Gazdasági mozaik

Gazdasági mozaik - 2017.05.17.

/ 2018.05.16., szerda 15:04 /

A Vodafone megveszi a UPC-t - Kiemelkedően magas, összesen 18,4 milliárd eurós tranzakció keretében vásárolja meg a Vodafone a magyar UPC-t és a kábelszolgáltató tulajdonosának német, román és cseh érdekeltségeit.

A felvásárlás révén a Vodafone több mint 54 millió háztartás kábelszolgáltatásához kap hozzáférést, és jelentős költségcsökkentési, illetve keresztértékesítési lehetőségekhez is hozzájut. A UPC Magyarország vezető internetszolgáltatója, összesen 2,3 millió előfizetője van.

Összeolvadhat a Digi és az Invitel

Jóváhagyta a Gazdasági Versenyhivatal, hogy a Digi megvásárolja az Invitel Távközlési Zrt.-t. A versenyfelügyeleti eljárás azért indult, mert mindkét társaság meghatározó szereplője a hazai vezetékes távközlési piacnak, így az összefonódás káros hatásokkal járhat. A GVH vizsgálata szerint a fúzió 16 magyar településen vezetne a verseny jelentős csökkenéséhez, ezért a Digi vállalta, hogy az egyesülést követő hat hónapon belül értékesíti az érintett településeken az Invitel hálózatait.

Csőd szélén a ZTE

Az összeomlás szélére sodródott a világ egyik legnagyobb távközlési vállalata és telefongyártója, a kínai ZTE, miután az amerikai kormány elzárta a társaságot az alkatrészei harmadát előállító amerikai beszállítóitól. A cég Magyarországon is jelentős érdekeltségekkel rendelkezik; az okostelefon-piaci jelenléte mellett 200 millió eurós mobilhálózatot épített a Telenornak. Donald Trump amerikai elnök közben utasította a kereskedelmi minisztériumot, hogy tegyen lépéseket a csőd elkerülésére.

Rosta

Találkozunk 2016-ban!

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. közleménye

Miután Borókai Gábor 2018. június 20-val lemondott a Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft. ügyvezetéséről, a kft. ügyvezetői tisztségét 2018. augusztus 3-val Kovács Ildikó tölti be.

A Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Kft. (csődeljárás alatt) online felületén, a valasz.hu-n folyó tartalomszolgáltatás a mai nappal megszűnik.

A valasz.hu archívuma a továbbiakban is elérhető marad, az elektronikus Heti Válasz utolsó száma pedig a korábbi lapszámokkal együtt megvásárolható a Digitalstand.hu-n.

Budapest, 2018.08.03.

Heti Válasz Lap- és Könyvkiadó Szolgáltató Kft.

Szeressük a szarkákat!

Mit jelent, ha nagyobb arányban jelennek meg szarkák a városban? Érdemes elgondolkodni rajta, mert amit a madarak jeleznek, az csak a jéghegy csúcsa. Akkor már elindult egy olyan folyamat, amit nehéz megállítani. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Az Özil-botrány utórezgései – focista a nagyhatalmi játszmában

Nem csitul a botrány Mesut Özil világbajnok labdarúgó körül. A harmadik generációs németországi török sportember rasszizmust kiáltott, és egy óvatlan lépése Recep Tayyip Erdoğan és Angela Merkel hatalmi küzdelmének részesévé tette. Részletek a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.

Csapó Gábor: lehet, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik

Nemcsak a magyar férfivízilabda-válogatott barcelonai Európa-bajnoki nyolcadik helye sokkolta a hazai közvéleményt, de a játéka is. Az okokról Csapó Gábor olimpiai bajnok pólóssal beszélgettünk, aki nem zárta ki, hogy a következő olimpiát már nélkülünk rendezik. Nagyinterjúnk a digitális Heti Válasz legfrissebb számában.