Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.05.03.

/ 2018.05.02., szerda 17:04 /

Taxiáremelés - Jelentősen drágulnak a budapesti taxitarifák július 1-jétől: a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedik, a kilométerdíj 280-ról 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 70-ről 75 forintra nő.

A taxisrendelet bevezetése óta nincs árverseny – a tarifákat érdekképviseletük igényei alapján a Fővárosi Közgyűlés határozza meg. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, a 2013 óta változatlan tarifák kisebb mértékben emelkednek, mint ahogy eredetileg a taxisok kezdeményezték.

Újra magyar az Extreme Digital

Visszavásárolták az Extreme Digital magyar résztulajdonosai a társaság 50,4 százalékos tulajdonrészét a dél-afrikai Steinhoff kereskedelmi csoporttól, mely tavaly év végén könyvelési szabálytalanságok miatt nemzetközi botrányba keveredett. Az Extreme Digital ügyvezetője, Várkonyi Balázs szerint a visszavásárlás azért volt fontos, mert a Steinhoff-csoporttal kapcsolatos negatív hírek annak ellenére is hatással voltak az Extreme Digitalra, hogy a magyar cég nem tartozott szorosan a csoporthoz.

Tőzsdére gurul a Wallis

Felvásárolja a tőzsdén jegyzett Altera Nyrt.-t, s ezáltal a parkettra lép a Wallis gépjármű-kereskedelmi és -szolgáltatói tevékenységét ellátó, közel 70 milliárd forint éves árbevételű, négytagú vállalatcsoportja. Ezután az Altera a gépjárműszektorban kíván befektetni, fokozva növekedését. A társaság célja, hogy a tőzsdei finanszírozás segítségével tovább erősítse magyarországi és kelet-közép-európai pozícióját.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.