Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.04.26.

/ 2018.04.25., szerda 15:46 /

Spar lesz két CBA-boltból - Egy budapesti és egy erdőkertesi CBA-t is átad a Sparnak Baldauf László, a CBA volt elnöke, jelenlegi tiszteletbeli elnöke.

Az üzleti élettől tavaly év vége óta folyamatosan visszavonuló vállalkozó egy korábbi interjúban jelezte: tervei szerint 2018 végéig minden tulajdonostársával elszámol, és tiszteletbeli elnöki pozíciójáról is lemond. Bár Baldauf rendszeresen hangsúlyozta, hogy a magyar áruházakat érdemes támogatni a külföldiekkel szemben, kivonulása során eddig a Lidlnek és a Sparnak adta át üzleteit.

Egyesült biztosítók

A magyar pénzügyi szektor első hármas fúziója során összeolvadt a VIG Csoport három hazai érdekeltsége, az Union, az Erste és a Vienna Life biztosító. Az elsősorban méretgazdaságossági és adminisztrációcsökkentési okokból végrehajtott lépés célja a tízszázalékos piaci részesedés elérése volt. A három társaság az egyesülés után Union néven folytatja tevékenységét, de az Erste bankban értékesített termékek esetében az Erste-brand is megmaradhat.

Újranyit a gyár

Az építőanyagok iránti kereslet jelentős emelkedése miatt tavasszal újra megnyílik az LB-Knauf Kft. 2014-ben bezárt debreceni üzeme, így a társaság magyarországi termelőegységeinek száma négyre emelkedik. A veszprémi székhelyű LB-Knauf tavaly két számjegyű árbevétel-növekedést ért el, belföldi értékesítése 27,5 százalékkal, kilencmilliárd forintra emelkedett. A társaság további fellendülésre számít az építőanyag-piacon; 2018-as üzleti terve már tízmilliárd feletti árbevétellel számol.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.