság volt dolgozóinak. A döntés hatással lehet további ki nem fizetett tartozásokkal kapcsolatos perekre is, melyek keretében 2400 hitelező 180 milliárd forintot követel az államtól.

Elkelt a magánkórház

Eladja a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-t az idén januárban alapított MedAlliance Holdingnak Lantos Csaba üzletember. A vevő cég igazgatóságának elnöke, Fábián Lajos szerint a jövőben az egészségügyben egyre nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A megállapodás keretében a Lantos Vagyonkezelő Zrt. egyik leányvállalata, a Futurmed Kft. a Róbert Kórháztól megvásárolta annak járóbeteg-rendelőjét, mely így függetlenül, Medicina Egészségközpont néven működik tovább.

Mol-osztalék

A Mol közgyűlése 94 milliárd forintos osztalékfizetésről döntött, amely egy részvényre vetítve 127,5 forintot jelent. A konszolidált beszámoló szerint a tavalyi mérlegfőösszeg 4231,7 milliárd, az adózott eredmény 316,4 milliárd forint. Hernádi Zsolt igazgatósági tagságának meghosszabbítása mellett a felügyelőbizottság tagja lett Szabó Csaba a munkavállalók képviseletében, Lánczi András, a Corvinus rektora, valamint Áldott Zoltán, az INA igazgatóságának elnöke. Utóbbi helyére Fasimon Sándort, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját javasolja a magyar olajvállalat.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.