valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170628-129014

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/gazdasagi-mozaik-20170628-129014

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.19.

/ 2018.04.18., szerda 17:10 /

Kártalanítják a Malév dolgozóit - Pénzükhöz juthatnak a hat éve csődbe ment Malév Zrt. egykori alkalmazottai, miután a Fővárosi Ítélőtábla kimondta, hogy jogosan követelik az elmaradt munkabéreket és végkielégítéseket.

A Malév-tulajdonos államnak kétmilliárd forintot kell kifizetnie a légitársaság volt dolgozóinak. A döntés hatással lehet további ki nem fizetett tartozásokkal kapcsolatos perekre is, melyek keretében 2400 hitelező 180 milliárd forintot követel az államtól.

Elkelt a magánkórház

Eladja a Róbert Károly Magánkórház Zrt.-t az idén januárban alapított MedAlliance Holdingnak Lantos Csaba üzletember. A vevő cég igazgatóságának elnöke, Fábián Lajos szerint a jövőben az egészségügyben egyre nagyobb teret nyernek a magánszolgáltatók. A megállapodás keretében a Lantos Vagyonkezelő Zrt. egyik leányvállalata, a Futurmed Kft. a Róbert Kórháztól megvásárolta annak járóbeteg-rendelőjét, mely így függetlenül, Medicina Egészségközpont néven működik tovább.

Mol-osztalék

A Mol közgyűlése 94 milliárd forintos osztalékfizetésről döntött, amely egy részvényre vetítve 127,5 forintot jelent. A konszolidált beszámoló szerint a tavalyi mérlegfőösszeg 4231,7 milliárd, az adózott eredmény 316,4 milliárd forint. Hernádi Zsolt igazgatósági tagságának meghosszabbítása mellett a felügyelőbizottság tagja lett Szabó Csaba a munkavállalók képviseletében, Lánczi András, a Corvinus rektora, valamint Áldott Zoltán, az INA igazgatóságának elnöke. Utóbbi helyére Fasimon Sándort, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatóját javasolja a magyar olajvállalat.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

Ezért viszik el Nagy Imre szobrát a Kossuth tér mellől

Immár biztos: elviszik a Nagy Imre-szobrot a Kossuth tér közvetlen szomszédságából, helyére valószínűleg a Nemzeti Vértanúk emlékműve kerül. Miért mondja az általunk megkérdezett történész, hogy a „Nagy Imre-kultusz” elleni hadjárat legalább egy évtizeddel elkésett? Megéri-e visszaállítani a Vértanúk terének 1945 előtti állapotát? Részletes háttér a július 18-i, digitális Heti Válaszban!

Így profitálna Macron a világbajnoki címből

Franciaország a világbajnoki diadal mámorában úszik, s az egy éve hivatalba lépett Emmanuel Macron államfő igyekszik a vezérszurkoló mezét magára ölteni. Kérdés, hogy az eddig ügyesen alakított szerep felváltja-e a hozzá mind jobban tapadó „gazdagok elnöke” képet. Részletes háttér a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Mi legyen a hajléktalanokkal? Válaszol a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke

Októberből törvény tiltja, hogy a hajléktalanok életvitelszerűen közterületen tartózkodjanak. Egy magát kereszténynek valló kormány bilincsben vezetteti el a legszegényebbeket? De működhetnek-e hajléktalanszállóként az aluljárók? Vecsei Miklóst, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét dilemmáinkkal szembesítettük. A teljes nagyinterjú a digitális Heti Válasz legfrissebb számában olvasható.

Hatékony oktatási-nevelési stratégia a cirkuszban

A Fővárosi Nagycirkusz előadásait, valamint különböző programjait látva egyre inkább bebizonyosodik, hogy a cirkusz közösségeket tud megszólítani, gondolkodásra, beszélgetésekre, vitákra sarkalló tartalmakat képes közvetíteni.