valasz.hu/gazdasagimozaik/mozaikkockak-2009-bol-26288

http://valasz.hu/gazdasagimozaik/mozaikkockak-2009-bol-26288

Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.26.

/ 2018.04.25., szerda 15:46 /

Spar lesz két CBA-boltból - Egy budapesti és egy erdőkertesi CBA-t is átad a Sparnak Baldauf László, a CBA volt elnöke, jelenlegi tiszteletbeli elnöke.

Az üzleti élettől tavaly év vége óta folyamatosan visszavonuló vállalkozó egy korábbi interjúban jelezte: tervei szerint 2018 végéig minden tulajdonostársával elszámol, és tiszteletbeli elnöki pozíciójáról is lemond. Bár Baldauf rendszeresen hangsúlyozta, hogy a magyar áruházakat érdemes támogatni a külföldiekkel szemben, kivonulása során eddig a Lidlnek és a Sparnak adta át üzleteit.

Egyesült biztosítók

A magyar pénzügyi szektor első hármas fúziója során összeolvadt a VIG Csoport három hazai érdekeltsége, az Union, az Erste és a Vienna Life biztosító. Az elsősorban méretgazdaságossági és adminisztrációcsökkentési okokból végrehajtott lépés célja a tízszázalékos piaci részesedés elérése volt. A három társaság az egyesülés után Union néven folytatja tevékenységét, de az Erste bankban értékesített termékek esetében az Erste-brand is megmaradhat.

Újranyit a gyár

Az építőanyagok iránti kereslet jelentős emelkedése miatt tavasszal újra megnyílik az LB-Knauf Kft. 2014-ben bezárt debreceni üzeme, így a társaság magyarországi termelőegységeinek száma négyre emelkedik. A veszprémi székhelyű LB-Knauf tavaly két számjegyű árbevétel-növekedést ért el, belföldi értékesítése 27,5 százalékkal, kilencmilliárd forintra emelkedett. A társaság további fellendülésre számít az építőanyag-piacon; 2018-as üzleti terve már tízmilliárd feletti árbevétellel számol.

Rosta

Sümegi Noémi

Találkozunk 2016-ban!

Milo országa

Egészen elképesztő jelenség, hogy mifelénk a hangadók jelentős hányada éppen az ellenkezőjét hirdeti annak, ahogyan él. Kormánypártiak és ellenzékiek egyaránt.

Július elsejéig oda kell érnie Balatonfüredre!

Tüdőbeteg, alkoholista alkotók és orvosuk közötti kötelékek formálták Levendel László képzőművészeti gyűjteményét. A tüdőgyógyász által irányított Korányi Intézet egyszerre volt menedék és lehetőség a traumákat túlélt művészeknek. A kollekcióból július 1-jéig Balatonfüreden látható tárlat azonban jóval több puszta képzőművészeti bemutatónál. Részletek a friss Heti Válaszban.

A mobilitás jövője, a jövő mobilitása

A június 7-én megrendezésre kerülő Infoparlament idén a mobilitás egyre bővülő témakörét járja körbe, hiszen mozgásban a világ, a mobilitás pedig a korábbiaknál jóval több értelmezéssel bír.

„Hillary is utálta, ahogy róla tudósítottunk”

A nagymarosi vízlépcső elleni tiltakozás emblematikus alakjának fia a The New York Times újságírója. Interjú Adam Liptakkal a szólásszabadság kihívásairól, a liberális sajtó elfogultságairól és a politikai korrektség fonákságairól – a friss Heti Válaszban.

Fordulat: összeköltözött Vuk, Süsü, Ursula és Frakk

Újra forog az óriáshordó és a műemlék körhinta a nyolc hektárral bővült pesti állatkertben, ahol a pünkösdi hétvégén a legkisebbek birtokba vehették a Holnemvolt Várat. Jön a sünispotály, ősszel nyit a Cápasuli, épül a Pannon Park. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

Tényleg a homokhiány miatt drágulnak a magyar építkezések?

Mind gyakoribb a nyersanyaghiány a magyar építőiparban, de ez semmi Ázsiához képest. A gigaépítkezésekhez rengeteg homok kell, de hiába van belőle sok a sivatagban, az nem alkalmas rá. Homokmaffiák és lehetséges megoldások a csütörtöki Heti Válaszban.

Rangon alul házasodnak: így foglalta el a palotákat a középosztály

A 21. századra megmaradt európai monarchiák hercegei és hercegnői már szinte mind közemberekkel házasodnak. Henry herceg és Meghan Markle esküvőjét beárnyékolták a menyasszony családjának botrányai, de az új modell Spanyolországtól Dániáig alapvetően jól működik. Részletes háttér a csütörtöki Heti Válaszban.

80 éves a XIII. kerület

A XIII. kerület június 1-jén ünnepli önálló közigazgatási egységgé válásának 80. évfordulóját. A díjmentesen látogatható ünnepi eseménysorozat a gyermeknapi hétvégén, május 25-27-én elkezdődik, a programok helyszíne a Béke tér lesz.