Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.05.10.

/ 2018.05.09., szerda 17:27 /

Devizahitelperek jönnek? - Fontos ítélet várható az Európai Bíróságnál, mely irányadó lesz a devizahitel-szerződések tisztességtelenségét vitató peres eljárások során.

Az ítéletet jelentős mértékben befolyásolja egy szakértői jelentés, amely szerint a magyar bíróságoknak kellene eldönteniük, hogy a hitelkontraktusok világosan és érthetően hívták-e fel a figyelmet az árfolyamváltozásból adódó kockázatokra. Amennyiben tisztességtelennek ítélik a szerződést, semmissé nyilváníthatják. Bár a bíróság várható döntése egy egyedi ügyre vonatkozik, ennek alapján, megfelelő jogalkotói szándék mellett, tömegesen indulhatnak majd eljárások.

Herendi győzelem

A Fővárosi Ítélőtábla jogerősen eltiltotta a Zara Home Magyarországot a Herendi Porcelánmanufaktúra teáskészletének utánzásától. Az ítélet szerint a spanyol tulajdonú cég által forgalmazott termékek az összetéveszthetőségig hasonlóak a Herendi egyik készletcsaládjához mind a külső megjelenés, mind az összhatás tekintetében. A bíróság elrendelte a szóban forgó termékek megsemmisítését, ezenfelül arra kötelezte a Zara Home-ot, hogy a sajtóban jelentesse meg az ítélet megállapításait.

Sportközpont 5 milliárdért

A tervezettnél drágábban, közel 5 milliárd forintért építtet négyszintes sportközpontot a belvárosi önkormányzat. A kivitelezési pályázatra egy ajánlat érkezett – egy olyan cégpárostól, mely nem először dolgozik az önkormányzatnak. A Fauna-Duó és a Gesztelyi Zrt. többek között az V. kerület tulajdonában és fenntartásában lévő épületek felújítási, fenntartási munkáit nyerte el 2015-ben.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.